Märsta...?

Ja, jag kom hem till Stockholm sent som fan på fredagen och var galet trött på lördagmorgon när jag skulle pallra mig iväg till jobbet. Jobba jobba, dagen sprang förbi.

Hem snabbt efter jobbet och äta lite mat för sen skulle jag iväg till Märsta för att uppträda på den där välgörenhetsgrejjen. Stackars Jimmie, jag var inte mycket till sällskap den här helgen.

Showen gick bra, så bra att det var flera stycken som kom fram till oss efteråt och ville boka oss till olika events. WOW! Man vet aldrig vem som sitter i publiken...

Vi fick skriva våra första autografer också. HAHAHA. Vi trodde killen drev med oss, men det gjorde han inte. Man kan ju tro att killen var 7 år eller att han var lite efterbliven eller något men så var icke fallet! Det var en kille i 18 årsåldern som seriöst ville ha våra autografer. Sjuuuuukt... eller... Baaaaallt!

Efter att vi hade fått mat som betalning för sveda och värk ( =P ) satte dansen igång igen. Vi dansade och dansade. Det var ett gäng alldeles för fulla, unga och skanky brudar där som störde lite men men... Vi hade en toppenkväll. Sen fick jag skjuts hem till dörren innan gänget åkte vidare till Arlanda för att lämna av Henke, vars flyg gick vid sex. Snacka om sista natten med gänget för hans del!

Mums med MAT och COLA!

Malin skriver sin första autograf!

Låt inte berömmelsen stiga dig åt huvdet nu min Åländske vän =)

Vi tillsammans med våra fans...


På dansgolvet!

Intrikata moves...

Hemfärd! Stämningen var självklart fortfarande på topp!





På söndagen jobbade jag igen (suck) men efter jobbet fick jag komma hem till ett dukat middagsbord och söndagsmys av högsta kvalitet!

Det hemliga...

Vi hade avskedsfest för vår kära gruppmedlem Henke som ska åka till Colombia. Han har en öppen biljett på 6 månader så man vet ju inte när man ser honom igen. Han kommer att bli saknad! Han är en underbar människa. Hoppas att han kommer hem med alla organ i behåll.

Vi styrde upp en överraskningsfest för honom. Mayra hade lagat en helt magiskt god Feschuada (gryta med bönor, korv, kött och grönsaker, Brassekäk när det är som bäst) och hade bakat ett bröd som bara smälte i munnen. MUMS!

Henke älskar en av de showdanser som bara vi tjejer är med på, Calypson. Den här kvällen fick Henke vara stjärnan med blomstarkrans och allt. Han fick dessutom erfara hur illa våra toppar sitter fast, efter tre danssteg var Henkes bröst blottat. Det roligaste var att han då drog upp toppen igen, som vi tjejer skulle ha gjort. Han levde sig verkligen in i rollen. HAHA.

Vi gömde oss i köket tills det var dags att hoppa fram, ÖVERRASKNING!

Henke får på sig Calypsokläderna, ju fler kockar desto BÄTTRE soppa!

Dags att riva av en Calippo!

Färdigdansat, men Henrik... skyl dig!

Vi kommer sakna dig kompiz!

Vad hände?

Jag lever, ja det gör jag.
Jag har varit på väg någonstans ända sen jag skrev sist.

Min stackars man har inte fått mycket uppmärksamhet den här helgen, och vi har ju inte setts på två veckor.
Jag tänkte råda bot på det ikväll!

Detta innebär att jag INTE tänker återge hela helgen nu.
Det får bli imorgon när jag sitter i min ensamhet tillbaka i Eskilstuna.
Nu ska jag pussas och äta chips.

Hejs svejs!

Hemlisar

Nu ska jag strax iväg på en hemlig grej med dansgruppsfolket.
Jag kan berätta sen vad det handlar om men än så länge är det
en hemlis...



Jag vet något som inte ni vet... Speciellt vad en viss människa inte vet...

Sen ska jag åka tåg till Stockholm, tuffe tuff!

Snart är det jul

Indiska har helt fantastiskt fina juldekorationer varje år.
Jag tittade långtansfullt in genom skyltfönstret igår. Wooow...
Men jag kan inte rå för att tänka att det är någon liten flink indier som har suttit
och klistrat på det där glittret, sytt fast paljetterna för en alldeles för liten summa pengar.

Indiska säljer ju ibland helt sjukt överarbetade grejor. Jag såg en handväska en gång som hade en bild av en blomma på sin framsida. Bilden bestod av hundratals pärlor. Någon har ju liksom suttit och sytt fast dom där pärlorna, för det kan väl ändå inte en masikin göra? Väskan såldes för 400kr. Det är ju sjukt lite! Tänk allt arbete, material, frakt och vinstmarginaler... jag får i alla fall inte ihop det!


Kanske vi ska satsa på eko-julklappar? Gå på loppis, sy själv... inte köpa köpa.
Det är svårt att inte köpa köpa, man blir ju som en skata när man ser allt glitter.
Man vill ÄGA.


Busig

Jahapp, så var det dags att stinka Apotekets CompositA igen då.
På lördag är det dags för show, värlgörenhetsgala för naturkatastrofens offer i El Salvador.
Brun utan sol (därav busig, så det var en lurig rubrik...) krävs på min vintevita hud när jag ska ikläda mig knallorange kjolar och små korta guldtoppar.

Nu, titta lite på film, sen sova, upp tidigt och jobba jobba skola skola!

Imorgon ska jag på galej på kvällen här i Etuna. Men jag ska till Stockholm och jobba i helgen. Står och väger mellan att åka hem med 22.00 tåget eller att åka kl 07.00 på morgonen. Jag börjar jobba 08.30 på lördag (seEegt). Åh, dessa beslut...

Höstlunch

Mmm, fisksoppa och ostmacka! Gott gott gott! Polarbröd! Åh vad det är gott!

Jag håller på att ladda batterierna lite inför sista rejset på kursen. Hade sista seminariet idag så nu är det bara en inlämning kvar. Sköööönt! Sen kan jag låtsas att jag är ledig fram till måndag...



Ah traggel traggel!

Dumma uppgift, så lite tid och så mycket kvar. Kommer nog bli tvungen att skicka in den halvfärdig. Som tur är ska vi bara ha gruppträff imorgon. Den riktiga deadlinen är på fredag.

Jag har förövrigt upptäckt att jag är ganska lik en ettåring ibland. Dom stoppar ju allt i munnen, reflexmässigt... Jag är också sån, shit asså, om jag får något på fingret så går det automatiskt upp mot munnen. Ibland har jag tur och så är det en brödsmula men ibland har jag otur och så är det diskmedel. Diskmedel är INTE gott. Man får inte bort smaken på timmar... Jag vet inte vad jag precis stoppade i munnen, något litet och flisigt, kanske lite anansaskal från igår. Hm.

Jag tycker att det är lite väl mycket reklam för Victoria's Secret visningen nu. Det känns lite jobbigt att se dom där amazongudinnorna strutta ner för catwalken när man vet med sig att man själv åt morotskaka till lunch och glass till middag igår... Äh, jag ska träna strax och idag har jag en kick ass fisksoppa att stoppa i mig, yes.

Nu är pausen över. So long. Wish me luck!

Nyttigheter

Tvätten hänger i torkskåpet, gröten står på bordet och kurslitteraturen är framplockad. Då kör vi då!

Jag tvättar till och med min vinterjacka och min morgonrock. Det är ganska äckligt om man tänker på hur sällan man tvättar sånna grejor. Usch! Men vissa människor kanske odlar vänner i sina vinterjackor. Ibland känner man sig ju så ensam på vintern... mm.

Näpp som sagt, nu ska jag allt ta tag i min skrivuppgift! Det är så skönt att skjuta lite på nyttigheter och sitta och kuttra med er istället...

Okej, nu...

Myror i brallan

Fy vad det är tröttsamt att sitta på föreläsning. Efter 10 minuter blir jag otålig och mina ben vill röra på sig.

Föreläsningen idag var realativt givande. Jag hade inte missat mycket om jag inte hade gått men det var trevligt att vara i skolan bland alla fina människor igen.

Nu har jag ätit lunch lagom till Sjunde himlen. Jag har någon slags hatkärlek till det programet. Jag kan liksom inte låta bli att titta. Men mellansystern är verkligen ful och jobbig. Men det blir väl så om man ska vara syrra till puman Jessica Biel.

Jag har köpt hem färsk ananas. Det är så gott! Men det är lite pyssligt att rensa den. Den godaste och sötaste ananasen är den där blasten nästan är mögglig. Låter kanske lite nasty men det är sanningen.

 


Imorgon då jäklar!

Som min vän Hedvig sa... "Men imorgon, så jäklar, inte sant?"

Japp, imorgon är det slut på dom här trötterifasonerna! Jajamensan!

Jag sitter och läser en forskningsartikel, äter godis och tittar på Gladiator samtidigt. Det flyter på bra. Jag har varit sjukt sugen på saltlakrits i flera dagar, jäklar vad gott det är! Kroppen känns trött men skön efter träningen. Jag har fått blåmärken där mina vadmuskler fäster ner mot vristen. Jag tror att träningen kanske har varit lite hård för dom. Blåmärkena börjar svartna, ser inte särskilt vackert ut, tur att det inte är kort-kjol-och-bara-ben-väder.

Musklerna får vila imorgon. En fotograf kommer för att ta lite tjusiga bilder på oss i dansgruppen och det lär ju ta lite tid, hehe, vi hinner nog inte köra några benmördarövningar imorgon i alla fall.




Trött

Jag är i huvudsak en väldigt positiv glad typ. Men ibland blir jag trött. TRÖTT TRÖTT TRÖTT!
Ja, trött på allt i allmänhet. Igår och idag är tröttdagar.

Kände mig inte det minsta pepp på träningen igår. Jag ville verkligen känna mig pepp men jag kunde inte locka fram den känslan hur jag än försökte.

Efter träningen var jag trött på min övernyttiga matregim. Jag köpte chips och Cartd'ors Straccialtellaglass. Sen var jag trött på att försöka vara duktig i skolan (hade någon ambition om att ta tag i veckans uppgifter tidigt) så jag skapade mig en ny tv-seriebesatthet, Glee (värme för själen hos en musikalälskare). Sen var jag trött på att äta med måtta och åt upp hela chipspåsen och mer än halva glasspaketet, det var underbart. Sen var jag trött på att gå och lägga mig i tid så jag var uppe till fyra.

Imorse var jag trött på skolan och sov till tolv istället för att gå på föreläsningen, skönt men lte ångest börjar växa i ett hörn av min kropp. Skolan... jag gör det jag ska men inte mer!

Nu ska jag faktiskt ta tag i skolan, trots att jag är trött.

Om igen!

Vaknade och insåg att jag hade popcornkärnor över hela köksmattan. Det blev lite rörigt när jag ambitös som fan började poppa popcorn kl fyra i natt... Errhm...

Idag var det fest hos Marcia. Den började redan kl 15 så det kändes ungefär som att jag sminkade av mig, sov, åt frukost, drog på partysminket igen och iväg.

Det var toppentrevligt på kalaset. Massor av god mat och en chokladkaka som inte var utav denna värld, MUMS! Det blev tokmycket dans ikväll igen. Känns som att jag dansar mig igenom alla mina dagar här, inte helt fel faktiskt. Jag kom ifrån festen strax efter tolv, shit, hur många timmar blev det? NIO! Lång fest, bra fest!

Ett riktigt kalasbord!


Teknikens under! Skypesession med Marcias familj i Mocamique.


Det blev ett väldans fotografeterande =)

Fredagen!

Självklart blev fredagskvällen helt underbar. Annas utställning var fantstisk! Förfesten till efterfesten heltrevlig. Efterfesten sjukt rolig. Vi sambatjejer rev av en lambada. Sen körde jag ett solo, look at me (ni får faktiskt stå ut med att jag blir sån efter en flaska bumpa)! Annas mamma var i gasen hon med. Hon ägde dansgolvet! Jag trillade hemåt vid tre men hade kunnat köra lite till. Peppen satt i från morgon till morgon =)

Jag och konstnärinnan...

 

Inte Nasse känner ni ju redan, här med sina vänner Apa med krona, Gorillan och Orangutangen (som kommer att få bo hemma hos mig, hurra). Sen här nedanför ser ni två fina ludna apor till, räven och alla de små orangutangerna som satt i bur och var ledsna.

 

Stackars! Vi måste rädda dom!

 

Svåra konstkritiker?

 

SKÅL och GRATTIS ANNA!!!




Of and away

Nu sitter jag och stressäter lite keso och äpple. Bra mellanmål. Jag är fortfarande i morgonrocken efter min eftermiddagstopplur men partysminkningen är på. Strax ska jag kila iväg till Annas vernissage. Jag är så jäkla peppad!

 

Hörs sen!



Stark som fan!

Kommer jag bli snart! Samban idag var hård hårdare hårdast! Ska bli spännande att se om jag kan stå på benen imorgon. HAHA! Kroppen känns alldeles underbar nu. Mjuk men stark. Jag älskar att köra så här hårt!

Som vanligt kokar jag mat vid den här tiden. Allt för att morgondagen ska bli så smidig som möjligt. Imorgon, vilken fantastisk fredag jag ska ha! Kl 11.30 ska vi ha en minishow på Munktell igen. Något som är lite mystiskt är att vi ska uppträda direkt efter en sån där recovering rasist som åker runt och föreläser om sitt tuffa liv... Jag vet inte men det känns liksom inte riktigt rätt, eller? Nu lättar vi upp det hela med lite glada typer i knalliga kläder! TJO OCH TJIM!

Vidare sen! Iväg till systämet. Inhandling av skumpa, tomorrow night is a Törlys night! Anna har ju öppning på sin utställning. Det måste ju firas! Firar gör man bäst med skumpa och så var det med det.

Sen blir det efterfest på hemlig lokal!

Jag har köpt nya kläder och allt, så jävla grymt!

Sen kommer bilderna från allt lajbans på lördag när jag kviknat till efter alla bravader.

Kram och natt! Stor dag imorgon!

FREDAGFREDAGFREDAGFREDAGFREDAGFREDAGFREDAGFREDAGFREDAGFREDAGFREDAGFREDAGFREDAG
FREDAGFREDAGFREDAGFREDAGFREDAGFREDAGFREDAGFREDAGFREDAGFREDAGFREDAGFREDAGFREDAG
FREDAGFREDAGFREDAGFREDAGFREDAGFREDAGFREDAGFREDAGFREDAGFREDAGFREDAGFREDAGFREDAG


Från mat till mat

Jo, jag vet att det är mycket mat på min blogg. Det är ju så härligt. I en enformig vardag är det ju måltiderna som blir den förgyllande variationen. Efter dagens gruppdiskussion där vi pratade om våra analyser, jorå tack det gick bra, kände jag att det krävdes en härlig fika eller lunch eller något.


Vi hamnade på Tingsgården. Åh wow vilka sallader dom har där. Inget fjösigt billigt äckligt utan MYCKET av allt (jag var allt bra sugen på att äta morotskaka till lunch, på Tingsgården har den ett Kaknästorn till glasyr dessutom... men jag besinnade mig). Stina, Malin och jag kände att vi knappt hunnit göra något annat än att samba och gå i skolan. Det behövdes ett litet break. Så lunchen varade i tre timmar och nu är det dags att äta igen så att jag orkar träna ikväll.

Det kan vara ett gissel det här med mat. Det är ju så gott men det tar så mycket tid. Planera, köpa och laga och sen om igen. Det är tur att jag gillar att laga mat annars vet jag inte hur det hade gått...

SnurreduttOnsdag

Jag sov obekvämt inatt. Jag hade snurredutter eller "knorvlar" i håret för att det skulle bli lockigt till showen idag. Jag började dagen med att svänga ihop den där analysen jag började med igår. Sen var det bara till att skynda sig till Munktellarenan där vi skulle uppträda. Ett fasligt piffande senare stod vi ännu en gång på scen. Denna scen... Den var liten liten liten och så var den uppbyggd av flera lösa sektioner som åkte isär när man dansade. Dessutom var den täckt med en filtduk som gjorde motstånd mot varje rörelse man ville göra. VOJ VOJ VOJ!

Malin har proffsiga värmespolar... Jag fick klara mig med mina knorvlar.

Mamma, jag vill ha Babyliss värmespolar i julklapp!

 

Självklart kammade jag ut håret. Jag sprang inte runt med 4 lockiga dreads om det är det ni tror.

 

Ut på scen! Fort fort! LinslusHenke gjorde allt för att vara med på ALLA bilder.

 

Mayras gullunge Malin ville ju självklart också vara fin som vi. Men hon fick vänta tills efter showen.

 

JA, jag åt med sked, det gick fortare så och sparade disk.

Nu har jag ätit min middag. Lax, quinoa och broccoli. Det var gott det! Nu måste jag ge mig in i att ge konstruktiv kritik på 6 stycken analyser. Hetsigt att ha en kurs på helfart på bara 4 veckor istället för på 5. Error.


Skokartong...

Skokartong har ju inte med någonting att göra förstås. Ibland kommer jag bara inte på en rubrik och då kan man väl bara dra till med något tycker jag.

Jag har träningsvärk i ryggen. Kom hem från träningen för ett bra tag sen. Vi har fått ett helt fantastiskt uppdrag som går av stapeln i Januari i Stockholm. Jag berättar mer sen, det måste få sjunka in i mig först. Men det är helt fantastiskt stort, roligt och prestigefullt!

Nu ska jag slänga mig över en forskningsrapport på inglisch. Började läsa den men jag fattade inte riktigt vad den handlade om och orka ta upp lexikonet! Nu ska jag läsa en annan som handlar om museibesökares rörelser. Mm. Sen ska jag ta och skramla ihop någon slags analys av den innan kl 13 imorgon. Deadline är egentligen kl 16 men då är ju jag och gruppen uppe på scen och underhåller under Demokrativeckan här i Eskilstuna.

Jobba jobba.

Gör som "Nasse" säger

På fredag är det vernissage för Annas utställning Monkey business. På utställningen behöver man inte vara ensam. Det kommer komma både människor och djur. Grisen Nasse som egentligen inte heter Nasse men folk brukar ju kalla grisar Nasse så det går väl bra att bli kallad Nasse för den här gången kommer att vara där. Jag vet inte rikitgt var han kommer ifrån. Jag tror att han är en något förkylningstäppt tysk/skånsk gris av den allra mest rosa sorten. Han är en intressant person i alla fall.


Övergödning och råttgull

Igår var Stina värdinna. Vårt vanliga middagsgäng hade ett bortfall (Helena var sjuk) och ett tillskott (Stinas gymnatiskkompis Malin). Stina hade lagat två helt underbara soppor och hade bakat focaccia. Mums asså! Sen toppade vi allt med min äppelkaka som var GRYM och sen framåt småtimmarna flödade chilinötterna. JaAa, det ska min skapare veta att det var lika härligt som alltid!

Mumsigt bröd må jag säga!

 

Pussa pussa råttan...

 

Stina har två råttvänner som bor hemma hos henne, Otilia och Asta. Här ser vi Anna med Otilia. Det är lustigt vad smådjur triggar i oss människor. Man blir det giriga barnet igen som vill hålla lite lite för hårt för att djuret inte ska kunna smita ur handen. Sen vill man pussa. Vi tjejer har nog dessutom inte riktigt släppt det här med Disneydjuren. Vi tror någonstans fortfarande att råttor ska sy varckra klännigar åt oss och att småfåglar ska landa på våra fingrar och sjunga en liten drill.


Baka baka...

Baka baka liten kaka. Vem ska kakan smaka? Det ska Tripp, Trapp, Trull, Gull och Fullerull göra!

Middag med alla fina flickor innebär som vanligt övergödning! Men först ska jag göra lite sambastiska moves i en varm och fuktig lokal i Munktellarenan.

PUSS

Tillbaka i Gråtuna

Jag har precis landat i Eskilstuna. Här var det grått och trist. Men en rolig sak var att mina efterlängtade lackbyxor låg och väntade på mig i postfacket. Men... Hm...

Dom satt inte riktigt som jag ville. Dom är precis lite för stora. Rynkar sig kring knäna istället för att vara skin tight. FaAan. Man ska inte vara modig och köpa saker på internet! Nu är ju frågan om jag orkar skicka tillbaka dom eller om jag bara ska nöja mig, kanske ge bort dom till någon som är lite större eller nått? Sen måste jag ju säga det att jag är lite puckad ibland. Byxorna kommer från märket Vila. HAHA, jag reflekterade inte alls över det när jag köpte dom. Vila finns ju liksom här runt husknuten. Jag brukar aldrig gå in på Vila. Tji får man minsann! Förhoppningsvis säljs inte just dom här byxorna i Sverige, hoppas hoppas, om dom inte finns här kommer allt att kännas lite bättre.

Lilla pluttiga jag...



Lördag!

Min lördag var toppen! Stros på stan, fika med stort kompisgäng, middag hos David innan det bar iväg mot Nyman och fest.

Jimmy Choo för H&M. Vilken jäkla hysteri. Folk var indelade i grupper, varje grupp fick 10min på sig att shoppa i specialdelen där skor och väskor fanns. Jag fattar inte tjusningen med att äga ett designerplagg från H&M! Om du vill ha ett par Jimmy Choo-skor, spara pengar och köp den äkta varan! Hur roligt är det att ha ett par från H&M? Tuuuuuuusen andra tjejer kommer ha exakt samma likadant! Trist!

Oj oj oj, killar vet verkligen hur man laddar inför en fest... TV-spel...

 

I en annan lägenhet några timmar och ganska många vodka and tonic senare...

 

David och Jimmie i toppform! Notera hur icke PK Jimmies t-shirttryck är... Barn med cigg och höna?

 

Inte min man men en underbar man =)

 

Stämningen börjar bli lite väl på topp... "Kast med liten Madde" var en av kvällens aktiviteter.

 

Tack Micke och Helena för en underbart rolig fest!

 

Idag är det mjukissöndag och vi åt precis frukost-lunch. Mjukisarna är på likaså morgonrocken. Nu ska vi äta Ballerinakex och titta på Heroes. Peace out!


Total mysfredag som sagt

Tacos hemma hos Tove! Om man hade coopkort fick man köpa alla texmexgrejor för halva priset. Givetvis låg Lova högst på vuxenskalan och langade fram sitt. Jag borde skaffa ett icakort i alla fall... Tove kirrade sin ljuvliga guacamole. Men hon fick kämpa en del med avokadosarna. Dom var allt annat än medgörliga, ens ville inte ens gå sönder. Den bara vek sig i Toves järngrepp. Den såg ut som en ledsen banan till sist. Inte en OBH Nordicas Frutti-mixer rådde på den avokadon. Då pratar vi om en mixer som klarar av att slå sönder is... Mysiskt.

Vi fortsatte med chips, dipp och rödvin i soffan. Vi häcklade alla Idolerna, tyckte kanske att lilla blonda Tove var bra men hon gick ju på något idag. Hon betedde sig helt bissart när hon blev intervjuad. Kokain? Valium? Gräs? Pitepalt?

Flora var hos oss hela tiden. Hon är nysteriliserad och knarkig hon med. Hon bara sov och mös och groggade runt. Ett tag stog hon vänd in mot kuddarna i soffan och bara stirrade, som en struts som kör ner huvudet i sanden (jag vet att dom inte gör det på riktigt men som i Kalle Anka ni vet...). Mycket bissart det med.

Lova i gips. Hon har slitit av tummen och alla dess senor. Grattis handbollspelarn!

 

Tove och hennes bebis.

 

Katt i tratt... Man får inte skratta... jo... man måste!

Pluggdag på mysvis

Sitter med Jimmie på ett café och pluggar lite nu. Ni märker ju hur bra det går =).

Sushilunch, nakarimass! Arigato! -_-! Samuraj, Haj!

 

Fika nu... Jimmie fick ett hjärta i sin capuccino. Den där jäkla lollan bakom disken raggar på min kille! Morr morr... det ska hon ge jävulen i! =P

 

 

Ikväll ska jag äta middag med mina älskade vänner Tove och Lova. Mat, vin och säkerligen chips eller andra godsaker. Det ska bli himlarns trevligt! Jag har saknat dom!

Stockholm!

Tuffe tuffe tuffe tåget går, ut i vida världen, den som... är student och 114 kr har får följa med på färden.

Sj tog mig hem!

Dröm sött!

Döööhhh...

Traggel traggel! Nu är vi så övertrötta och tramsiga att det inte finns någon hejd på det. Det citeras Hollywoodfruar och det drivs med matlådor och stavfel. Jätteroligt faktiskt faktiskt! Aja! Oh, så duktiga vi har varit nu. Kristina, Malin och jag har skrivit klart arbetet som ska vara inne imorgon. Oooo så skönt! Det betyder att jag kan åka till Stockholm tidigt imorgon eller redan ikväll. Hmm... ikväll. Åka tåg klockan 22, kanske lite jobbigt. Men det är ju liksom jobbigt att åka imorgonbitti också. Det är ju så skönt att vakna upp där man ska vara. Vi får la ser hur jag gör.


Trötta?


Rackarns!

Jag gjorde klyftpotatis till min matlåda imorgon, jag glömde bort klyftpotatisen till min matlåda imorgon. 10 minuter för länge i ugnen didn't work wonders... Bajs. Den smakar ganska okej, lite rökig efterton bara. Jag får nog inte cancer av att äta lite halvförkolnad potatis. Jag har väl stoppat i mig värre saker i mina dar. Hö hö!

Träningsvärken efter vår styrketräning igår var påtaglig idag på dagens träning. Tack och lov gjorde vi inga 90 grader idag. Då hade jag fått skämmas. Jag som var så kaxig igår.

Nu måste jag ge mig in ett så jävla dödstristtråkigt exjobb. Något om den tekninska illustrationens signifikans i bla bla bla... Zzzzz... Hon som skrev det är en A-klassens torrboll.

Jag är trött. Jag kanske råkade läsa till tre igår natt. Kanske... Högst troligt. Jag tänker inte ens plocka upp boken ikväll för då fastnar jag igen.


Wolli bolli!

Haha!

Så var man på You Tube med rumpan bar. Vem hade kunnat ana att min tid i Eskilstuna skulle resultera i något sådant?


 

Man får inte vara blyg om man vill dansa samba...


GLÖGG såklart!

Hur KUNDE jag glömma att berätta om vårt underbara glöggfika? Vi var hemma hos Helena och åt papparkakor, chokladbollar och drack både glögg och kaffe. Det är så mysigt att fika! Jag älskar att fika! Jag är bullmormor redan nu, undrar hur det blir när jag faktiskt är en mormor på riktigt? Mina barnbarn kommer att bli tjockisar!

Efter fikat hjälpte vi till med lite pyssel inför Annas utställning (vernisage nästa fredag). Titta in på www.ikimono.se och ta del av vad denna fantastiska kreativa människa tar för sig!

 

Tillägg: Jag tog en bild på alla tjejor och Arvid också. Det är ju alltid kuligast med bilder på folk men I'm sorry asså... inte ens Arvid var söt på den bilden. Jag har lyckats knäppa av kameran i ett ögonblick då alla har munnen full med chokladboll. Ni såg ut som AUBK... Anonyma UnderBettsKlubben...

Love you guys!


Politiker ja tack!

Kom precis hem från träningen. Vi körde fys idag. Styrka! Det behövdes! Jag suger på armhävningar men maggen är stark. Jag har även mot mitt vetande blivit grym på att sitta i 90 grader mot vägg. Jag knäckte! Satt i typ tre minuter utan att fuska. Jag fattar ingenting! Var kom det ifrån? POWA!

Jo, nästa onsdag kommer Eskilstunas alla politiker till Munktellarenan (där vi brukar träna). ABF vill visa lite av sin verksamhet och då tar dom ju såklart in sina älsklingar (errrhm). Det blir roligt att få showa igen så tätt inpå vår big slam.

PUSSA!

Jag har gjort det igen!

Tadaaaa...

 

Jag har svängt ihop mina goa bollar igen. Vet inte hur mycket smet som slank ner innan det blev bollar... mycket. Jag ska strax möta upp Malin och Stina vid Hemköp. Vi ska inhandla glögg med tillbehör för att sen åka hem till Helena i Skiftinge och våldgästa. Eller, vi är ju välkomna så det blir väl inte så mycket till våldgästning. Det här blir en bra eftermiddag.


It has begun

Vägen mot slutet...

Fjärde och sista boken är påbörjad. Än så länge har själva plotten inte riktigt kommit igång så jag tror att jag ska kunna sova nu. Men sen... vem vet vad som händer sen. När man ger sig in i Twilightvärlden händer det lätt att koncept som exempelvis sömn glöms bort. Jag är också vampyr och behöver aldrig sova.


Bad ass

Det vilar en alldeles för stor tillfredställelse över att inte göra vad man borde göra.

Gick jag upp kl sex imorse? Ja! Men bara för att gå på toa, sen gled jag ner under mitt ljuvliga duntäcke, borrade in näsan i Jimmies rygg och somnade om.

Jag måste börja köpa tågbiljett på söndagen. Jag är alldeles för snål för att inte utnyttja en köpt biljett. Då skulle jag minsann komma upp. Jag har iofs börjat skönja ett visst mönster... Mina jobbhelger brukar resultera i en skolkmåndag. Det som ändå är underbart med högskolan är ju att inte allt är obligatoriskt. Det är ingen som blir putt om man är borta och de flesta föreläsningar kan man läsa sig till i kurslitteraturen.

Just det... kurslitteratur... måste köpa den... nu....

Det glamourösa livet

Nu börjar min brun utan sol avlägsna sig på ett mycket osmickrande vis. De vackra dräkterna och de smattrande kamerablixtarna kändes långt borta idag när jag skurade toaletter och bråkade med badgästligister som spelade Allan.

Jimmie hade lagat lasagne till oss till middag. Det är så underbart att komma hem från en lång dag på jobbet och bara dimpa ner vid matbordet. Det är mycket roligare att bo två!

Imorgon, tidigt tidigt, ska jag åka tillbaka till gamla Eskilstuna igen. Jag är så sugen på att hoppa över föreläsningen och ta ett senare tåg. Usch och fy för att ta det som går 07.25. Meeeeen, jag ska vara duktig nu. Vi hade ju bestämt så!

Just det, ska berätta hur man ångkokar broccoli utan ångkok. Jag fick ju faktiskt lite frågor om det. Man tar färsk broccoli (det funkar säkert med tinad fryst också men det har jag inte testat) man delar den lite, sköljer den, lägger den i en kastrull med lite vatten i botten (ca 2cm djupt), kastrull på plattan och värmen på högsta och på med ett lock. Sen är det bara att skaka lite på kastrullen då och då tills man tycker att broccolin blivit tillräckligt mjuk. Jag gillar när den fortfarande är krispig. När man kokar den på det här sättet håller man kvar näringsämnena bättre och den smakar mycket godare.

Natt!

Moffa?

Kom precis hem från jobbet. Fick reda på att en kille där är lite mjukisstrippa. I like! Astufft ju! Jag hann inte ställa alla frågor jag ville ställa. Nästa gång vi jobbar ihop, DÅ!

Jimmie hade köpt en påse ostbågar inför min hemkomst igår. Han vet att det har varit renlevnad som gällt för mig senaste veckorna inför showen och allt. Nu ska han göda upp mig igen.

Nu sitter jag i alla fall här med ett glas rödvin och ostbågar. Life is good!

Succé

Showen blev helt fantastisk! Det var så roligt! Vi sålde dessutom så gott som slut på biljetterna. Mycket tack vare tidningarna skulle jag tro. ÅH!!!! Jag vill mer, IGEN IGEN IGEN! Jag tror publiken gillade oss mest. Det var ett gäng capoeiramänniskor där som sagt. Mina nära och kära sa det att dom var roliga att titta på tre/ fyra gånger men när trummorna och bensparkarna kom in för 10e gången tröttnade man. Männen i bastkjolarna var tuffast och gjorde galnast grejor! Vi var asheta i vårt showsmink och våra dräkter. Så här såg det ut...


Repetion Bachata, notera Tarus gulliga papiljotter...

 

Malin, lite stressad men glad!

 

Min Carmen Miranda mundering. Stina kollar sminket i bakgrunden.


Outfiten i hela sin glory!


Den fantastiska sambadräkten jag fick låna...


TACK TACK TACK till alla som kom och tittade på oss och TACK till alla som hjälpte till med både
ditten och datten!

KRAMA PUSSA KRAMA

Kändisar!

Nu händer det!



Köp Eskilstuna Kuriren och läs om oss!

Eller gå in på http://ekuriren.se/kulturnoje och rulla ner!


Sen kan ni läsa om oss i Folket också!
http://folket.se/kulturnoje/1.531360


Humor?

Jo, skulle bara berätta det att det exjobbet som jag läser igenom heter "Spelet om Torsken". Tänk vad konstigt det hade varit om det inte hade handlat om fisk...


Höll jag dagens agenda?

Nä.

Det där exjobbet lästes igenom men det blev inga örhängen och inget skrivet. Jag intalar mig själv att allt löser sig nästa vecka när jag kan lägga full fokus på skola skola skola. Jag skulle vilja börja denna skolvecka med en STOR fika på Smak eller ännu hellre Tingsgården. Mmmm, kaffe och kaka! Girls, I know you're with me!

Dagens träning var smärtsam. Första gången vi sambade med klackar (och vilka klacker sen...). Jag har fått låna ett par fantastiskt snygga svarta lackskor med ca 12cm klack. Ni ska veta att det känns i vaderna! Kramp kramp!

Intervjun med tidningen Folket flöt på bra. Känns kul att vara med i två tidningar på fredag. Hoppas att det kan sälja våra sista biljetter.

Shit, jag har inte ens hunnit börja bli nervös ännu. Det kommer komma som en chockvåg imorgon skulle jag tro. Nagelbitade, blek hy, kallsvettning, rullande ögon och magknip. Ooo så härligt.

Efter showen ska jag börja blogga om lite andra saker. Annars får jag väl börja kalla bloggen "Det sambade jag kanske". Men ni får läsa om skakande rumpor, pärlor och fjädrar ett tag till.

Puss och natt!

Ljuvliga onsdag!

Tack tack tack Mälardalens Högskola! Onsdagarna är alltid lediga, såvida vi inte har någon gästföreläsning eller nått. Dom har valt att lägga vårt schema så och det är så skönt. Som en minihelg mitt i veckan.

Dagens agenda.

Läsa igenom ett exjobb till ett seminarium imorgon.

Köpa guldörhängen som är stor men lätta (till showen)

Skriva lite på det som behöver skrivas på

Generalrep kl 16.00 - ????

17.00 Tidningen Folket kommer till repet (snacka om att vi kommer bli lokalkändisar här)


Jag sov helt galet tungt inatt. Somnade någon gång efter tolv och vaknade först kl 10. Jag kände mig helt groggy, nästan bakis. Jag råkade precis ta flytande tvål på min tandborste istället för tandkräm... har nog inte riktigt vaknat ännu...

E-kuriren avklarad

Så gick ytterliggare en dag... Skolan var lika trälig som igår men jag känner att jag har börjat greppa kursen lite mer nu. Det är ett gäng killar som går den här kursen med oss. Dom är såååååååååå störiga! Dom ska kommentera allt och dra onödiga pralleller till saker som inte har med något att göra så att varenda föreläsning tar 30 minuter extra. Idag skulle vi få sluta lite tidigare och läraren var klar i uttalad tid men då satte dom där jäpparna igång... SUCK!

Lunchade med Helena på den så kallad "Slaffspastan", pasta med valfri sås och salladsbuffé för 45 kr. Jag gillart!

Eskilstuna Kuriren var ju som sagt på vår träning idag. Vi gjorde bra ifrån oss tycker jag. Det var två tjejer som skulle ha sambadräkter på sig för bildernas skull. Jag var inte en av dom... I alla fall inte förns i sista minuten. Mayra hade råkat glömma sin sambabikini i Stockholm och den hon hade här var för stor så hon slängde sig över mig, "Här Madde, byt om, NU". Det känns pampigt att ha dom där fjädrarna på huvudet och dessutom klackskor. Lilla jag får känna mig ståtlig som en Amazon.

Bilder kommer i tidningen på fredag (ihhh). Måste klippa ut! Scrap book!

Nu har jag ätit nyttig mat till middag. Ångkokt broccolli och kyckling (och en liten klick chili bearnaise, mums). Jag har lärt mig själv att ångkoka utan ångkok. Jag är så fiffig! Säg till om ni undrar hur jag gör.



Haha, jag ser skallig ut! I'm working the krans!

Tjingeling!

BUS - en heltidssyssla


Jag kämpar och kämpar. Min hud vill bara vara vit! Jag har dragit på ca 4 lager med brun utan sol (BUS) och det syns knappt. Jo, för mig syns det, jag blir inte ens så här brun på sommaren. Jag hade ändå börjat känna mig rätt hoppfull om min bränna, snart kommer den, den syns nästan... Så idag på träningen klappade Mayra mig på axeln och sa "Madde, du får sola lite innan fotograferingen imorgon". När jag berättade om mitt BUS-ande skrattade alla. "Jag jobbar på det!"

Det enda som gör mig knall-artificiell-brun är solduschar. En sån där när en hudterapeut står och sprutar med en air brush mot en. Men då blir man så jätte-super-mega-brun. Det ser ju HELT fel ut på en liten blekis som jag nu mitt i vintern.

Blek och skön, jag kör på det jag.


 

I morgon kommer Eskilstuna-Kuriren till vår träning. Dom ska göra ett repotage om oss. Grym publicitet! Det känns lite pirrigt. Vi måste verkligen vara på topp. Vi kommer antagligen fotas i sambadräkter. Så får hela Eskilstuna se min bleka lekamen.

 

Natti natt!


Totalt virr!

Jag är helt överrumplad av vår nya kurs Vetenskap och design. En total teorikurs där vi ska analysera forskningsrapporter och gamla exjobb. Vår lärares knashetsiga genomgång imorse fick mig att känna mig som en liten hjälplös sälkubb precis innan klubbslaget i huvudet kommer. Efter den här kursen kommer min hjärna flutit ut och färgat marken röd och kletrosa...

Hur ska jag klara det här nu då???

 

 

Igår gjorde jag i alla fall en rolig sak. Jag beställde ett par svintuffa lackbyxor från Asos.com. Jag har pejlat in dom ett bra tag nu. Om jag inte hade köpt dom hade jag ångrat mig i evigheters evighet (eller kanske lite kortare). Titta! BALLA!

 


Söndag, för de e vare e

Jag har inte många finurligheter att delge er idag. Jimmie har precis åkt så nu är världen grå.

Vi åt långfrukost med tända ljus och hade det allmänt fantastiskt imorse. Sen gick vi till Tingsgården och fikade. Vi delade på en kladdkaka. Man får så galet stora bitar på det där stället. En vanlig portion för dom är som tre vanliga för alla ... vanliga.

Jimmie fick fika lite själv sen när jag sprang iväg till träningen (ihhh jag hämtade upp sista boken i Twilightsagan på Ica innan. Jag vet, jag har inte gjort något supermegaduktigt ännu, om jag funderar lite kan jag nog komma på något, i alla fall... Jag kunde inte hålla mig längre. Beställde den förra veckan PANG BOM!).

Jag fick prova min sambadräkt (!!!!). Det är helt magiskt att sätta på sig en sån. Man känner sig som någonting från en saga. Här får ni ett litet smakprov... Vill ni se resten får ni komma på showen!

 

Dom som ska dansa Lambada i par fick prova att dansa med glittervingar. Titta... Det verkade lite trassligt. Men snyggt var det!

 

Lambada in action!

Claudia och Ricardo matchade varandra perfekt! Det kommer se supersnyggt ut sen när dom får på sig resten av show-outfiten!

 

Imorgon börjar en ny kurs. Fy fAAn... Jag är inte klar med förra, jag är inte klar med den kursen som gick den här perioden förra året... Ibland är jag bra sopig. Men efter showen på fredag och arbetet i helgen kan jag börja fokusera på skolan igen, till 100% (ville säga till 200% men det finns ju inte mer än 100%, det vet väl alla...).

 

 


RSS 2.0