Weeee

Jimmie landade vid tre. Han hade köpt med sig en dammsugare till mig. Bless him! Bless min far som gav mig pengar till den! Jäklar vad fint här blev! Sen bar det av ut på stan ett slag...

Jimmie prövade en rock, jag prövade Jimmies jacka. Den hade varit såååå rätt för mig för ungefär 20 år sedan. Jag köpte en liten klänning. Jag kände att det var dags för något nytt!

Mot Fröslunda och förfest hos Anna!

Arvid var på strålande humör. Nyklippt och kammad och allt!

Malin hade mycket att berätta om!

Vidare till RAW och dans!

Det var ju ändå Halloween... Jag bjuder på den fylleblicken =)

Varmt och klaustrofobiskt men dom ler ändå.

 

Raw var som vanligt... oförutsägbart. Antingen blir det knallkul eller mittimellan och man blir tvungen att kämpa lite. Vi hade kul så länge musiken spelade. Men djn sög och lät det bli tyst mellan låtarna. Väldigt underligt... Vi tappade bort varanda en del under kvällen också. Av både det ena och det andra skälet.

Kram och puss och tack tjejer och killar!

Idag har jag tränat, Jimmie och jag har käkat sushi och nu ska vi äta godis! Mina bekymmer gällande övervägande nakenhet på en scen inom en vecka får ge vika för lite snarr.

 


Redovisning check!

Redovisningen i Grafisk Kommunikation är klar. JAG HATAR LÅNGA REOVSNINGAR! Hujeda mig! Det är så träligt. Man sitter som på nålar och vill bara gå. Tiden släpar sig fram och folk pratar för länge om ingenting... suck... it sucks.

Dessutom blir jag puckelryggig av att sitta på en obekväm stol i en massa timmar. Quasimodo...



 


Hej hopp hit och dit

Ytterligare en dag i hetsens tecken...

Gick upp tidigt imorse för att hinna gå till ABF och lämna biljetter till samban (dom ska sälja där) och sen vidare till skolans reception för att få stämpel på våra affischer, så att ingen plockar ner dom. Sen hade vi redovisning i infografiken. Nätverket krånglade, redovisningen blev försenad och vi skulle bli utan fikarast... hrrm... då kirrade en av våra lärare (Peter) kaffe på termos och förmiddagen var åter räddad.

Vidare på kinalunch på MING. Vi kom först! Vi såg några av våra lärare som besviket tittade in i den överfulla restaurangen, SUCKERS! Överdrivet mycket mat med glutamat och socker och sen två portioner friterad banan med glass. ASSÅ, tack Anna för att du inte kan äta vetemjöl och tack Helena för att du inte kan äta grädde. Jag och Malin hade inga som helst problem att förbarma oss över de sirapsdrypande gobitarna. Kristina var modest och åt sin men ville inte ha mer... Kan vara den där sambabikinin om en vecka som finns i baktankarna...

Sen hej och hå på bussen till sthlm. Vi skulle ha en utbildning på jobbet som var obligatorisk. Busschauffören körde som en sopa. Typ Schumachers handikappade brolla som ville gasa bromsa gasa bromsa i bilköerna in till sthlm. Trodde jag skulle kräkas.

Centralstation, fyller mig alltid med glädje när jag landat, fart och fläkt och framtidstro!

In på Sats och frysa gymkortet ett tag till!

Snabbt in på Dance och Gym shop för att köpa stadiga strumpenhausen till showen.

Möte, te macka, möte

Överfullt tåg tillbaka till sthlm. Mina närmsta medresenärer var ett gäng hjärndöda ungdomar, men det är en helt annan historia som förtjänar ett eget inlägg... Vilka diskussioner, åh min skapare... Later...

Hjärtat högst upp, stadshustornet. Där gifte sig mamma och pappa.

Snajdigt med hjärtformade ljus va? Canon, my friend!

Stockholm, min älskling!







Experiment

Hej mina vänner! Jag har ju inte bloggat på hela dagen, åh, dåligt dåligt av mig... Dagen i korthet...

Kursråd i skolan (möte mellan lärare och elever, mycket otillfredsställande)
Upphämtning av allt jag beställde igår (allt blev svinsnyggt och såg hur proffsigt ut som helst)
Samba 12-17
Äta och pyssla lite hemma

Jag har precis experimenterat med min brun utan sol. Hoppas att jag får fin färg nu. Man måste tydligen vara lite gyllene och tjusig när man uppträder i sambabikini. Min vanliga mellanmjölksfärg duger INTE! Jag blir alltid så orolig för att jag ska bli alldeles fläckig när jag smörjer på den. Man vill ju inte se ut som en flammig aprikos (Kizzie någon, blä, ser ut som att hon har badat i bajs). Men jag har bara fläckat mig själv en enda gång så jag borde sluta oroa mig.

Snygga trycksaker på en hiskeligt ful plastmatta som täcker hela min lägenhet... Jag önskar mig ett trägolv i examenspresent... gärna en tvåa i midsommarkransen runt det också.


KOKO

När man blir trött och seg då plockar man fram Photo both och blir pigg igen. Det är rätt kul med mac.


Nu har jag suttit och skrivit och varit duktig. Jag har ungefär en tredjedel av den där jäkla analysen nu. Men som ni vet är det samba som är nästa anhalt och efter den är jag alltid död och vill bara äta, duscha och kolla på tv (eller just nu True blood, har snart sett klart andra säsongen också. Kom igen Sookie! Dumpa Bill och ta Eric istället. Sookie loves Bill is old potatoes...). Jag blir ju alldeles koko av allt det här hoppeskuttet mellan skola (med både skriftliga och väldigt praktiska uppgifter) och all showträning där varenda koreografi måste sitta tills nästa vecka! Världen snurrar utan stopp, alltid något som händer eller som ska göras fixas trixas. På fredag kommer min Jimmie hit och jordar mig lite. Det kan behövas.

Scary

Nu har jag varit och beställt 30 affischer, 104 flyers och 420 biljetter till showen. Jag är en sån jävla fixer. Men jag var lite nojig, började oroa mig för att det skulle ha smugit sig in ett stavfel någonstans... Åh, blir nervös igen av att tänka på det... Men både Malin och Kristina har ju korrat allt så om något är fel tar jag fanemej med dom i fallet. Allt ska vara klart till imorgon så då ska vi tapetsera stan i Brasiliens färger.

Jo, ni kanske undrar hur det går med skolan. Nja... Det jag bör få klart på en vecka skulle jag behöva ca tre veckor till för. Det får väl bli rest som vanligt. Det är inte så jobbigt med rester i högskolan. Man känner sig lite sopig i och för sig men det kan jag ta.

Berocca, check!

Illamåendet släppte men huvudvärken ligger och lurar någonstans i bakgrunden. Den bara väntar på att jag ska få vätskebrist eller nåt, då dundrar den fram.

Jag köpte mig ett stort paket Berocca. Stärker både kropp och sinne. Sägs vara bra när man behöver fokusera extra mycket. Det återstår väl att se. Smakar gott gör det i alla fall. Som Fanta men utan allt socker (men det är väl en massa konstiga sötningsmedel i men det ORKAR jag inte bry mig om).

Nu, hungrig, äter för snabbt och bränner mig på tungan. Dagens middag, pastasås (inspirerad av ett recept min arbetskollega och vän Malin berättade för mig en gång för längesedan) med tonfisk, creme fraiche, tomater, lök och gräslök och till det pasta . MUMMA!


S _ _ T

Fy! Mådde så sjukt illa imorse. Trodde jag skulle kräkas! Huvudet dunkade också. Kanske börjar min korpp känna sig lite överarbetad? Jag hoppas att det är så och att jag inte håller på att bli sjuk eller något annat dumt! Jag blir mycket förbannad på min kropp om den får för sig att bli sjuk nu.

Tänker gå till apoteket och köpa berocca.... kanske lite c-vitamin... vad mer finns det för legalt knark att stoppa i sig?

Sen tänker jag gå till hemköp och köpa tusen satsumas! VITAMINER HERE I COME!

Ajaj min kropp!

Min kropp tog tydligen skada av att vara ledig igår. Det tog mig säkert en timme att kicka igång den under samban. Inte bra när det känns som att man ska dö av att ta några afrosteg. PHIEU!

Jag mumsade i mig en god kycklingsallad till middag. Jag får ha en gammal infryst pruttlåda (innehåller både vitkål och bönor) till matlåda imorgon. Jag skulle vilja gå ut och äta lunch imorgon! Det är något sjukt tillfredsställande med att äta mat man inte lagat själv. Vi får se. Jag får ju lön imorgon, tack Stockholm stad!

Mmmm...a v o k a d o...


Förvirrad

Jag blir alltid så snurrig av det här med att ställa om till vintertid. Jag har aldrig koll på när det händer och så ringer någon mig på morgonen och berättar att klockan är en hel timmer mindre än vad jag trodde. Sommartiden är lättare att komma ihåg för den längtar man till och då ställer man ju FRAM klockan, så om man ska upp dagen efter är det bäst att man har koll.

NU sitter jag här i min rosa morgonrock och har en timme extra. Den ska nog spenderas i morgonrocken framför datorn. Har lite skriva att göra.

Hm, hur var det nu...?

Vänner från förr

Facebook har fått mig att inse att jag faktiskt saknar en hel massa människor. Vänner man har tappat bort genom åren och det har hänt så fruktansvärt mycket dom åren! Ja, jag har snokat en del, kollat på bilder. Det ska man väl göra? Är inte det hela grejen med facebook? Det känns nästan som att man har missat så mycket av folks liv att man skulle behöva be alla att skriva ett 20-sidor långt brev som leder en från då till nu för att ha en chans att komma ikapp.

Ja, jag hoppas i alla fall att någon därute tittar på bilder av mig och saknar mig med...
Annars är jag alldeles ypperligt nöjd med att vara ett snokande psyko på egen hand, tack så mycket!

True bloodkoma

Jag började titta på True blood igår. Hade väldigt låga förväntningar på den serien. Men efter ca 10 minuter av första avsnittet i första säsongen insåg jag att I NEEDED MORE! Jag höll på till 02.30. Sen ville jag sova.
Vampyrer är lagom läskigt för mig. Dom är inte så där luriga som barnspöken och poltergeistar. Sånna kan man inte styra över alls. En vampyr kan man i alla fall prata med lite grann. Om den inte äter upp dig på en gång vill säga. Sen så är det ju härligt att få vara så där patriotiskt stolt över unge herr Skarsgård. En landsman som har slagit igenom i det stora landet i väst. Jag har snart sett klart första säsongen och det känns ju helt fantastiskt bra att jag har nästan en hel säsong till att ta del av. Jippie! (Det enda jag inte gillar är hur deras huggtänder ser ut, konstiga, ungefär som en tvestjärtsbak i käften...)

Lördag är vilodag, söndag är dagen då allt händer! Imorgon blir det både träning och skola för hela slanten!


6 av 9 BLÄ

Alla ska äta tacos ikväll... Jag har varit sugen på tacos hela veckan. Jag var sjukt opeppad på min kyckling med rotfrukter i ugn och tzatziki. Jag var verkligen beredd på att min mun skulle bli arg på mig och säga blä. Men så blev det inte. Fy tusan vad gott det var. Min mun var tydligen inte lika knusslig som hjärnan.

Det gnistrar om min mat =)

Mätt och belåten och skit på tv. Som vanligt på fredagar. Vad är det för fel på tv-bolagen? Jag har inte för avsikt att titta på när Peter Jhide töntar runt. Idolerna som jag är intresserad av att se är för få. Jag tänker inte plåga mig igenom dom andra, typ han Rabbi? heter han så? (kålrabbi...?), aja, hur äckligt är det inte med vuxna män som har bebisröster? Som klippt och skuret ur något från Twin Peaks, skumt och skrämmande!

Näpp, jag ska äta Lindtchoklad och titta på film!

Sånt som händer

Henrik i min klass hade häromkvällen avbildat en av våra lärare på tavlan. Ett karikatyrliknande porträtt som hade en uppmaning till en annan kille i min klass. Det stod "Jobba på David, Peter ser dig". Ja han ser dig allt och oss alla andra också för den delen. Än så länge har jag väl aldrig varit med om att någon har imponerat på honom... Det roliga var i alla fall att Peter idag kom in i det klassrummet där han fortfarande finns avbildad på white boarden. Han log lite och "JaA, ha, det är likt, men jag ser inteeee riktigt ut så". Något senare kom han in och gjorde ett fyndigt inlägg till sitt alldeles egna porträtt... En glimma av humor...









Tjofadderittan!

Jag var så duktig och gick upp kl sju imorse och pallrade mig iväg till skolan men inte hann jag klart med min andra skrivgrej ändå. Vi har inlämning om en timme ungefär. Jag lämnar in nästan allt. Vrickade foten precis innan mål så att säga... 3 av 4, 75%... ganska bra med tanke på att jag bott i en danslokal de senaste veckorna. Vi har haft träning idag mellan 11 och 14. Jag trodde att vi skulle börja 14 men så var det inte... Jag skulle ha fikat med mysiga Helena men så bidde det inte. Känner mig snuvad på mys! Nu MÅSTE jag söka upp föda! Magen knorrar och jag misstänker att mina klasskamrater inte uppskattar mina halvfuktiga träningskläder. Hoppas jag inte luktar... man känner ju inte alltid sånt själv. Jag luktar gott tycker jag.

Mot inlämningslåda och sen MAT!!!

Speciella folk

Hur ska jag berätta om det här nu då?
På mitt Ica arbetar det en man, kille, man? Han är skum asså. Han känns som nörden med det gigantiska självförtroendet. Han känns som den tuffa killen som vill stajla men misslyckas.
En gång var han jättetrevlig och pratsam men på ett jobbigt sätt. Jag ville liksom bara packa ihop och gå och han fattade INTE vinken. Han började berätta för mig att han gillar coca cola. Jag sa det att jag inte tycker så mycket om läsk. Då börjar han berätta för mig att han brukar dricka red bull, det blir man pigg och får en massa energi av. Jag sa det att jag tycker att det är lite läskigt med energidrycker och att jag inte gillar dom heller. (Måste ju vara ett av historiens mest misslyckde raggningsförsök från hans sida...)

AJA, iaf. Efter den gången blev han väldigt tyst mot mig. Men inte "jag skäms lite och är tyst" utan "jag har aldrig träffat dig förr och tänker inte vara glad och trevlig tyst". Sen så är han så där avlappnat cool (fast egentligen inte). Ska slänga med varorna lite extra. "Jag är snajdig och kan mitt jobb minsann, blippa varor... fanns det ett SM i att blibba varor skulle jag eh... KNÄCKA" Sen så idag gjorde han det mest klassiska. Precis när jag kom in i affären kastar han skräp mot en papperskorg, och missar. HAHAHA! Han tittade skamset mot mig... såg hon?... Jajamensan det gjorde jag!

Sen så SER han skum ut, på riktigt! Lite som ett troll...

Hej Amerikaneserna!

Här ser vi Kristina med sitt långa vackra hår och Henrik när dom pratar med sina amerikaner. Notera den tjusiga telådan i Kristinas hand som dom så framgångsrikt har designat tillsammans...

 

Här sitter Minna och David och kuckilurar med sina jänkare.

 





Of and away

Nu ska jag kila iväg till träningen.

Det har varit en trög dag idag men det var roligt att klasskypa med Amerikanerna. Vi kopplade upp oss till deras klassrum och dom till vårt. Det var lattjo. Blev lite tramsigt och skojjigt men med en del allvar med i bilden ändå. Teknikens under. There will be pictures... som alltid =)

Blå

Idag blir nog ingen kul dag. Det känns bara som en jobbig dag. En sån dag är det idag...

Känner mig blå...


Dripp dropp

Det droppar från mina element. Inuti. Dom blir inte varma för jag måste tömma ur luft ur dom men vet inte om jag kommer lyckas få brunt elementvatten över hela lägenheten... Hmm. Dessutom måste jag skaffa en särskild liten nyckel från typ Claes Olsson eller Biltema eller något annat händigt varuhus för att kunna göra det överhuvudtaget. Kanske jag bara lägger mig till med "hjälp-den-stackars-blonda-tjejen-som-fryser"rösten (hur fan låter den?) och ringer och ber fastighetsskötaren att komma. Charmen med hyreshus...

Jag har någon ambition om att komma upp riktigt tidigt imorgon. Vara i skolan vid åtta kanske? Jag har lite att jobba ikapp. Sen så måste vi sambatjejer gå och fixa med affischen imorgon, kolla var man kan trycka ut den, kostnader och sånt. Det kommer ju stjäla lite tid från skolarbetet och jag har inte mycket tid att bli bestulen på. Men jag tycker ändå att det är lite charm i att snubbla över mållinjen i sista minuten. Living on the edge you know!

Nu dags för en dusch och sen tror jag att Herr Hugh Jackman ska få underhålla mig. Har Wolverine som ligger och väntar på datorn. Måste göra matlåda till imorgon också... Blir något vegetariskt... Chili con carne utan carne...?

Sambaaffisch

Nu har jag och Malin gjort en varsinn version av affischen till vår Sambashow. Kristina (hur kunde jag glömma att nämna Kristina?) har agerat kreativ konsult. Hoppas Mayra och alla i gruppen gillar dom! Min som är här kanske ser lite otydlig ut men tänk på att den faktiskt är en A3:a stor i verkligheten. Ni kommer väl?


Back to work

Jojomen nu sitter jag här i datasalen. Mitt liv är rätt inrutat för tillfället. Äta, skola, äta, skola, samba, äta, sova och så om igen. Men jag gillar att ha en fullt schema.

Har börjat bli virrig på morgonen. Igår glömde jag mobilen och kom på det först vid åtta när jag var på väg hem från skolan. Imorse fyllde jag min vattenflaska men glömde att lägga ner den i väskan. Det är så skumt sånt där. Man är bombsäker på att man har med sig allt men ICKE sa NICKE. Var till cafeét här i skolan för att köpa en dricka precis. När jag skulle betala insåg jag att kortet inte låg i plånboken... Men då, det ligger kvar i datasalen. Men jag fick handla på krita. Café Antonio börjar väl känna igen mig efter allt mitt tjat om laktosfri mjölk till kaffet... =)

Ha en härlig dag!

Keso, en life saviour

Asså, I'm the master chef! Jag bollade två middagar samtidigt. Jag kom hem från skolan vid 20.30 och insåg rätt snabbt att min mage inte skulle kunna vänta på lax och råris. Så medans jag kokade ris, ordnade laxlåda med diijon -och purjosås svängde jag ihop tagliatelle med keso, tomater och pesto. Keso, så jäkla bra att ha hemma!


Nu har jag tittat klart på ett av alla dessa sentimentalprogram, The secret millionaire. En engelsk miljonär goes under cover i en fattig stadsdel och hittar folk den vill ge pengar till. Det är så härligt när dom får avslöja sig själva på slutet i samband med att dom ger bort en pruttdel av sina pengar. Åh, varm i magen! Jag råkade även se slutet av SVT´s Den stora resan, det där programet med svenskar som bor med stammar (nej inte träd, folk) här och där i världen. Man fick se ett klipp från nästa veckas program när dom ska åka tillbaka till Sverige. Ojoj, jag grinade efter 20 sekunder. Så fint! Så mycket kärlek! Dom har upplevt något fantastiskt på en plats och med människor dom antagligen aldrig kommer se igen. Det är så sorgligt... Jag är en blödig typ...

Be cool stay in school

Fy tusan. Jag vill ju knappt blogga, har inte gjort mycket kul idag. Jag har ju bara suttit på min rumpa framför en dator hela dagen. Jag sitter här ännu. Jag jobbade ordentligt mellan 10 och 15 ungefär men nu har jag suttit och gjort affisch till vår sambashow de senaste timmarna. Det var roligare. Jag tog Malin med mig i fördärvet (inte för att hon var särskilt svårövertalad...) och Kristina har svårt att låta bli att komma och hjälpa, titta och tycka. Malin sitter och fixar en härlig utsmyckning. Jag gör någon sorts grund. Så här ser den ut än så länge...




Naturens under

Godmorgon!

Jag vill denna morgon visa er något fantastiskt. Titta på dom här bönorna. Är dom inte fina?



Dom är inte ens målade eller någonting, dom ser ut så när dom kommer ut från sin bönskida. Rosenbönor. Om man planterar dom blir dom jättefina klätterväxter med en massa små blommor.

Förövrigt vann en dam 2000000 kr på triss i morse. Hon hade på sig sin allra tuffaste skinnväst á la kvadrat och allra svartatste T-shirt. Man måste ju piffa till sig när man ska vara i tv. Rikigt rivig var hon. Jag vill också vinna 2000000.

Ägg, bra för textil också?

Skit asså. Jag tappade ett ägg rakt ner på min matta. Krack och katastrofen var ett faktum. AHH, det är så jobbigt att torka upp ägg. Det bara flyttar sig och slemmar runt. Jag lyckades förstås men inte var det kul inte.

Sambaträningen blev låååååååång idag. Tre timmar höll vi på. Man känner showhetsen krypa i knutarna. Vi kommer få ha så sjukt balla kläder! Vi får låna allt från ett ställe i Stockholm och dom har helt fantastiska grejor i sina gömmor. Vi måste köpa egna skor bara, guldiga såklart. Sambakläder är så härligt tacky. Det är ju helt underbart att få klä sig så som svensk. Här bär vi folkdräkt där bär dom plajetter och string.

Jag tror att dom har roligare i Brasilien...

Barnmat

Nu har jag mosat banan som en annan småbarnsförälder. Mitt mellanmål idag är helbeiget. Havergrynsgröt med mosad banan och havredryck. Det låter ju kanske skitäckligt men det slinker ner fint ska ni veta. Jag sitter här hemma vid datorn och försöker göra skolarbete men eftersom jag gick upp klockan sex så är jag dum i huvet. Jag blir ofta rätt puckad när jag är trött. Det erkänner jag gärna. Det är väl för tusan inget att skämmas för?

Jag ska försöka vara lite produktiv efter sambaträningen istället. Försöka...


Markera en redovisning

Nedra U, S and A. Dom hade skickat mejl där det stod "Klicka på länken för att ladda hem filerna" (men på amerikanesiska förstås) problemet var bara att det inte fanns någon länk. JAJA, förhoppningsvis kan vi visa upp allt på torsdag istället. Idag fick vi stå längst fram och babbla på utan något att visa.

Annars då? Jo en annan gick ju upp vid sex. Det var rätt plågsamt. Sov på bussen till Eskilstuna, fick lite nackspärr. Det är jättemycket höst ute. Det är väldigt vackert med jordiga kala åkrar inramade av färgsprakande skog.

Ses sen!

Sunday, Soldag

Ännu en jobbdag har flutit förbi. Idag hade jag en av våra personalkjolar på mig. Tjejbyxorna är helt sjukt fula! Beiga med puffben och dragsko längst ner. Prasselmaterial. Jag är ju en plutt och oftast finns det bara 42:or kvar i hyllan när jag ska jobba. Igår hade jag ett par 36:or på mig men dom var ju stora ändå. Dessutom töjer dom sig efter ungefär 7sekunder och då ser man ut att ha hängröv. Som sagt tog jag ju en kjol idag iställlet. Snyggare. Det enda är att jag misstänker att någon kille tvättat kjolarna för varmt med flit för den var väldigt mycket kortare än vad jag minns att den var i somras. Hmmm... verry skimpy.

Nu sitter jag och snarrar på Lindts nya choklad. Chokladmousse omsluten av mörk choklad. Omsluten... Den är god, inte så makalöst euforiskt god som jag trodde att den skulle vara men god. När jag kom hem från jobbet hade Jimmie middagen klar. Fiskpinnar, potatis och hemsnickrad dill -och gröslökssås. Fan, halvfabrikat är ju gott ändå. I alla fall fiskpinnar. Fiskbullar är också gott.

Jimmie och fiskpinnar!






Men åh!

Jag har INGEN lust att jobba idag. Vi sitter här vid frukostbordet och molnen håller på att spricka upp utanför fönstret.
Jag vill promenera och fika! Istället ska jag titta på bleka halvnakna svenskar som åker rutschkana. Aja, det är alltid en stor tillfredsställelse att gå där ifrån och veta att man är många hundralappar rikare. Det är grymt bra att ha ett extrajobb. Förra året hade jag inte det och då var jag ju helt sorgligt fattig.

Ha en härlig dag idag, ta en extra fika och tänk på mig.

Lördag långt ifrån internet


Jag måste lära mig att mobilblogga. Jag gillar inte när man inte hinner göra ett endaste litet inlägg under hela dagen. Nu hinner jag förstås. Nu är jag hemma igen med Jimmies bärbara modem.

Idag har jag jobbat. Jag har tyvärr inga anekdoter om känsliga underliv idag. Det hände förvånansvärt lite på jobbet idag. Jag fick klippa ett lås. Jag var stark. Något som var härligt var att jag kunde se fram emot kvällens middag hela dagen... TAPAS!

Tove, Jimmie och jag gick till Ramblas som ligger här där vi bor. Bästa tapasen i stan. DET SMAKADE KARDEMUMMA DET! De har väldigt överkomliga priser, vi tog in 7 tapas, två öl och två cola och det landade på 550kr. Mycket bra! Vi hade det mysigt och trevlig och gick därifrån alldeles för mätta, omfångsrika så att säga.



Sen gick vi hem till Tove och drack rödvin, lekte med Bosse och Flora och tittade på Family guy och Hål i väggen. Jag och Tove skulle rocka Hål i väggen. Smidiga, slanka och kluriga. Jimmie är nog tyvärr lite för stel... ganska mycket för stel... kylskåp är en underdrift. Älskar dig!


Flora i attackposition.

Bosse i korgen, Jimmie lockar med snöre. Sen blev han tvångskelad av Tove.


Svooschfredag

Jag har inte varit still sen jag skrev sist. Det har varit fullt ös hela dagen! Nu kommer en liten resumé i bilder och ganska mycket text...



Först delredovinsning. Visst ser det ballt ut när allas prototyper sitter uppe?



Klassen på lunch (vi var alla förutom två). David blir så glad när han får mat. Det var en väldigt hetsig indier som väldigt väldigt gärna ville tjäna pengar på oss. Det var fullsatt när vi kom dit men på något sätt fick vi plats ändå.

Efter lunch hetsade jag hem och packade min Stockholmsväska. Sen tjoff tilbaka till skolan för att jobba lite innan bussen gick. Bussresan gick väldigt fort tack vare Hedvigs bok. Sen hets hets hem, lämna väska, pussa på min man (jag köpte blomma till honom idag för det är han mer än väl värd). Efter det bar det av till Lindas inflytningsfest i Vallentuna. Hon lurar alltid ut mig till vildmarken. Kan inte folk åtminstone bo i närförort? TUNNELBANA!!!



Man måste ta Roslagsbanan till Linda. Jag har inte åkt Roslagsbanan sen jag var elva, var på studiebesök i Täby Kyrkby, blev kvarglömd av vår lärare med två andra tjejer. En av tejerna tordde vi skulle dö.
Nä förresten, jag åkte nog Roslagsbanan när jag var 12 sist. Hade sovit över hos en kompis I Åkersberga. Henne har jag inte sett sen år 2000. Det är konstigt hur det blir ibland. Det skulle vara roligt att träffa henne igen. Kanske ska jag ta och leta upp henne på Facebook. Det är ju så man gör i dessa moderna tider. Sen kan vi i alla fall vara halvkompisar igen... Gilla varandras status, göra quiz som den andre skickat, chatta ibland och lova att vi ska ta en fika... Men kom igen, det är ju så jobbigt att styra upp sånt lite spontant med någon man inte sett på nästan 10 år...

Imorgon JOBBA. Nu SOVA.

Morni'n

Uppe med tuppen! Jag hade ju glömt att skriva ut både det ena och det andra till redovisningen idag så det var bara att pallra sig upp ca en timme i förväg. Jag garderade mig för att skrivaren skulle bråka igen men icke. Så nu fick jag plötsligt tid över. Det var väl skönt för mig?

Idag är det fredag och vi vet ju alla vad det innebär (speciellt en vän till mig och hennes kille, ni vet vilka ni är), FREDAGSMYS! Nu är det slut på veckan och dags för FREDAGSMYYYYS! Den där delicatobollen som legat och ropat på mig hela veckan ska nog få en trygg plats i min magge.

TJIPP!!!

OJ OJ OJ!

Mina vänner, vi kunde inte uppträda på Stålfors. Den var uppbokad. MEN, vilken tur att teatern var ledig! STORA TEATERN i Eskilstuna. Där ska vi dansa. FANTASTISKT! Det är ju till och med bättre. WOW! Nya kläder ska vi få också. Nu måste ALLA komma! Biljetterna kostar bara 50kr för vi vill fylla upp som bara den! Vilka ska komma? Jo hur var det nu? ALLA!

FREDAG 6/11...FREDAG sjätte november...FREDAG 6/11...FREDAG sjätte november...FREDAG 6/11...FREDAG sjätte november...FREDAG 6/11...FREDAG sjätte november...FREDAG 6/11...FREDAG sjätte november...

Det är då det händer! PANG BARA! Ni kommer få se mig och mina vänner skaka rumpa som aldrig förr!

Efter en väldigt svettig show på ABF. Vi tittar alla i olika kameror, lite synd. Tur att vi ska ta riktigt proffsbilder snart i våra finaste showkläder. (Hedvig! Vi saknar dig!!! Samban är inte densamma utan dig vettu.)


Duktig!!!

JO, nu är ju jag då halvklar och redo inför redovisningen imorgon. Med tid till godo! Jag är så jävla grym asså! Vårt helvete till skrivare i skolan är det enda som ställer till det för mig i min awsomenes. Den skriver ut alla färger fel så rött blir brunt och klarorange blir smutsig orange. Inte bra. Jag måste klura ut hur jag kan byta färger i datorn så att de skrivs ut rätt...


Hej torsdag!

Godmorgon!


Idag ska jag göra en så kallad långpanna. Det tenderar ju att bli så för mig då jag alltid skjuter upp allt till sista minuten. Idag ska det där smileyomslaget bli halvklart så jag inte behöver skämmas på delredovisningen imorgon. Teboxen ska bli HELT klar idag. Vi ska prata med Amerikatt kl 21 så jag kommer väl inte vara hemma förns vis 23 eller så, dios mio. Jo men en 13-timmarsdag är väl en piece of cake? Då får man bulla upp med mat. Två matlåder följer med, en macka, ett äpple och en satsuma. Satsuma, dagens ord, grymt bra ord, sug på det u:et ni!

Dios mio!

Kära nån! Verkar som att den här showen blir större än väntat! Imorgon ringer vår sambatränare till Stålforsskolan som har en konserthall med en bjässescen. Vi vill ha show den 6/11. Åhhh, hoppas vi får den lokalen. Jag räknar med att vissa vänner från stockholm road-tripar ner och tittar på mig när jag skakar fläsket. You better!

En helt annan femma. Det är kallt ute. Mina leder hänger inte riktigt med. Det värker här och där och hej och hå. (Torr blir man också, ÖVERALLT!) Stel, gammal och grå. Inte så grå kanske men jag vet inte var min spagat har tagit vägen och mitt onda knä pratar med mig varje kväll. Jag måste nog stretcha lite mer, kanske använda en stödstrupa eller två, kanske jag borde lägga ett grötomslag på knät. Jimmies grekiska farmor brukar skvätta olivolja kring huvudet på en när man är sjuk. Jag kanske ska testa det med mitt knä...


Smile(y)

Hej hopp!!! Nu har jag en ny idé till bokomslaget vi skall göra. HAHA! Vet inte om jag kommer kunna kräma ur mig 7500 tecken i motivering till varför jag har pysslat smileys men den som vågar vinner. Vi ska ju göra omslag till boken 'Effektiv Visuell Kommunikation'. Människans minspel är väl effektiv visuell kommunikation om något? Tja, i det här fallet, gula LSDgubbars minspel...


Nu är det dags att kila till samban. Shake shake!!!

Rosor på kinden

och solsken i blick...

Så spenderades ytterligare en morgon i skogen med Anna och Arvid. Vi hade det så bra. Arvid var lite stingslig dock. Kanske han var tjurig över att han var tvungen att ha jacka på sig. Anna gav mig en målande beskrivning av hur han kryper ihop och stelnar så fort hon närmar sig hans klädlåda.

Nu till frukosten tittar jag på American Dreams på 9an. Det sjukaste hände. Nick Lachey, Jessica Simpsons ex, var med. Som Tom Jones. Krull på huvud och juckande höftrörelser. Han sjöng 'It's not unusual' men inte Tom Jonesigt utan med sin allra klaraste pojkbandsstämma. Inte bra!



Lyckades hitta en bild på spektaklet. Tack Google!

Eskilstunas sorgligaste middag



Ja, jag vet. Riktig mat sa jag imorse... det här är ju på gränsen alltså. Men jag kom hem från skolan nyss och lateheten tog vid. Falafeln jag tänkte göra idag gör jag imorgon. Jag hade blötlaggt kikärtor och allt, jäkla projekt det där men dom blir godare och det är väldigt mycket billigare än att köpa på burk. Vi blev kvar i skolan nästan till elva. Vi skypade med våra Amerikaner igen. Vi börjar bli klara med boxen. En av amerikanerna vill bara prata om gräs och han gillade min tröja och Roberts skägg. Han var rolig. Han hade tydligen rökt innan lektionen. Det kanske är bra för kreativiteten... Han var i vilket fall som helst väldigt medgörlig och underhållande.

Här är en prototyp till vår tebox, lite skavanker här och var och jag ber om ursäkt för det kackiga fotot men den är på god väg att bli något fint.

Tjing och natt!!! Nu ska jag försöka få hem senaste Gossig Girl...


Jag smet!

Ha ha ha! Jag smet från sista timmen av föreläsningen. Jag höll på att dööööö av tristess. Vi har typ haft den föreläsningen 4 gånger innan. Dom är bra på att upprepa sig här i min skola, olika föreläsare som alla tycker att dom levererar fantastiska sanningar men egentligen låter dom som ett gäng uppvridningsbara apor!

Niahahah! La la la, bank bank bank, hoohoo ha ha!!!

Se så onda dom är! Crazy eyes! Dom vill bara banka BANKA, brain wash!

Nya tag en tisdag

Idag börjar mitt nya liv igen. På en tisdag, kanske lite okonvetionellt. Den här veckan måste jag bli halvklar med två stora uppgifter, helt klar med det där USA-projektet och skriva en liten grejja. Sen så är jag någorlunda på banan igen.

Igår på samban började vi prata om att hyra teatern här i Eskilstuna, om tre veckor redan, och ha show. Vår tränare skulle ringa och kolla hur det såg ut så inget är klart ännu. Men om det nu blir så är det alltså dags att dansa i inte mycket till topp och kortkort igen = inga galna 450g ostbågeutsvävningar de närmsta tre veckorna. Så det här blir ju också en del av mitt nya liv. Förövrigt måste jag börja laga mat igen. Jag har levt mestadels på mackor, youghurt och pasta pesto de senaste veckorna. Jag skriver ju bara om mat här när jag gjort något snajdigt :)

Så... riktig mat och skola var väl kontentan

Jag, Malin och Myra

Den här bilden har jag snott från Malins blogg. Så här tjusiga var vi efter vår show i Maj (maj!!!).

Det är bara till å ligga i nu!


Urr Burr

Det börjar bli plågsamt att gå ur duschen nu. Det är nå vajkalle på värmeagregatet i mitt hus och jag bor högst upp. Det är kallt här. Sitter med mina urtjusiga (gammla, noppiga...) Hello Kitty sockar och väntar på middagen som puttrar i ugnen. Ikväll blir det lax. Man kan ju tycka att jag borde vara van vid kalla hem. Jag är ju uppväxt i villa trots allt. Där sattes termostaten igång vid första frosten ungefär. Man fick väl ha en tröja på sig. Sen så har jag ju en pappa som går i sandaler oktober ut också. Jag är nästan lika varmblodig som honom... nästan... Lite viking i mig med.

Snart kommer mina vänner på tv. Anna "glappkäft" Anka, Maria "mums" Montazami och Agnes-Nicole "Barbie som sett sina bättre dar" Winter. Fast jag är nog mest vän med Anna och Maria, Agnes-Nicole har liksom aldrig riktigt spelat i samma liga som vi.

Puss

Gör om gör rätt

Nu har vi haft redovisning på vår informationsgrafik om Ismannen Ötzi. Min fanns det mycket att önska av. Det kände jag väl själv också men var den verkligen såå dålig? Jo, antagligen. Jag tyckte att jag hade gjort min uppgift och jag kan väl erkänna att jag inte gjort så mycket mer. Orka sitta och göra världens mest seriösa för vaddå? En halv poäng...

Jag måste få in någon bild av Ismannen tyckte dom. Det var ju det mest intressanta. Jag hade gjort en streckgubbe typ... fast en väldigt fin. Aja, jag tänker sno en bild på nätet och dra den igenom live trace (för er som inte vet vad live trace är: typ ett automatiskt kalkeringsprogram i Illustrator, gör foton till teknade bilder ungefär), och sen få det vara bra med det. Jajamensann!

Bluddy conformist school, gjut oss i en form så blir vi utbytbara...

Minisemester

Nu är jag hemma igen. Det är inte kul (men det är kul att ha internet igen, jag har ju saknat er förstås) Det är så skönt att åka bort över helgen, helgen känns längre men samtidigt går den för fort. Till och med vädret sörjde när vi åkte hem, regn regn regn.

Vi kickade igång helgen på McD. Vi tog drive in, åt på parkeringen, sen tog vi drive in igen för efterrätt. Riktiga proffssvullon! Lunch på 1257 kalorier, tack för de McD!

Vi har promenerat i det fina vädret, huggit och eldat ved, frusit en hel del, inte tvättat ansiktet på hela helgen, fikat i huset på berget i Linköping, strosat på Ikea (självklart inhandlade vi de obligatoriska doftljusen), klappat Amore, svurit över Idol och Körslaget (Körslaget är helt enkelt äckligt), inte varit på Cloettafabriken, pussats, varit lite mörkrädda (storstadsbarn som vi är), kommit ikapp med Heroes, andats en massa frisk luft, sovit och bara haft det helt underbart mysigt.

Vår fina lilla bil gick som ett skott minsann!

Vårt STORA hus

Kan själv!

Trasselsudd eldar

Promenera mera

Amore och gänget

Om man är något bevandrad i slang är den här skylten rolig...

Tack för en underbar helg min älskling!

 


So long...

Snart kommer Jimmie och hämtar mig. Den här helgen är en landethelg. Ut i skogen ska vi ca 3 mil utanför Linköping, inget rinnande vatten och vedeldning. En och annan kondisbit kommer nog slinka ner när vi fikar i Linköping. Det ska bli himla mysigt. Jimmie har hyrt en Smart. Den är jättejätteliten och jättejättesöt. You know there will be pictures!

Vi får se om vårt modem fungerar därute. Om det inte gör det kommer jag antagligen få en helt sjuk internetabstinens. Telefonen fungerar INTE där, det har jag gett upp för längesedan. Men men, om internet inte funkar så ses vi på söndag. Som jag kommer sakna er!

Vår utsikt på landet, förra vintern.
PUSSA!!!

Kräka?

Nä, räka förstås. Svängde ihop min smarriga pastasås med räkor, grädde och annat gott. Tyvärr hade jag inget vitt vin att ha i. Det är ju det som gör susen!



Måste tipsa om ett program på TV4, Inlåst. Dom har låst in ett gäng unga kriminella som om dom fortsätter med sitt kriminella leverne antagligen kommer hamna i fängelse. Dom sitter i fängelse i 12 dagar med ett gäng gamla kriminella som ska fungera som mentorer. Sjukt spännande. Man får inblick i hur dom där kaxputtarna tänker. Man vill ju bara krama och klappa tills dom blir hela människor igen.


Hello America!

Nu har vi Skypat med Amerikanerna. Det var nästan lite läskigt. Jag blev lite svettig i början men det gick bra.
Det visade sig att det inte var dom som var pretton utan deras nazi till lärare. Hon verkade vara en riktig ragata.
Nu är vi på banan igen i alla fall. Ett till problem: vi måste göra en film om det här projektet, jag och Robert
filmade oss själva med mobilkamera medan vi försökte ge konstruktiv kritik på engelska. Ett skämt e vare vare e...

Det kommer säkert upp på You Tube och sen kommer det ligga där i all evighet och jag får skämmas i evigheters
EVIGHET...

Vad fAAn säger du? Nä, det var INTE jag som var med i det där DÅLIGA you-tube-klippet!


En korv med mos?

Herregud, såg den här bilden på en blogg. En minigris! Så sjukt söt! Tänk att vi faktiskt äter grisar. Inte minigrisar förstås för dom är för små (inte kötteffektiv så att säga...). Hmm... det där med fläsk kanske inte är min grej i alla fall.


Jag hörde om några som köpte en minigris men dom blev lurade och grisen var egentligen ett hängbukssvin som rätt var det var hade blivit 70kg tung. Men, hon var sällskaplig och ville gärna sova i sängen. Men ta det i beaktande innan du köper dig en alldeles egen griseknoe.

OH SOLEMIO!

Godmorgon, eller godmiddag! Glorious day!
Jag verkligen älskar sånna här långsamma mornar. Man vaknar, ligger kvar i sängen. Slår på tvn, jag gillar det där "Drömmarnas tid" som går vid 11 på 9an. En serie som utspelar sig på 50-talet. Nu är det "Sjunde himlen". Det gillar jag inte så mycket. Det är så sjukt. Barnen har invecklade kärleksliv från att dom är sex typ och alla dessa moralkakor som levereras, kära hjärtanes! Och mellansystern är så fuuuuuuuuuuuuul! Man vill ju blunda när hon dyker upp i rutan. Pratar jobbigt gör hon också. Men efter Sjunde himlen kommer Ellen och henne gillar jag skarpt.

Hur gick det med USA-uppstyrningen igår kanske ni undrar? Bra tror jag, jobbigt bara att våra amerikaner är sånna jävla pretton som tolkar allt bokstavligt. AHHH, orkar inte ens gå in på det...

Chill out

Hasselhoof steker runt i tv-rutan, klockan är mycket. Har precis åkt pakethållare hem från Fröslunda.
Malin var värdinna för kvällen och vi hade lika roligt som alltid. Anna får mig alltid att skvätta några droppar i mitt gapflabb. Nä, vad äckligt. Dessutom så är det så att ni alla får mig att trilla av stolen av rolighet, underbara människor! Vi saknade vår Helena dock. Vi hetsåt maten från Vietnamkök. MUMS för wokade äggnudlar! Vinet gick rakt upp i skann, jag älskar rödtjut! Glorious evening!

NATT


Dags nu!

Japp, nu börjar det verkligen bli dags att kamma till sig och ta tag i dagen. Jag bakade mig scones till frukost. Jag blandar alltid rågmjöl och vetemjöl när jag gör scones. Dom blir så menlösa med bara vetemjöl.


Så nu är jag mätt i magen och måste kila till skolan. Jag tänkte faktiskt styra upp det där USA-sammarbetet (klapp på axeln två dagar i rad). För om inte jag gör det kommer INGEN göra det och jag känner inte INGEN.

Snooze...

Ja, imorse hände det igen. En-och-en-halvtimmes-snoozen. Man drömmer så konstiga drömmar när man bara sover tio minuter i stöten. Nu kommer jag inte riktigt ihåg vad jag drömde. En gång drömde jag världens bästa film, och den fortsatte varje gång jag somnade om. Den handlade om en annan tid och vampyrer. Jag var ju hjälten såklart och jag var INTE rädd. Mmm.

Ikväll ska vi samba. Fy tusan vad jag längtat! Jag är sambanödig!

När man är sambanödig kan man se ut så här... HAHAHA!!!


 


Fåglarna

Hitchcockvarning över vid mitt hem! Nu har kajjorna återvänt till träden vid mitt hus. Kvällar då det känns som att det är något skumt i luften flyger dom. I stora svarta moln övertar dom himlen. Dom kastar sig ut från taket på mitt hus och jag bor höst upp så man får en känlsa av just "Fåglarna". Dom ser verkligen onda ut. Sen svärmar dom på himlen likt ett gigantiskt moln knott. Än så länge är det ju löv i träden men när träden är kala skelett kan man se hoparna av kajjor som sitter och värmer varandra tätt ihop på grenarna. Om man går för nära börjar dom prata, en uppmaning att gå sin väg. Ställ inte bilen under ett träd med svarta löv... Då får du åka till biltvätten det första du gör nästa morgon.

Ett kajjmoln. Ikväll var det två, familjefejd kanske?


Duktiga jag

Alltså! Klapp på axeln till mig idag!

Jag har tvättat och mellan tvättvarven har jag faktiskt suttit med skolarbete. Det har blivit en hel del skisser och dessutom början på tre skrivuppgifter. I'm steppi'n up! Det är kaos på mitt bord men ett väldigt krativt sådant.

Snart är det dags att svänga ihop lite middag. Jag sitter och väljer mellan de två kullinariska alternativen Blodpudding eller Fiskbullar i hummersås... Hmm... Dum di dum di dum...

Krispigt kallt

Åh vilken friskis man känner sig som när man har varit ute och promenerat i den krispiga höstluften! Det var jag, Anna och Arvid som var ute på strapats som vanligt. Det är bra när man stämmer träff för promenad för...
1. Man kommer upp en bra och tidig tid (om man har bestämt så)
2. Man kommer iväg överhuvudtaget
3. Det är tusen gånger roligare att promenera med sällskap

Underbart bra start på dagen. Nu väntar grötfrukost och sen tvättid vid tolv.

Buhu!

Först tittade jag på mina favoriter, Hollywoodfruarna. Åh, nu är det slut och jag vill ha MER! Maria Montazami känner sig "rädd" utan sina läppstift och la ut dom överallt i sitt liv för att inte bli "strandsatt" utan ett i närheten. Underbara människa.

Fick ett fruktansvärt sötsug, råkade baka en kladdkaka och äta hela... Tog inte ens någon bild på den. Skam... NÄÄÄÄÄÄÄ de va gott juh! Gjorde bara en liten liten en.

Jahapp, nu har jag i alla fall tittat på den där jäkla "P.S. I love you". Varför skulle jag göra det för? Jag som är världens blödigaste. Fy vilken hemsk film. USCH! Man kan ju böla sig igenom hela skiten! JO, det är en fantastisk kärlekshistoria... Men herregud! Jag fick verkligen anstränga mig för att inte börja tänka på hur det skulle vara att förlora någon på det sättet. USCH och FY! vad sorglig den var... visst den försöker ju ha en sorts hoppfull och fridfull efterklang men oj vad det känns i hjärtat.

Man måste uppskatta det man har så länge man har det och om man skulle förlora det så måste man uppskatta att man haft det! Varje dag!

Jimmie, jag älskar dig! Kom ihåg det. Alltid!

Team work?

Vi har en uppgift i skolan just nu där vi ska göra en förpackningsdesign tillsammans med studenter från USA. I teorin är det ju fantastiskt roligt men i verkligheten är det bara konstigt. Tidsskillnaden på 6 timmar ställer ju till det en hel del. Sen så är våra amerikaner lata och vill att vi ska Skypa under deras lektion kl 15-17 deras tid vilket innebär kl 21-23 vår tid. Tror dom att VI har lektion då kanske? Skämtar dom eller? Varför kan inte dom gå upp på morgonen och möta oss på halva vägen? Vilken fräckhet att ens fråga. Dom kanske tror att Svenskar är mesiga push overs som gör vad man än ber dom om, HA, då har dom inte träffat den här svensken! 21-23 är min mystid och den tar ingen ifrån mig!

Vi har iaf sagt nej till det och frågat om dom kanske kan tänka sig att mötas något tidigare. Just nu står vi bara och trampar på ett ställe... Kommer varken framåt eller bakåt.

Vi ska göra en förpackning till Rooiboste. När jag letade inspiration på nätet hittade jag den här. Är den inte fantastiskt mysig så säg? En lejonfarbror som dricker te. Varför har vi inte sånna här teförpackningar i Sverige?


Bussirritation the sequel

Jag fick en fråga om inlägget "Bussirrtation". Hur gick det sen? Fick tjejen tillbaka sin plats eller satt dom där idioterna bara kvar som två tjockskallar? Jo, tjejen fick en plats men killarna satt ju precis brevid henne så hon var tvungen att stå ut med deras gormiga grabbsnack hela vägen till Stockholm. Dom lät som Janne Långben på tjack. Eh ahö, ahh, ahö, så hä ba, ahö!

Jag tänker generellt rätt mycket på folk när jag åker buss. Imorse var det en man som satt i sätena över gången från mig. Vi satt absolut längst fram. Hans telefon ringde. Han pratade ett låtsasspråk, "Shaa alää, Sholololo", sa han när han svarade. Det språket vill jag lära mig. I övrigt var han rätt motbjudande. Han satt och åt något konstigt godis medans han morrade, snörvlade och grymtade fram guturala läten. Bitvis satt han och lutade sig fram åt busschauförens håll och gjorde små handviftningar som om han ville ta över för chaffisen hade ju tydligen ingen koll. Folk asså...

Nu ska jag laga lunch istället för att vara en hater... POSITIVA TANKAR

Toaletter

Här är dom utlovade bilderna från Hus -och hemmässan. Sladden som för över bilder från min mobil till datorn var i Eskilstuna och nu är jag här så voila. Tyvärr hade jag ingen bild på monstertoaletten.

Ganska ballt med en svart toa. Den här med hål känns ganska dum...

 


I lördags...

Imorse, medan jag åt varma scones och drack te, tänkte jag tillbaka på gårdagens afton...

På dagen var jag och fikade med min kära syster. Sen bar det av hemåt för att piffa lite.
Jag mötte upp Stina och Taru på Odenplan, var sen som vanligt. Dom var så fina båda två, vi skulle ju ut och dansa samba! Mötte upp resten av gänget på Viva Brasils restaurang. Äta, dricka lite vin... Brasiliansk mat, det är alltid intressant att pröva på nya smaker. Mayra och hennes tjejor uppträdde lite. Mayra sopade banan med alla, hon är så jävla grym!

Mayra är längst till höger... Om jag ser ut så när jag har ploppat ut tre barn kommer jag vara mäkta nöjd.
Notera den lille mannen till vänster... Gubben i lådan...

Sen... lite oskyldigt sådär, fick Mayra upp oss alla på dansgolvet för att prova på lite samba. Ett stort möhippegäng och en massa andra gäster hängde också på. Skivan som satt i råkade visst vara Mayras skiva och oj hoppsan, helt plötsligt kom en av våra showlåtar på. Tänk de andra gästernas förvåning när det helt plötsligt var ett helt gäng som kunde koreografin perfekt. HAHA, det var som i en dansfilm! Vi körde flera av våra danser. Vi har ju velat uppträda på den här restaurangen men har fått ett bestämt nej för hon som äger den anser att svenskar inte kan dansa samba. Mayra hade gett sig tusan på att vi skulle stå på deras scen, på ett eller annat sätt verkar det som... =) Det hela blev som en kupp! Var fantastiskt roligt! Very sneaky...

Stina, Taru och jag fortsatte till Gullmarsplan för att haka på en hemmafest. På Gullmars blir vi uppmötta. Med bil. Vi trodde festen var i Gullmars. Jag tänkte, kanske festen är i närförort, Årsta, Kärrtorp... Sandsborg? Vi hoppar in i bilen, börjar åka, då frågar jag var festen är någonstans. I Orminge får jag till svar. !!ORMINGE!! Det ligger lite mer än en och en halv mil utanför stan och nattbussen därute går allt annat än frekvent. Är männskan galen? Det känns som att man bör kläcka ur sig en sån sak lite tidigare. Jag hade ju dessutom bara tänkt titta in en liten stund för jag var rätt trött sen fredagens strapatser. "Vad du ser orolig ut..." säger han som kör "Eh, ja, jag hade inte tänkt stanna så länge och det är svårt att ta sig hem därifrån" säger jag "Äh det löser sig" säger han som kör "Nae... du du får nog åka tillbaka med mig" Snacka om att jag kände mig jobbig, men för tusan. Inte fan åker jag ut till Orminge kl ett på natten. Fester ute på landsbyggden slutade jag med den dagen jag fyllde 18 och kunde gå på krogen istället för att jaga varje hemmafest man kunde komma över. PRIMADONNA!"

Peace out


Huggtänder på dass

Nu har jag och Jimmie besökt Stockholmsmässan.
Jag tycker egentligen att det är rätt trist på mässor men Jimmie blir glad om jag går brevid och säger... ooooh och aaah. Vin -och matmässan gillar jag iofs. Otippat! Jo en sak var kul på den här hus -och hemmässan. Dom där som gjorde alla dom där kossorna i olika färger som konst förut. Dom hade gjort en liten installation med en massa knäppa toaletter. En toalett var ett monster. Den hade huggtänder. Den hugger bajset. Sen var det en toa med hål i, många många hål. Inte så praktiskt. Det kommer bilder =)

Nu är vi i Örby och ska äta grillkorv med pommes med far, mor och bror. Fabuloso.

Igår var jag ju på Viva Brasils resturang... det kommer bilder... och historier... sen...


Törlysdimma

Kvällen började på en bro över långholmsgatan. Haha! Nej, middag började vi med. Ja, jag var sen som alltid och drog med mig Tove i fördärvet. Sorry Lova. Vi åt en fantastisk god pasta med hemmagjord tomatsås och moZzarella.  Efterrätt, blåbärspaj med smälta marshmallows, sjukt gott! Det blev några marshmallows kvar. Jenny som var här från Gotland, som jag saknat dig, tog hand om den saken...

Kvällen blev ängnad åt att dricka Törlys och att lyssna på gamla hits som Venga Boys - BOM BOM BOM BOM och en och en annan BSB låt. Underbart. Jag klämde nog ur mig något utav det mest bortskämda jag sagt på länge. Jag tog en godis... tog en tugga... slände den. Tove - "Var den äcklig?" Jag - "Nä, Den var för seg asså, jag orkar inte tugga."

För mig fortsatte kvällen med att jag mötte upp en ytterst berusad pojkvän på Brasserie Godot. Jag blev lat och tog taxi dit från Horan. Den tunnelbanenedgången jag skulle använda var avstängd och då blev jag trött. Jimmies vänner hade supit honom under bordet. Han hade precis druckit vatten som till hans stora förvåning INTE hade varit vatten. Dööh!

Kvällen fortsatte på Berns. Så jävla bra på Berns. En brud "nuppade" Jimmie med blicken medans VI dansade, har kvinnan ingen skam i kroppen? Jag är ganska van vid den saken iofs, tar det som en komplimang. Det var svinkul där men vi blev inte långvariga, Jimmie var lite "sliten" och han skulle upp och jobba idag.


Bussirritation

När jag åkte bussen hem igår blev jag minst sagt irriterad.
Det kom på två killar, dom började leta plats, det var rätt fullt. Framför mig var det två säten som var fulla med väskor och kläder. "Är det dina grejer?" Frågade killarna, nej sa jag... Dom började plocka upp grejorna som låg där upp på hatthyllorna, jag hörde dom prata om att dom tyckte att det verkade konstigt att någon hade glömt dom, "Kanske den som sitter där är på toaletten" sa jag. Då vänder sig en utav de där äckliga människorna om och replikerar "Eh (hånleende) det finns ingen toalett" Han tittade på mig som att jag var den mest puckade bruden i världshistorien. "Finns det inte? Inte ens längst bak? Det brukar alltid finnas på dom här bussarna" sa jag och kände mig rätt trampade på. HURRA, då kommer tjejen som hade platserna, från toan. "Var är mina saker?" frågar hon "Vi la upp dom på hyllan" "Men jag behöver dom...". Nu kan man ju tycka att det verkar naturligt att killarna skulle fråga om hon sitter där också men näe, dom bara sätter sig ner på de två platserna. Tjejen blir tvungen att "Asså, jag sitter här..." Vilka jävla reetards.

Jag blir inte arg men jag blir rriterad på översittaräckel!

Full

Jag och Jimmie kom precis hem. Jag skriver mer imorgon. Är för FULL för att blogga nu. PUSSA PUSSA


Klotter

Föreläsningen kändes så låååååååååång idag. Jag satt bara och kollade på klockan hela tiden. Den var ju egentligen intressant, handlade om tryck och kretivitet och annat matnyttigt. Kan tänka mig att det har med fredagsrastlösheten att göra. Det enda man kan tänka på är den stundande ledigheten, galej, vin, kjol eller klänning? God mat... Jag tog tillfället i akt och klottrade lite, då går tiden fortare och jag lyssnar ändå bättre medans jag ritar. Det brukar bli sagobilder med mycket hår och växtlighet när jag klottrar och det blev det idag med.


Nu tänker jag gå och köpa ett rött läppstift för det bör varje kvinna ha har jag hört.
Sen, bussresa...

Halleluja!

Åh. the sky is so PRETTY! Vilken underbar dag! Vilken underbar fredag!

Gröt med jordgubbar, lyllit värre! Hade haft kanel i gröten innan jag insåg att jag hade tinat jordgubbar sen min frysfadäs igår.
Funkade bra ihop faktiskt. Man måste ju prova.
Fredag som sagt, idag blev det GLITTER, jag har paljetter på mig. SÅ jävla glassig!
Men vad är det för en tjusig tjej som ler så vänt från Photo-Bothen?


Mina vänner, idag åker jag till Sthlm. Ikväll blir det kalajs hos min kära vän Lova och imorgon blir det stor brasiliansk middag på Restaurang Viva Brasil med sambagänget. VILKEN HELG JAG HAR ATT SE FRAM EMOT.

NU, tillbaka till föreläsningen...

Kvällsambitioner

Jag blir alltid väldigt ambitiös på kvällarna. Imorgon är först dagen på mitt nya uppstyrda liv.
I mitt nya liv går jag upp kl sju och tar en rask morgonpromenad.
I mitt nya liv tar jag tag i skoluppgifter i tid, inte i sista minuten.
I mitt nya liv tar jag tag i gamla rester som släpar.
(I mitt nya liv äter jag inte upp hela ostbågepåsen på en kväll.)

Klockan sju när alarmet plingar...

Jag kan promenera imorgon.
Varför börja med skoluppgifterna idag, jag har ju flera veckor på mig!
Varför göra gamla rester, dom har ju släpat ett halvår och det har ju inte skadat.
(Klart jag kan äta hela ostbågepåsen, jag ska ju promenera kl sju imorgon.)

Mitt nya liv börjar imorgon.

SÅNT JÄVLA I-LANDSPROLEM. Jag skiter i vilket. Det surrar sånt här i huvet på mig ändå.

Det här inlägget hade ju lika gärna kunnat heta "Kvällsångest" eller "Det är lätt att vara efterklok, om och om igen"

Ölinferno

Helvetes jävla skit! Nu har det hänt, det som jag trodde aldrig skulle hända mig. Det där händer bara
dumhuven! Nej nu hände det mig och jag anser mig inte vara ett dumhuve.
Min underbara Bayerska lättöl som jag bara skulle kyla lite snabbt i frysen i 10min. Den blev kvar lite
för länge, ca 3 dagar för länge. Fy fan! Det var öl överallt! ÅHRRRRHH! ÖL på min falukorv, ÖL på
mina jordgubbar, ÖL på min fisk, ÖL på min kyckling, ÖL på min vört från i julas... Ja ni förstår...

STÄDSTÄDA, nu har jag rosa fryst ludd från min wetexduk i frysen istället...

Demolerad Bayersk-lättöl-flaska

Men hallå vädret!

Nu har det ju fått spel! Det piskar därute! Regnet bara öser ner.
Ursäkta Vädergubben, har du tänkt på att vissa kanske inte tog med sig ett papraply i morse?

Tänk... om jag hade pengar och om jag hade varit ledig hade jag kunnat vara här på Kyparissias strand,
Peleponesos, Grekland. Där är det fortfarande 25 grader varmt.

Här har jag spenderat en massa soliga bekymmerslösa dagar. Club Sandwich och färskpressad juice i strandcafét...   
Inte belgisk sockervåffla med chokladsås och chokladglass som min kära svägerska gärna trycker i värmen,
helst en gång om dagen. Puss på dig!

Grått grått grått!

När jag sa "Vilken vacker höst" ja, då visste jag att det skulle hoppa upp och bita mig i rumpan!

Kolla på den här himlen jag vaknade upp till imorse! Bara ett stort grått ingenting!


Då kände jag att jag minsann skulle ta och piffa till mig lite! Klänning på och flätat hår!
Har givetvis ingenting alls att göra med att jag tittade på en massa Gossip girl igår...

Se så ledsen jag ser ut när det är trist väder! Stackars!

RSS 2.0