Vilken jäkla grej!

I snart tre månader har vi hållt på att hemla inför Jimmies födelsedag. På Jimmies systers och mammas initiativ började vi styra upp en överraskningsfest. Jimmie fyllde år i fredags och vi hade kalaset igår. ÅH, det blev så galet lyckat. Vi rullade hem vid halv fem. Jag har inte velat blogga för det kändes så jäkla ljugit. Jag har varit i Sthlm och bakat tårtor till festen sen i onsdags. Jimmie trodde att jag kom till Sthlm i fredags. Prinsesstårta, Jimmie älskar Prinsesstårta... vilket arbete! Bara för dig baby. Ta mig tusan och dra mig baklänges. Det tar verkligen sin tid om man ska färga 3,5kg marsipan och baka bottnar och göra vaniljkräm och kavla själv. Ujuj. Varsågod.

Bilder och bättre redogörelse kommer. Nu måste jag kurera min bakisness med mer cola och chips.

Rättelse

Jag har ju förtusan gått en hel kurs i Flash innan. Har jag förträngt detta? Tydligen... Jag som var så jävla stolt över mina miljöer a la dataspel anno 1997. Jag som var så stolt över den fina klicketiklickkartan jag gjorde över de olika vindistrikten i Frankrike.  DEN FRANSKA VINGÅRDEN! Jag önskar att jag hade den kvar! Agnes I will NEVER forget again!

Fyrtaktsmotor, WTF?

Jahapp. Så har jag haft min första lektion i Flash och om Story boards. Min nya kurs känns kul. Vi fick titta på en massa klipp från Alien och Sagan om ringen. Dom hade fina story boards dom!

Vi ska animera informationsfilmer. Vi fick dra vårt filmtema ur en liten skål. Jag fick fyrtaktsmotor. Jag kände hur paniken kom krypande längs med ryggraden. För i helvete... det sämsta jag kunde få! Jag kan väl ingenting om motorer och har verkligen inget intresse för att lära mig heller! Men min lärare förbarmade sig över mig... Jag fick dra en ny lapp. Så nu ska jag göra en film om det människans blodomlopp istället. En utmaning men så mycket bättre. Biologi och anatomi har alltid intresserat mig.

NU KÖR VI!!!

Jag lyckades!

Ja, jag lyckades ta mig tillbaka till lilla Eskilstuna. Imorgon ska jag slänga mig huvudstupa in i min nya kurs. HUJEDAMEJ!

Snökaos

Har varit en dålig blogghelg... Den här jäkla sajten har krånglat varje gång jag har försökt uppdatera de senaste dagarna. Jaja, jag hade en toppenredovisning i fredags och sen så har jag jobbat, pussats, kalasat och sjungit singstar tills stämbanden blödde. Kallt har det varit, jajamensan!

Imorgon kommer jag nog inte kunna åka till min kursstart i Eskilstuna. Det går nästan INGA tåg och bussarna är proppfulla. Well well. Vädret kan jag inte styra över. Det känns ju förstås himla tungt att få en dag helg till... :P

Puss och Natt

14 timmar senare...

Med 5 timmar sömn i kroppen och 8 timmar mer arbete börjar jag känna mig något sleten. Men det har gått rätt bra idag faktiskt. Har snubblat över några klyschor på vägen till min affischs slutresultat. Ja alltså, det var en affisch med alla mina små apor och fjärilar och ugglor som skulle sammanställas. Aldrig blir man nöjd, men tänk vad jag har lärt mig!

Nu ska jag hem och skriva ett PM om mina upptäckter, lärdomar och huvudbryn. Det blir bra det. Jag är sugen på chips. Kl 03.30 i natt blev jag jävligt sugen på vinägerchips. VARFÖR DET? Jag gillar ju inte ens sånna. Kanske hade brist på nått surt och fränt i kroppen.

Ska köpa chips, bädda ner mig i sängen med datorn på magen och somna tidigt. Imorgon är det redovisning.


Natt i Eskilstuna

Jag sitter fortfarande i skolan... Det är två tappra klassisar som är här dom med. Skrivaren vägrar skriva ut som jag vill. Den går bara in i sleeping mode hela jävla tiden. Den är skitdum... Eller så är det den som är smart och jag som är dum. Allt är relativt... som Einstein sa.

Jag måste hem och sova lite tror jag.

Ögonen ger upp nu...

Måla och rita en hel dag tär på mina blå. Ingen semla har jag fått heller...Nu har jag kommit en bra bit på en av de apbilderna jag tänker göra. Det här är Poppin när han sitter och tar det lite lugnt.



Men nu ni alla barn måste jag nog lägga locket på för idag!

PUSSPUSS

Fikadags!

Nu har jag jobbat i tre timmar på fröken Fjälluggla. DET GÅR SÅ LÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅNGSAMT! Jag sliter mitt hår och går mellan att tycka att jag är sämst till att tycka att det blir rätt bra faktiskt. Tror att jag ska måla lite apa snart för att få en paus från allt pillerill.



Men först! FIKA! Man måste pausa när man håller på med kreativa grejor. Då kan man se sin bild med nya fräscha ögon sen.


Ja, jag bakade kaka häromdagen för att det var synd om mig som var så dålig...

Korvstroganoff fast ändå inte.

Jag lagade precis Korvstroganoff, det heter väl egentligen korv Stroganoff. Fast istället för korv använde jag några bitar från Hälsans kök som hette någonting med bitar a lá kyckling eller var det kanske som kyckling...? Dom var rätt äckliga faktiskt. Sen så har dom ju en innehållsförteckning på typ tusen grejor också. Men det var rätt normala grejor, inte en massa E hit och dit. Såsen blev god i alla fall, men den där låtsaskycklingen svalde jag något motvilligt. Man måste tänka på näringsinnehållet, tiden den tog att laga och pengarna den kostade att köpa innan man slänger mat när man är student. JAPP!

Annars då. Jag var ju dundersjuk i helgen men mår bättre nu. Fick skämmas på delredovisningen idag eftersom min skolhelg gick till att sova, knapra alvedon och snyta mig. Nu sitter jag och målar en fjälluggla. Jag har inte kommit så jättelångt ännu. Imorgon måste den bli klar. Jag måste måla en apa imorgon också. Redovisning på fredag!


Jag längtar...









 

Jag längtar till Jimmie och Grekland och Kyparissia... Extra mycket nu för jag har varit helt sjuk och ensam den här helgen. Det här är den första AllaHjärtansdag som vi har varit ifrån varandra fakiskt... Det var trist. Let's not repeat next year. (Fast alla hjärtans är ju en väldigt kommersiell högtid som jag egentligen inte bryr mig så mycket om men när alla andra pussas och kramas så blir man ju jätteavis!)



Huvudvärk

Jag mår lite småkymigt. Men inte fan tänker jag låta det stoppa mig från att roa mig kungligt och dricka en liter rödvin. Jag hoppas bara att jag inte smittar. Antagligen inte. Jag har nog åkt på det som alla mina vänner redan har avverkat. Jag blir ofta sjuk sist.

Sen så är det ett jävla skitsnack att en Ipren 400 milligram oftast hjälper bättre än två receptfria tabletter med paracetamol till exempel Alvedon. Iprenen didn't do anything for me! När jag däremot poppade i mig en Alvedon två timmar senare hjälpte det direkt. Iprenmannen kan dra!

Morgonstund

Jag mötte upp Anna pch Arvid för en runda till Sjulsta och Vilsta. Det var en trevlig promenad om man bortser från en längdskidåkare som skällde på oss för att vi gick i skidspåren och sen höll på att döda Arvid. Arvid blev skitförbannad och rymde litegran för att springa efter den dumma åkarn.

När jag kom hem hade jag fått ett jobbigt mejl. Det var från min lärare i min förra kurs och det handlade om kompletteringar jag måste göra för att få godkänt. Jag blev lite förbannad för en av kompetteringarna handlade bara om HANS tycke och smak. Jag tänker FANEMEJ inte göra den om han inte har en annan orsak än att han inte tycker att bilden kommer till sin rätt. Jag har ju förtusan haft 14 andra människor som har gett ris och ros och inte en enda av dom sa något om det. Jag skrev det till honom och kände mig tuff. Ska bli spännande att se vad jag får för svar... (Anna vet vad och vem jag pratar om... det vet nog alla mina tjejor här egentligen faktiskt).

Later!

Sista dagen på Zoo

Idag hade vi vårt sista Zootillfälle. Nu ska jag bara få ihop en bild av de tusen ickeskisser jag har lyckats producera. Spindelapor är helst inte still. Det var 3sekundersteckningar som fick klämmas fram. Jag kommer sakna alla fina kompisar.


Det var så fint väder ute tyckte Poppin.


Ett djur man fick klappa! LYCKA! Den gosigaste katten! Han hade flyttat in till personalstugorna utanför Zoo. Katter är så coola. Hans ägare har både öronmärkt och kastrerat honom men det skiter väl han i. Eller det är väl därför han drog...


Geparden vankade av och an i solen. Den ville äta upp Malin lite grann.




Det var en liten engagerad skara som var på Zoo idag.

Nu på kvällen har jag ritat uggla. Det går väl sådär, tackar som frågar. Den blir GRYM! Mumsat på kiwi har jag också gjort. Jag äter den så här...


Det är mycket godare och mindre kladdigt än att äta den med sked och sitta och gröpa.

Sen så lagade jag lite god mat. Hemmagjord tomatsås (alltså från färska tomater, inte burk) och MOZZARELLA!


Idag såg jag...

Idag såg jag en man som öppet gick och kliade sig i skrevet strax innan han gick in på läkarmotagningen här på Kungsgatan. Då tänkte jag två tankar:
1. Om man nu absolut måste klia sig i skrevet, varför kan man inte vänta tills det inte går någon med oskyldiga ögon rakt emot en på samma smala trottoar? 2. Undrar vad kan skulle uppsöka en läkare om? MAHAHAHAHAH!

Jag blev tvungen att gå och handla lite livsmedel packade med vitamin c. Har börjat må lite skumt och tänker verkligen INTE bli en sjuker!

Nu ska jag minsann få lite skolarbete gjort. Ska försöka rita en fjälluggla med Pro Markers. Det kan gå hur som helst. Jag är INGET proffs i den kategorin. Vet inte vad jag gett mig in på.




Gomorron bloggen!

Ja ja... gomorron och gomorron, det börjar närma sig eftermiddag men men.

Igår skortade vi runt på Zoo igen. Den här gången höll jag mig inne hos de underbara spindelaporna hela tiden. Efter några timmar var vi vänner.


Dom ville gärna vara nära...


Jättenära.

Idag ska jag uträtta lite grejor! Viktigt att uträtta grejor. Mm, japp!

Naturhistoriskariksmuséet!

Kånkandes på två tunga väskor (fulla med allt jag inte kan ha kvar i Stockholm under renoveringen) hoppade jag på tunnelbanan mot Universitetet imorse.

Hela klassen kom från Eskilstuna och vi skulle till Naturhistoriska. Det skulle tecknas döda djur förstås. Muséet stod helt till vårt förfogande. Vi hade en MYCKET trevlig och produktiv dag!


Väldigt realistiska installationer. Personen som har gjort dom är mycket skicklig på ett mycket makabert sätt...


Uttrar vill man bara pussa!


Hmm... 16-taggare, Älg, jungfru Maria... Divine light.

Det fanns tid för lek...





Det fanns tid för arbete...


LördagSöndag!


De glada jubilarerna! Mormor 85 och Morfar 90. WOW! Bra jobbat!


Vi var så många att vi blev tvungna att sitta vid två bord.


Stiliga karl!


Efter middagen gick jag och Jimmie och tog en drink. Det känns ju så nedra lyxigt att dricka cocktails. Min hette Scarlett O´Hara. Det måste låtit roligt när Jimmie gick och beställde den åt mig. Hans hette Red Earl. Southern style...

HEEELA söndagen gick åt till att packa ihop vår lägenhet inför stambytet. Shit vad grejor man samlar på sig! Kånka pust och stön! Jag gillar verkligen inte att bära.

Släkt släkt släkt!

Idag blir det en heldag av släktträffande och ätande.

Först ska vi till Jimmies kusin som fyllt 19 år och äta smörgåstårta. Sen ska vi vidare in till stan för att äta middag på Folkoperan med min familj för att fira min mormor och morfar som har fyllt 85 och 90 år. Galet många år, 175årsfest!

Nu, hundpromenad med Pluto i ett väldigt moddigt Stockholm!

Over and out!

Fredag!

Sitter i Stockholm i min blivande svärmors lägenhet med en kopp kaffe.
Jimmie och jag fick sova här inatt för byggjobbare skulle in tidigt i vår lägenhet och lägga pappgolv överallt. På måndag kickar stambytet igång. Himla meck med renovering alltså. De är få saker som kan få en att känna sig så hemlös.

Idag blire lite shopping tror jag minsann. Är väldigt sugen. Något mer jag är sugen på är pommes frites. Satan! Såg lite av den där dokumentären Super size me häromdagen och har varit sugen på pompa sen dess. Det borde man väl egentligen inte bli av att se den. Min mage works in mysterious ways...


Alla djuuuuren!

Åh! Vilken härlig dag det har varit på ett snöigt zoo!


Vi hade lite problem med snön... det var så mycket av den!




Sköldpaddan blev lite blyg av all fotografetering.


Spindelapan Rodo bekantar sig med Inte Nasse. Rodo tyckte att Nasse var rätt rolig. Men en annan apa hatade Nasse och kastade sig mot glaset och såg väldigt förbannad ut.


Mums med matsäck! POLARBRÖD!


Vi tog över en tillbomad hydda.


Sen tänjde Anna lite på gränserna... Stog det "Endast personal"? Ehh...nää.


Man vill ju komma så nära som möjligt. Puss puss Tigern!


Är det ett uns av panik vi kan skönja i Annas ögon? Möjligt.

Det var väldigt roligt att vara på zoo så här på vintern. Djuren var så pigga och verkade tycka att det var kul att vi var där. Antagligen för att de enda människor de ser så här på vintern är deras skötare... så dom trodde väl att vi hade mat.

TACK ALLA DJUREN!

Tatti...?

Låt mig presentera Tatiana Von Willhousen...


Hon är förtjust i räkcocktail och persikoschnaps.

Så var det det där med middag...

Asså, just nu är jag som en lobotomerad ungkarl när det kommer till middagsidéer. Jag pillar bort lite navelludd och försöker komma på något kreativare än fiskpinnar eller köttbullar och ketchup. Min ketchup gick dessutom ut i september och jag har inte slängt den än. Åt den för någon vecka sen och då smakade den bra faktiskt.

Näpp. Jag kollade igenom kylen och hittade en burk keso. Den köpte jag för läääääääägensen, tur att keso har lång hållbarhet. Skivade lite äpple så var saken biff. Eller inte biff utan mer keso och äpple i kopp.



Imorgon blir en hellattjo dag. Jag ska koka varm choklad och göra ett helt lass med ostsmörgåsar för jag ska på utflykt. PARKEN ZOO PARKEN ZOO! Vi ska gå med klassen och läraren och rita djur. Himla bra! Det känns som att jag är 12 igen och ska på skolresa. Fan, glömde köpa Ballerinakex. Det skickade pappa alltid med mig i matsäcken... ooo nostalgi.

Kan inte bestämma mig vilket djur jag ska rikta in mig på dock... Vår lärare förväntar sig nog att man ska teckna av något riktigt exotiskt. Men skulle det inte vara lite kul att rita av en get, eller varför inte ett vårtsvin?

Halleluja!

Det är den känslan jag har nu.

Redovisningen gick toppen. Jag måste måste bara göra vingspannet lite större. Det var inte helt rätt i propotionerna.

Tyvärr bidde det ingen stjärtlappsåkning. Det har ju förtusan varit snöstorm här hela dagen! Man är ju ingen dödsföraktande tioåring längre... Nej, det blev en liten lunch på Reetro istället, sitta i värmen och bubbla i några timmar.

Nu är jag hemma och har precis gjort ett städryck. Packat upp en massa grejor och tömt ur all den rena tvätten ur tvättpåsen (varför är det så jobbigt att lägga in tvätten i skåpet? Jag har en blå IKEAkasse som garderob en vecka istället... hmm). Jag skurade till och med toaletten. Det är alltid en bedrift. Sen så tände jag mitt nya doftljus som ska dofta som ren tvätt. Vet inte om det riktigt gör det, men det doftar gott i alla fall. Det är huvudsaken.

Hjälp vad trött jag blev nu! Jag ska minsann titta på en film och äta godis! Sweet!

HOHO!

Dagen har dominerats av skolarbete. Som det ska vara nu så här i veckorna.
Så här blev min fjäril jag har jobbat på. Kom på en jäkla massa saker jag skulle vilja ändra på precis efter det att jag bestämt att jag var klar. Man blir ALDRIG klar med sånna här grejor! Jag borde fått den lite mer realistisk... jaja... Redovisning imorgon. Det blir fabuloso!

Klicka så blir den STOR!

Nu på kvällen har jag ätit polarbröd och lekt vidare med mina Pro markers. Det blir lättare för varje gång. Anna gav mig lite bra tips också.



Imorgon blir en JÄTTEROLIG dag. Den fina vintern ska utnyttjas. Det blir stjärtlappsåkning och varm choklad i termos! Hurra vad roligt! Stjärtlapp, fantastiskt ord.

Det är svårt jue!

Inhandlade Pro markers i fredags. Jag trodde lite sisådär naivt att dom skulle vara supermega lättanvändbara... Nää... Dom kräver verkligen övning! Det blir flammigt och jag har inte fått kläm på hur man ska lägga upp lagren med färg så att det inte ser ut som en flammig akvarellmålning.

Men men, practice makes perfect!



Håhå jaja

Imorse blev det strömavbrott när jag åkte tåg. Det var lite spännande... (heja sj)
Vi stod inte stilla länge och det hela var ganska så angenämt. MEN - de ca fem minuter vi stod stilla resulterade i att vi fick stanna tusen gånger till för att släppa förbi mötande tåg och vänta på signaler som protesterade... (heja sj, igen)

Jag och Jimmie gick och åt frukost på café imorse. Det var superdupermegamysigt! Vi var faktiskt tvugna. Vattnet hemma hos oss skulle stängas av kl nio... Hmmm.... ja det var en bra och skälig anledning.




GOTT!

Nu är det bara att tuta och köra i skolan. Redovisning av fjärilen på onsdag. HEPP HEPP!

RSS 2.0