En liten helg passerade

Ja, med en massa cafébesök och försök till garderobssalvation... Men allt som blev shoppat var ett par träningscykelbyxor. Dom blir bra till dansen, himla snajdiga faktiskt.

Tror jag ställer in mig på sommar istället. Går i träningskläder fram till April och sen blir det shorts och stumpbyxor för hela slanten! Det blir nog bra.

Annars har jag hunnit vara på AW på FilippaKs huvudkontor och förlorat stort i en Ping-Pongturnering. Jag fick tävla i klassen näst-näst-näst-näst-bäst. Jag förlorade. Sen blev det en vända till Berns, men en kortis. Jag och Jimmie gick hem när Felix Herngren trumpet hängde in sin rock i graderoben. Sen på lördagen tutade vi vidare med kalasandet på en 25årsfest på söder.

Söndagen så, latte och foccacia till frukost, sen tittade vi på turister och vaktparad i Gamla stan. Det är kul att titta på turister och vaktparad. En flicka i vaktparaden lät som Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump när hon stod och hojtade om utbyte av poster och sånt som dom hojar om.


Nu är det dags att knoppa. Jag måste ju bry mig om den där skolan som snart är slut. Over and out!

För en vecka sedan


Be cool stay in school

Så ska allt bara vara som vanlig igen då. Skola, hatta fram och tillbaka till Eskilstuna, dansa, fika på Smak... Jag tänkte precis tillbaka på hösten. Jag har inte varit i Eskilstuna ordentligt sen i Oktober. Helt galet! Sen har det varit jul, nyår, Egypten, Thailand! Ja, och nu ska allt bara vara som vanligt igen.

Jag bara måste komma in i det snabbt!

Fast, helst skulle jag ju vilja ta med mig min man och min dator till en söderhavsö och jobba därifrån...

Verklighetsflykt


Så här såg det ut igår på Klong Niin, Koh ...

bild463 (MMS)

Så här såg det ut igår på Klong Niin, Koh Lanta... Ni kan ju gissa om jag hade det skönt eller oskönt. Resan har varit så himla bra, nu är jag hemma igen och känner mig något bortkommen. Tänk vad skönt det är att få slappna av totalt under en vecka. Man tillgodoser bara det enklaste, hungrig, äta, törstig, dricka, varm, bada, kall (vilket man blev om det blåste), sola, trött, sova... Ja ni förstår. Sen idag på Arlanda express avrundades hela resan med att vi träffade Herr-mycket-färgglad Siepen som entusiastiskt drog upp sin MacBook och visade sina bilder på urtidsmonster från Galapagos där han precis hade varit. Han visade också bilder från Kuba. Så frågade han vad vi hade gjort. 'Thailand en vecka, vi tog en sista minuten' Hans spontana följdfråga med ett stort leende på läpparna 'Vilka är ni?' Frågan fick förbli obesvarad. Men ni vet ju svaret. Vi är dom skönaste och härligaste systrarna i stan!


Madelaine ar i Thailand

Pilutta er tanker jag varje dag, eller na, mer stackars. Det kanns som att jag har lurat systemet! Ingen sno for mig (i alla fall inte pa en vecka). Idag har vi akt bat hela dagen. Vi har varit pa nagra helt fantastiska stallen, sett turkosrosa fiskar och borrat ner tarna i den vita vita sanden. Det ar sa himla vackert har! Koh Lanta med omnejd is the shit! (Jimmie, det ar hit vi aker nasta gang!) Jag vet ju att dagen precis borjat for er, men har i Thailand ar det dags att sanera kroppen fran sand och salt for att sen satta sig under palmerna med en kall Singha i handen.

Vi har det bra helt enkelt!

PUSSAR och KRAMAR!

Snart!

Sådär, då var jag packad och klar. Inte packad utan jag har packat (hö hö hö... hrrm). Som vanligt har jag väl packat för mycket, men jag har bara en liten väska med mig. Ah, jag tycker faktiskt att det är bättre att ha för mycket med mig än för lite. Så det så.

Det ska bli så himla kul att åka imorgon! WOW! Jag har suttit och kollat på bilder från Koh Lanta, vi tänkte bo där, och fy tusan vad det är fint där. Jag var iväg och köpte ett nytt minneskort till min kamera så att jag kan fota och visa sen. Sen så har jag tvättat och haft söta fina Anna på lunchbesök. Sen gick jag och Jimmie ut och åt middag. Vi lyxade till det  med lite Texas Longhorn, mmm. Det har varit en riktigt bra dag helt enkelt.

Jag får alltid lite ångest när jag ska åka bort från Jimmie bara. Men jag ska ju bara vara borta en vecka. Men jag får minsann passa på att pussa på honom riktigt ordentligt ikväll. Typ nu.

PEACE!
One down!

Jag kan när jag vill! Idag har jag gjort en rest! Japp, den är klar. Det är bara att klicka på "skicka" och hoppas att den blir godkänd. PHIEU!

Jag är uppskjutningarnas drottning! Varför göra idag vad du kan göra imorgon? Näe, det är inte så det ska vara. Ska jag ta ett försnat nyårslöfte? Där jag lovar mig själv att börja tänka: Varför göra imorgon det du kan göra idag? Ja ni, det kanske skulle vara något...

Men, det börjar nästa vecka (haha, going strong with the uppskjut). Nu ska jag ju faktiskt käka "flajd lajs" i en vecka och göra slut på mitt solskyddsfaktor50-stift. En sak i taget.

Jo, jag ska ju ha en kurs i Faktaillustration snart. Jag skulle egentligen ha kommit på till idag vad jag vill illustrera. Vi får göra i princip vad som helst så länge det är baserat på riktig fakta och är informativt. Jag skulle vilja göra något för barn. Hmm. Ni får gärna komma med förslag.


Näpp, nu ska uppgiften skickas! Sawadee kap!

Men oj då...

Gissa vart jag ska åka...

Myggbetten från Egypten har knappt slutat klia men jag har redan nya horisonter i sikte!

 

Jag och storasyster träffades i fredags. Hon börjar ett nytt jobb i Februari och jag börjar skolan först den 24e Januari. Hon och jag har pratat en hel del på sista tiden om hur skönt det skulle vara att fly landet lite till. Vad händer då när två människor som är jävligt solsugna träffas och börjar konspirera? Jo, en sistaminutenresa till Thailand händer. Så på onsdag: Hej då Stockholm, Hej hej Krabi i en vecka! ÅH VAD JAG ÄR GLAD OCH PEPPAD!


EGYPTEN!

Danga-danga-danga-dang-dang-dang, det var en uråldrig truddelutt.

Vi flyger in över öknen...Nöjd och glad storasyster som får vara på beachen.


Hrrm, I don't do tanned...


Pappa lär sig ett nytt hantverk.
Och skaffar nya vänner.


Getter på stan.


Dom var ena riktiga gangstergetter! Gled omkring, åt upp folks blommor och allmänt sket i vilket.


Mmm! God god mat! Baba ganoug, falafel (tameyaa heter det där), tahina... massa plock! Vi köpte också in en mixedgrillrätt. Massa olika spett som kom in på en liten minigrill till bordet. Ett kött smakade fläsk. Men dom serverade inte fläsk på den här restaurangen. Vi fick senare veta att det var dromedar, eller nej, rättelse, bebisdromedar. Kändes inte helt rätt.


Nästa dag var det dags för en ökenutflykt. Mannen som knöt min huvudbonad, knöt HÅRT!


Självklart var det min och mammas beachbuggy som dog. Jäklar vad vi körde. KUL KUL!
Pappa i jeepen, på väg till beduinerna.


Så här såg det ut i ungefär en halvtimme. Sen kom det berg.


Bergen och jag


Åsnan och jag


Dromedarbebis...

Det fanns inte direkt något genuint med den beduinby vi åkte till. Den riktiga byn låg en bit bort, där var det stenhus och en stor blå moské. Inte direkt dom stora tält man har föreställt sig att beduinerna lever i. Men dom riktiga ökenbeduinerna bor fortfarande så, men dom bor ju typ 40mil rätt ut i öknen så det var inte så himla lockande att åka dit. Vi fick i alla fall se fyra beduiner. Sen hade dom typ stageat hur dom lever. Det satt några kvinnor och gjorde bröd, några djur stod utspridda i öknen för turisterna att klämma och känna på. Den stackars dromedaren hade blivit matad med så mycket gröna blad att den nog hade fått ont i magen. Well well. Ett autentiskt besök i en beduinby får jag väl uppleva en annan gång.


Efterlängtad lunch! Öknen suger, precis som sjön.


Sen var det dags att rida dromedar i skymningen.


Dromedarer kan vara bra att luta sig emot.


Alla dessa djur. Åh, vilken söt liten en.
Ökenturen avslutades med en liten show. Vi fick se magdans, en snubbe som hade en stor kjol och som snurrade och snurrade (en levande drejdel typ) och gjorde formationer med korgar medan han snurrade sen var det en sjukt sopig fakir på slutet. han försökte bygga upp lite spänning, men misslyckades fatalt. Glaset han gick på verkade typ vara av plast och dom bytte från den "Scooter"inspirerade låten till en snirklig arabisk melodi och dödade den lilla spänning dom hade byggt upp. På bilden här ovan ligger han med ansiktet ner i glaset medan två ryska damer står på honom. Bara skumt.


Nästa dag. Godmorgon från Alabastermoskén i Kairo.


Varken Tessans inkatajts eller mina blommiga dög för moskén. COVER! Fina lånade rockar.


Sen fick jag en massa nya vänner. HAHA! Vem bryr sig om en 700 år gammal moské när det finns en albinosvensk som gärna ställer upp på foton? En hel skolklass började fota mig i smyg. Jag frågade om vi inte skulle ta bild tillsammans istället. Jag fick ett bra gensvar om man säger så. Till och med läraren var med ett tag och viftade med peacetecken bakom mig.


Vi hade LYXIG frukost på hotellet. Det var verkligen läge att ladda upp för idag skulle vi se PYRAMIDERNA!


En fet julgran på hotellet.


PYRAMID! Redan 07.30 stod vi utanför ingången och väntade på att få gå in på området. Det är bara 150 personer om dagen som får gå in iden stora Cheopspyramiden så det gäller att vara ute i god tid.


Ser ni mig? Kan ju varit så att jag klättrade lite högre än vad man fick... lite...


Nöjd äventyrare! Nu har jag klättrat utanpå och inuti, TJOHO!


Lillebror och Pappa
Farao Chefrens dödstempel


Tidens andetag... Det är helt galet att vi kan vandra runt i en byggnad som är ca 4000 år gammal.


Klart vi skulle hälsa på Sfinxen också!


Puss puss!


Tror jag vilar mig här en liten stund.


Trångt på den stora utomhusbasaren, Khan el Khalili.


Ja, ett sånt här lass ser man inte särskilt ofta i Stockholm.


Oj! Vad hände? Vad hände med all sand? Jo, vi har tagit oss hem från Kairo, sovit i fyra timmar och nu är vi i Luxor istället. Där var det grönt och skönt.


Litet stopp för att titta på alla Nilenkryssare. Min familj har här börjat tröttna på mina japanfasoner.


Memnonstoderna!


En ståtlig hund.


Den enda kvinnliga faraon Hatshepsuts tempel.


Vår guide förklarar hur hon kom till makten genom ett litet rollspel, han blev kär i Tessan så givetvis fick hon spela den kvinnliga faraon. Jag fick spela hennes dotter.
Efter templet tog vi en båttur från Nilens västra bank till vår lunchrestaurang på den östra banken.


Så var det dags för nästa tempel. Det gigantiska Karnaktemplet.


134 gigantiska pelare, en för var månad och en för var och en av de 122 gudarna.


En av Hatshepsuts obelisker. Den andra står i Frankrike. Ja, egyptierna skulle göra ett litet vänskapligt byte med fransmännen. Fransmännen fick en 3000 år gammal obelisk och egyptierna fick en klocktron som aldrig kom att fungera. Bra byte... Men som man säger: Bytt är bytt!


Solen går ner över Karnak.


Sista dagen och vi är tillbaka i Hurgada. Hibiskusen blommar.
Vi spenderad våra sista timmar i Egypten nere i den nya marinan.


Tessan, Madde och en stor båt.


Färgerna! Ser ju ut som ett låtsasland där alla My little ponys bor.


Ett glas kallt rosé i värmen, det ni!


Tack fina familjen för en supermysig resa!

Pulka!

Självfallet ska ni få se bilder från Egypten och julen och nyår också. Recapen är inte klar än. Men modemet här hemma är så segt att mitt tålamod nog inte klarar av att fixa det ikväll. Tar tusen år att få upp alla bilder. Aja.

Idag åkte Jenny, Tove, Lova och jag pulka och sopsäck. Det var kallt, snön sprätte, min jacka gick sönder, det gjorde ont när man med tunn plast som enda underlag åkte över gupp (gratis, om än något felaktig, naprapati) men det var himla härligt! Fan vad kul det är! Tänderna ilar sönder när man skrattande flyger ner för backen, får munnen full med snö och avslutningsvis vurpar över ett isgupp och rullar in i en kullerbytta. Grymt bra träning är det också. Upp för backen och sen ner igen. Sen det faktum att vi var i en gammal skidbacke och åkte gjorde ju hela ekvationen mer spännande (läs, dödsföraktande).

Sen åkte vi hem till Toves pappas hus som Tove vaktar och åt lunch, drack kaffe och gosade med kattor.

BRA DAG!

Fortsättning av December recap

På söndagen efter det roliga kalaset var jag, Jimmie och Daniel och tittade på Terracottakrigare. Sen kastade vi oss över årets första julbord (för min del) på Casino Cosmopol tillsammans med en massa andra glada typer.

 

Det var väldigt lärorikt ska jag säga er. Sen var det väldigt ballt att traska runt inne i berget under Östasiatiska ute på Skeppsholmen. Utställningen fick något riktigt mystiskt över sig. Det var liksom extra effektfullt att titta på alla dom där figurerna i den miljön. Japp, två tummar upp!


Början av December recap...

Ja, bloggen har tyvärr stått lägst i kurs under hela December. Men nu tänkte jag visa sånt som jag sagt att jag ska visa men som jag aldrig visade... hrrm. Ja hur som helst...

Vi börjar en snöig fredag, den 3e December. Då var det drag. Polskt drag!

Snyggare par får man leta efter.

 

Lova var först på plats. Posen satt som en smäck! Vi hade tränat framför spegeln innan. Nä, det hade vi inte, men det hade kanske behövts.

 

Vår lilla bar. Gräsvodka i stora lass!

 

Ett tag var det ca en person per kvadratmeter. Hjärterummet är STORT!

 

Leo fick också komma på kalas. Jenny gör sitt bästa för att se ut som honom.

 

Det gick visst rätt bra att sitta i knät på Helen också.

 

No comments needed...

 

Do a little dance...

 

make a little love... ?

 

Malin, som gjorde en sen entré, gillart!

 

Det var en väldigt bra idé att ha polskt kalas.


RSS 2.0