Lite sjuk tror jag

Har precis skapat en slags hemmagjord förkylningskur. Honung, kanel och ingefära i varmt vatten. Kanske jag borde slängt ner en vitlöksklyfta också. Jag är på g att bli sjuk. Det känner jag. Men jag ger blanka pipsvängen i det och kör på ändå!

Idag var jag på en jättebra handledning inför exjobbet. YES! Hurra för bra lärare! Sen var jag och fikade med Anna och Malin på Sylvia, där vi köpte biljetter inför en helgspelning på Filial, PEPP! Det är Rebecka och Fiona som spelar. Jag kan inte påstå att jag har någon som helst koll på vilka dom är och vad dom gör och varför dom är så hypade, men upp till bevis nu då brudar. Det blir nog bra fest i vilket fall som helst.

Sen efter många om och men och tveksamheter gick jag och Malin och tränade ben på gymmet. Det var riktigt skönt, och tungt! Det kommer bränna imorgon.

Jahapp, om jag skulle ta och dricka upp den där grumliga dekoten som står och väntar...


Helg!

Jag har haft en jätteskön helg. Jag har i princip inte gjort någonting alls och det har varit alldeles underbart. Jag har jobbat, lagat mat, bakat kaka, ätit tapas, druckit rödvin och myst i min och Jimmies världsasköna soffa.

Jag bakade till jobbet igår. Vår helg kallas för tjockishelgen. Inte för att vi är tjockisar som jobbar (på den punkten är det snarare tvärtom, aldrig har väl magrutekvoten varit högre i ett arbetslag). Nej, vår helg kallas för tjockishelgen för att vi turas om att göda varandra med diverse bakverk. Oftast är det våra två underbara helgansvariga som bakar, och som dom bakar, MUMS! Men den här helgen tog jag på mig det. Det var uppskattat, oj vad folk mumsade. Det är det roligaste när man bakat, att se folk äta upp och gilla.

Chokladkaka med chokladtryffel ovanpå á la Madelaine

 

Nu ska jag och Jimmie titta på Big Brother. Fan, såg ett program förra veckan och nu är jag fast.


Eh hej!

Jo, det är så mycket som snurrar runt i huvudet nu. Jag är peppad, glad, nervös, taggad, ängslig, trött, virrig, förväntansfull, less, uppmärksam, ouppmärksam, sur, trevlig, proffsig, arg, rolig, och en massa annat på en och samma gång.

Idag har jag... varit på viktigt möte (PEPP), dansat (PEPP), pumpat (PEPP), lunchat (PEPP) och sjungit (PEPP). Nu är jag slut som människa, finns inget positivt kvar att ta av idag. Jag har fått allt och gett allt. Dags att ladda med sömn och börja om imorgon igen.

Så... bättre inlägg än så får ni inte.

Bor på fejjan

Ojoj, idag känns det som att jag har suttit på facebook hela dagen. Sen har jag mixat det lite med lunchmöte med danstjejorna, cross-shape och tvätt.

Jo, vi måste ligga i nu och marknasdföra den lilla gruppen. Facebook är ju en galet bra kanal! Vi vill JOBBA! Ragga jobb åt oss då! Vi har ett möte imorgon som känns lovande, vill inte säga för mycket. Sen så har vi en annan grej på gång som skulle vara så sjuuuuuuuuuuuuuuukt cool om den gick igenom. Ja, hemligheter. Men jag vill inte berätta och trissa upp era förhoppningar och sen kanske det spricker. Nej, inte ropa hej men HÅLL tummarna.

Min kamera är sjuk. Den fick åka till Elgigantens servicecenter. Så nu är jag utan i tre veckor... suck. Ska se vad min gamla mobiltelefon kan åstadkomma. Annars får jag sno bilder bäst jag kan, eller kanske sno Jimmies kamera. Hmm... Vi får se hur jag gör.

Ikväll provade jag att ungsbaka kycklingfilé i småbitar. Det gick utmärkt. I med dom i ett foliepaket i en form och sen in i ugnen på 200grader i ca 20. Enkelt, ingen disk och mumsigt saftigt. rekomenderar! Alltså, kyckling, skiva, krydda med det man gillar, i folie, en matsked vatten på, knöggla folie så det OMsluter, i form, in i ugnen.

Så var livet alldeles underbart igen

Tack Kajsa för helt fantastiska bilder!


Makalöst less

Ojoj vad jag känner jag jag snubblar runt med mina sista krafter just nu. Allt jag har i mitt liv nu kräver så sjukt mycket uppmärksamhet.

Skolan är snart slut, jag har inte fått in någon ny PM till exjobbsnämnden. Vilket innebär att jag inte ens vet om jag kommer få jobba med det jag vill jobba med. Dansen, som jag älskar och brinner för  kan bli väldigt väldigt tröttande. Jag slungas mellan att vara svinkaxig, känner att jag klarar allt till att jag bara vill krypa under täcket och gömma mig lite. Det är galet jobbigt att vara bort från Jimmie så mycket som jag är. Jag har samtidigt börjat få sjukt mycket separationsångest gentemot mina underbara tjejor här i Eskilstuna. Sen har vi brudarna i Stockholm som inte får så mycket som jag skulle vilja ge, tur att vi drar iväg på en weekend snart så att vi verkligen kan skämma bort varandra med uppmärksamhet. Sen min familj, har inte träffat dem på över en månad. När ska jag hinna klämma in den där middagen jag alltid säger att jag ska komma på?

Det skulle vara smidigt att kunna klona sig själv just nu. Mitt problem är att jag gör tvärtom när jag tycker att det blir för jobbigt. Jag blir så liten som möjligt och fastnar med någon tvserie jag inte ens gillar och skjuter på allt jobbigt tills det blir ännu jobbigare. Dumt, jag vet... Men, det mesta löser sig, ja, saker och ting har en galen förmåga att falla på plats. Vi lever i ett sådant banalt samhälle där våra prioriteringar ligger på helt fel saker. Ibland måste vi stanna upp och tänka efter. Vad är viktigt? Vad gör mig lycklig?

Djupa tankar en måndag.

Lite helg

I fredags var jag ju som sagt med Anna och Malin, och Annas man Tobbe och deras Arvid förstås.

Anna väljer musik. Arvid ville också välja men det var inte hans tur. Han blev putt, han är inte den mest tålmodiga alla gånger. Sen spelar han sur tills han får som han vill.

Arvid spelar fortfarande sur, inte ens en puss från Malin kan få honom på bättre humör.

Men om pappa leker lite blir man glad.

Ett aktiverat barn är ett glatt barn.

Sen gick vi iväg på kalas alla vi vuxna. Med vin i magen och panikpresent under armen.

Och där tog batteriaet i kameran slut så jag hann inte fota varken kanelbulleberg eller diverse Backstreet boyslyssnande Dregenwannabes. Sorry, det får bli en annan gång. Men jag kan berätta att jag hade himla trevligt med mitt eminenta sällskap. Puss till er!


Igår åt jag hela dagen. Jag kom till Stockholm vid ett och mötte upp min man. Sen åkte vi hem till några vänner som hade styrt upp ett födelsedags afternoon tea. Herregud vad kakor det var!

Chokladtårta, marängtårta, pannacotta... nam nam! Sen fanns det annat också. Men det fick bli till omgång nummer två. Man blir så sjukt mätt av kakor, men man är fortfarande hungrig på något sätt.


Efter tusen tusen kakor åkte jag hem till Lova och blev serverade TACOS. När jag hade ätit så mycket tacos att jag blev tvungen att knäppa upp jeansen och sen lägga mig för att vila på sängen en stund plockade Lova fram en hallon och blåbärspaj toppad med smälta marshmallows. Herregud, det var så gott! Det är bra att jag har vänner som göder mig med goa grejor på helgerna, jag äter ju inte alltför spännande mat under veckan i Eskilstuna. Så, man tackar man tackar.

Nu ska Jimmie och jag äta frukost och sen ska vi ut i det fina vädret. So long!


Återigen, fredag

Hej hopp!

Vad har hänt idag då? Jag har suttit mig igenom ytterligare ett träligt seminarium om forskningsprocesser. Jag får ont i huvudet bara av att gå in i klassrummet numera. Sen fikade jag med Malin och fick i mig en chokladbiskvi och världen blev en bättre plats. Sen dansades den biskvin bort i ett riktigt maratondanspass. Ojoj, vi är så grymma. Jag älskar oss!

Ikväll ska jag på ett litet galej med Malin och Anna. I det sällskapet blir världen en ännu bättre plats. Den blir rosa och sprudlande, ungefär som den skumpan jag och Malin ska dela på.

Puss puss till alla som vill ha en puss eller två!


Photoshoot!

Igår hade vi som sagt en heldagsfotografering i Stockholm. Malins kompis Kajsa har just nu praktik hos en fotograf och vi fick husera och tummla runt i hans studio nästan precis som vi ville. DET VAR GRYMT!

Först måste man ju sminka sig lite. Glitter, lösögonfransar, eyeliner, ja hela rasket ska på!

 

Godis höll oss flytande, det låg påsar överallt!

 

Malin posar loss! BABE!

 

Jag står och väntar på min tur, posar lite jag med...

 

Efter lunch på Vurma var det dags för andra kläder än fjärdrar och pärlor.

 

Taru och jag!

 

Kajsa installerade ett svincoolt ljus med en stor mojänglampa som hängde och dinglade.

 

Min kamera kan ju inte fota skarp i det här ljuset, men det kunde Kajsas!

 

Helt plötsligt var klockan åtta och det var dags att plocka ihop.

 

Trötta men glada tjejor.

 

Tyvärr hade vi inte kollat hur tågen gick så vi missade det tåget som gick strax innan nio med 5 minuter. Nästa tåg gick först 22.50, suck, vi var så trötta. Det gjorde dock inte så jättemycket för nu hann vi gå till Max och få lite mat i magen, och framförallt, få prata av oss om dagen och om en himla massa annat mellan himmel och jord.

 

Tack för en undebart rolig dag Malin, Mina, Taru och BÄSTA KAJSA!


Så att tårna krullar sig!

Jag har kommit hem efter ett underbart cross-shapepass. Ville kräkas litegranna idag med. Det är det jag gillar med det passet. Tusan vad man får ta ut sig.

Efter passet tog jag en alldeles underbar fika med fina fina Anna. Kroppen ville ha en delicatoboll och det fick den. Men nu får den riktig mat. ABBAs Tonfisk i röd curry, JAG ÄLSKAR DEN! Den är ju så god att tårna krullar sig! Mums mums mums. Jag kan äta den alla veckans dagar! Med pasta.... muuuuuuuums!

Imorgon ska jag och brudarna till Stockholm och fota oss. Vi ska ta riktiga snygga pressbilder till dansgruppen. Sen är det bara att börja sälja shower så det ryker om det! Det är Malins vän Kajsa som pluggar till fotograf, halleluja för bra kontakter. Ska bli så himla kul. På med paljetterna och lösögonfransarna bara!


Metabolismen vill ha

Jag har blivit så sjukt beroende av mat. Mer än innan frågar ni er kanske? JAAA, mer än innan! Jag har kommit in i en svinbra rutin där jag äter typ varannan/var tredje timme. Men när jag missar ett mål väntar katastrofen, jag blir så sjukt trött! Det galna är att jag nästan inte blir hungrig, bara trött.

Som idag, hoppet mellan lunch och mellanmål blev alldeles för långt vilket resulterade i att jag hoppade över kvälles träning, tryckte banan, riskakor, ägg och bläbärssoppa på tre sekunder och sen däckade i sängen i 1½ timme. Knas.

Nu är det dags att fylla på den här lilla kroppen igen. Ska skala räkor och röra ihop någon trevlig pastasås.


Puss från den trötta...

Bra film!

Pretty Woman går på femman just nu. Har sett den tusen gånger men åh vad den är bra, ska se den igen nu. Fram med Popcornen!



Sambahelg på BalanZe

Nu har vi domderat klart på BalanZe här i Eskilstuna. Vi hade toppenkul och folk var otroligt positiva och glada. Det är så härligt att få uppleva halvstela Eskilstunabors utvecklingen från "Åh nej vad pinsamt, jag kan inte" till tunggungande götskakande sambaälskare.





Självklart bjöd vi på show så det stod härliga till!


Ja det gick bra!

Toppenbra faktiskt!

Nu ska vi ladda om för att köra imorgon också. Sen kan vi utvärdera. Sen ska ni få se bilder =)

Har precis kommit hem efter en mycket trevlig middag på Biscotti här i Eskilstuna. Supergod pasta och toppensällskap i Malin, Jimmie och David. Tack tack tack, magen är mätt och hjärtat lätt!


Sov gott!

IDAG kör vi så det ryker!

Klockan är 00.17 och jag är PEPPAD!


En ny kompis

 

Det här är Morwin. Han bor i en lägenhet i Västerås. Morwin är en fantastiskt trevlig liten skrutt. Hans matte heter Monika som är med i min grupp i skolan. Idag har vi i gruppen varit hemma hos henne och jobbat. Vi fick vetelängd med mormorshosta (hahaha, älskar den sjuka liknelsen för vaniljkräm). Fy tusan vad gott det var, och så kaffe, åh vad gott det var det med. Precis vad som behövdes, sen jobbade vi på som kungar Monika, Malin, Sandra och jag.

 

Den här dagen har känts galet lång. Började med busstur till Västerås och sen en tillbaka till Eskilstuna, snabbt få i sig lite lunch, iväg till danslokalen för att hålla i ett genrep av vår danskurs som vi ska hålla i i helgen (tack snälla Taru, Kristina och Anna som var med som försökskaniner), sen hem för att bränna skiva, iväg till Café Norr för en fika med Malin, Kristina och Anna, magen fick en smörgås, snabb promenad till gymmet där lektionen ska hållas, genomgång av musikmaskinen, genrep av vår minishow iförda högklackat på halt gymgolv... Och nu... Nu ska jag bara dricka te och ladda inför imorgon. SPARK I BAKEN till oss!


Jag är lycklig!

Jag har precis varit i danslokalen och testat dräkten för första gången. ÅH VILKEN UNDERBAR KÄNSLA! Det var helt fantastiskt att stå i sambadräkt igen tillsammans. Det såg så fiiiiiint ut! Vi blev riktigt emotionella, en sensationell känsla av att det var på riktigt och vi faktiskt har åstadkommit någonting alldeles otroligt bra på egen hand (byggt upp en dansgrupp från grunden, fixat lokal, styrt träning, gjort koreografier, sytt dräkter...) kom över oss, och som Malin sa: Om det inte hade varit för att man var så rädd om fjädrarna på huvudet hade vi förenats i en enda låååång gruppkram.

I helgen smäller det! Nu tusan blir det show!



Mitt andra liv... bla bla skola.... bla bla grupparbete... bla bla exjobb.... bla bla rester.... bla bla det tar vi sen!

Om någon undrar

Ja, om ni undrar vad det egentligen är jag håller på med nu när jag har blivit en alldeles eminent dålig bloggare kan jag berätta att det är det här...

 

Jäääääävligt avancerat pyssel. Sen har jag den tyngsta kursen på länge i skolan. Om vi säger så här, jag kollade min facebook idag, för första gången sen i torsdags. Det säger ju ganska mycket!

I helgen har vi vårt första riktiga jobb med dansgruppen. Det är riktigt pirrigt. Min dräkt är nästan nästan klar. Jag har bara en liten grej att fixa kvar. Ni ska få se hela skapelsen nästa vecka.

I helgen gjorde jag en massa trevligt och så jobbade jag. Men det tar vi en annan gång. Nu är det dags för blåbärssoppa och riskakor!


RSS 2.0