God jul och den där fortsättningen!

Mycket har hänt! Jag lever (varken armar eller ben blev hajmat trots att jag badade i Röda havet) och har ätit julmat. Magen är helt förstörd efter Egyptens bakterieflora, så jag kan inte riktigt njuta av julens gotter. Jag kommer väl vara den enda som går ner i vikt under den här julen. Nu ska det besökas släktingar och ätas mera. More Egypt  and X-mas to come!

 

Puss puss


Vädret hjälper inte min Egyptenresa. Nu är...

bild436 (MMS)

Vädret hjälper inte min Egyptenresa. Nu är vi en timme sena och vi väntar på klartecken om att få åka. Det är bara en bana öppen här på Arlanda. Dom måste sopa och sopa. Strax ska vi rulla iväg och se till att planet får sig en skön glykoldusch. Åh, dumma kalla Sverige. Sluta snöa nu! Jag ska ju åka till solen. Har börjat lusläsa min turistbok, jag är så peppad! Om vi kommer iväg någon gång vill säga. Ha en härlig helg allihopa! Puss puss!


Min nya bebis! Jag vet, crackbild a lá nok...

bild434 (MMS)

Min nya bebis! Jag vet, crackbild a lá nokia 5310, men oj vad jag har höga förväntningar på min nya älskling. Så himla jobbigt att man måste vänta på batteriet som ska ladda fullt innan man kan börja experimentera och leka loss. Egypten, här kommer jag och kameran! Tut, Cheops och grabbarna, ställ upp! Måste köpa ett bra minneskort. Jag vill ha ett på minst 8G och med en hastighet på 30MB/s. Kan kanske nöja mig med ett med 20MB/s hastighet... Hrrm, julklapp ja tack! Finns bra på webbhallen... Men nu under resan lånar jag Jimmies. Nu ska jag vara huslig och laga pannbiff!


Dagen före avresa!

Luciakonserten i måndags var toppen! Hedvig var den som styrde. Hon är besatt av julen och det smittar av sig! Nog är den härlig allt. Det var kammarkören som sjöng i Fors kyrka. Igår hade Hedvig julmys hemma hos sig. Glögg, pepparkakor, saffranskaka, te och julfilm. Tyvärr hann jag inte se klart filmen för jag skulle med sista tåget till Stockholm. Tack Hedvig och alla andra fina tjejor för en supermysig kväll!

Nu är jag hemma i Stockholm. Jag hade bokat tidig tvättstuga för att tvätta ditt och datt som jag vill ha med mig till Egypten. Jag har ingen resfeber ännu. Men den kommer nog. Det är ju lite speciellt att åka till Egypten. Det händer ju en del knasigheter där. Jag MÅSTE in till stan idag och köpa en guidebok! För tusan! Jag ska ju vara den lille infernaliske besserwissern den här semestern, det har ju jag bestämt! Sen så måste jag ju köpa en ny kamera också. Men pengarna svider. Men jag vill inte vänta till jul. Näe, och så extravaganta julklappar får jag aldrig. Ska klämma in en fika med Lova också. Det får bli en lunch för mig och sen drar jag in till stan. Ja, det blir nog bra.

Om man skulle ta och krypa ur mysdressen nu då...



Jobbhelg med Mark och Jonas... Inte hann j...

bild430 (MMS)

Jobbhelg med Mark och Jonas... Inte hann jag klart med min analys, men den SKA bli klar. Just wait and see you mathafackhas! Skola... Jobb! I lördags var Mark och Jonas på badet med en kvinna och två barn. Jag är inte insatt i hur deras familjesituation ser ut just nu så jag vet inte vem som hörde till vem. Mark var i fin form men hade några mystiska tatueringar, precis som alla andra medelålders män i Sverige. Mycket döljer sig under slipsknutar och Dressmanjeans. Nu är jag på väg tillbaka till Eskilstuna för två intensiva dagar. Jag ska gå på Luciakonsert, dansa, dricka glögg, äta pepparkakor och sist men inte minst, packa sommarkläder för på torsdag bär det iväg till 25grader, sol och pyramider. Familjen Ljungholm drar till Egyten! Det är min 25årspresent som blev present till alla. Vi ska låta bli att bli uppätna av hajar. Att komma hem en arm fattigare gör verkligen ingen kul jul. GLAD LUCIA på er!


I Eskilstuna...

Där är jag nu. Inser ju att jag har glömt berätta en massa om helgen. Såg både Terracottakrigare och bar guldbyxor, men inte samtidigt. Jag visar bilder sen, nu hinner jag inte ladda upp dom för jag måste duscha.

Jag måste duscha för jag har varit och dansat med Mina, vi dansade igår också. En brutal träningsvärk kommer smygande. Efter uppfräschning ska jag iväg och träffa Anna, WOHO! Vi ska dricka kaffe minsann.

Igår tittade jag på Merlin. Är det någon som tittar på det förutom jag? Nä, skulle inte tro det. Det är en tjej som är med där som är ond. Alla scener hon är med i slutar med att hon ler illmarigt och ger onda ögat. Alltså, V-AAAAAAA-RJE scen hon är med i. Det blir heltramsigt och lite komiskt. Kul att ha den där rollen: "I totally nailed the evil eye! Again..."


Äh... fika nu!

Madde och Jimmie

Idag blir vi sju år gamla...

 

Jag fick en fin present av min världsabästa man...

 

Ja min älskling, sju fantastiska år!

JAG ÄLSKAR DIG!


Nämen...

Vad är det för söt tjej i bakgrunden? Hrrm...

http://esteban.se/projects/permalink/282


KOLLA ELLR DÖ!



Trrrsdag

Mina vänner! Idag undvek jag å det grövsta att studera. Jag gick upp tidigt med Jimmie, sydde i några timmar, träffade Lova. Jag var på jakt efter något att ha på mig på den Polska festen som äger rum imorgon. Jag ville ha något, polskt... Funderade på något i rosa velour, men varken Bik Bok eller Gina levererade. Jag och Lova gick och åt lunch på Röda korset, det kostar bara en femma där om man ser ut lite som ett undernärt afrikabarn...

Nää... dåligt skämt, väldigt icke pk av mig. Fuck it! Röda korsets kafé var vi på i alla fall. Sen gick vi till Stadsmissionen. Stadsmissionen, vilket ställe, och Lova sen, vilken polsk-klädes-letare. Hon hittade det ena underverket efter det andra. Men jag hittade byxorna som kommer utgöra hela grunden imorgon. Guldbyxor! Kan ni tänka er något så tjusigt? Jag kräver ju inte att någon annan är utklädd. Men jag missar inte en enda chans att få spöka ut mig. Oooo, funderar på våfflat hår. Det är säkert fortfarande trendigt i Polen...

STRONA! (det betyder fest på Polska)

MAT!

I måndags, efter ett ganska så lame ass Dance aerobicpass (asså, det är så nördigt med Aerobic, jag är allergisk. Jag hade hoppats på ett mer dansigt pass men det blev bara ett och två och hej och hå och hopp med en tyyyyyypisk gym/aerobictjej. BLÄ) men ett desto trevligare Corepass (där fick jag sällskap av min man och Lova) åkte vi och storhandlade. Jag ÄLSKAR att handla mat! OJ OJ OJ vad det är roligt. Sen så tycker jag att det är supermegakul att försöka koordinera in alla mat i skafferi och kylskåp efteråt. Som ett roligt pussel. Lova berättade att hon inte brukar organisera sin mat, hon brukar lägga ut all mat på golvet i sin 24kvadratare och leka 'Inte nudda golv'. Det är därför hon köper så mycket konserver, dom är stadiga. I alla fall, jag lyckades som vanligt organisera på ett ypperligt sätt. Dessutom rensade jag ut en och en annan suspekt matvara med utgångsdatum 10.04.2008 ungefär. Vi har ett STORT skafferi, mycket kan gömma sig inne på hyllorna.

Så här fint blev det... Vårt skafferi är inte jättesnett utan jag har bara fotat med panorering alldeles för nära.

 

Igår hade jag ett litet möte med handledaren igen. Hon är himla gullig. Stackars henne som har en sån oengagerad student under sina vingar. Idag var jag och Helena och hälsade på en frilansande Illustratör som heter Kjell. Vi köpte med oss en Saffranskrans från underbara Bakstugan i Västertorp (han bor i Hägerstensåsen). Så, Kjell fick bulle medan vi pepprade honom med frågor. Han gör helt fantastisk fina grejor. Vet inte om det här besöket kommer att hjälpa analysen särskilt mycket men det var väldigt intressant att träffa någon som är frilansande illustratör. Det kanske jag själv hoppar på någon gång i framtiden.


RSS 2.0