Veckoslutet!

Mötet på Svenska grafikbyrån blev mycket lyckat. Johan, som gick ut vår utbildning 1999 visar upp lite grejor han har gjort och sånt han jobbar med nu.

 

Fy fan vad kallt det blev på fredagen! Kyla är INTE min grej. Bara om man har overall och kan åka pulka en hel dag och sen få varm choklad med grädde.

 

Tacofiesta hemma hos Helena och Patrik. Mina vackra tjejor!

 

Malin hugger in!

 

Sen försökte jag och Malin gå ut lite. Men båda var för snåla (och kanske lite för trötta) för att betala inträde på krogen för en timme. Vi hade så himlarns trevligt i hos våra värdar att vi bidde rätt sena in till stan. Men men, vi tar igen det en annan helg!

 

Lördag och fotomässa. Jag pillade på kameran jag trodde att jag ville ha men insåg att jag inte ville ha den ändå. Sen hittade jag en annan jag nog vill ha. Måste pricerunna den lite bara först.

 

Njutande statsminister.

 

På söndagen blev det en tur på stan. Där träffade vi dom här charmiga krabaterna.

 

Lite dryg... Han kostade ju faktiskt 6000 kr så han var ju lite fin i kanten. SEXTUSEN, då kan man ju nästan köpa en riktig hund istället.

 

Kameran blev immig när vi kom in från kylan för en fika på Bio Rio. På Rio har dom varje torsdag ett youtube-battle. Två lag får trumfa varandra med bästa youtubevideos inom ett bestämt tema. Det måste jag gå på någon gång. Låter ju grymt kul!

 

Nu ska jag försöka göra någon nytta. Helst vill jag bara titta på serier och sy paljetter men det får vackert vänta.


Just sit'n

Ja, jag sitter här hemma och pysslar lite frågor inför mötet med Svenska grafikbyrån imorgon. Ska bli kul att gå dit. Jag hoppas verkligen att det blir givande annars kommer det gå åt pipan med den här branschanalysen.

Hur gick träningspasset igår? Jo, jag tycker inte att jag behöver skämmas, verkligen inte. Skammen tar vi sen om jag och Lova kör kondis ihop, då kommer skammen vara överhängande. Mitt flås när det kommer till att springa är inte vad det borde vara. Det gick som sagt bra igår men idag... VOJ VOJ! Mina stackars armar! Och varenda muskel längs sidorna av bålen säger ajaj. Jag har träningsvärk liksom på love handlesen, ja liksom bak men på sidan av ryggen. Jäkligt bra! Inte för att jag har mycket loveisar att prata om, men ändå.

Om jag skulle ta tag i mitt arbete igen nu då... Lite sugen är jag på att träna också. Ikväll ska jag på middag hos svärmor. Jag skulle få pannbiff sa hon. Gott gott!

Onsdagen då snön kom

Ja, väldigt mycket snö. Nu kan det väl bli sommar igen för tusan?

Snart ska jag iväg och träna med Lova. Det blir lite läskigt. Hon är så stark. Jag har träningsvärk sen igår och trött som tusan var jag imorse. Det tar på en att hatta fram och tillbaka. Kom hem halv tolv och damp ner i sängen och somnade direktbums.

Jag ska träna med Lova som sagt. Hon har fått ett kompiskort på Sats som jag ska få utnyttja i en vecka. Jag ska allt visa henne vad jag går för. Sen ska jag gå hem och dö lite granna. Nu ska jag ladda med något kolhydratigt! Ska göra andra grejor idag också förstås. Men dom är tråkiga så jag berättar bara om det som blir roligt istället... CIAO!

Lova på gymmet... Kanske inte din bästa bild Lova men jag hade ingen annan.


Kunde man inte tro

Något hetsig dag. Började dagen med att åka till jobbet för att skriva på mitt anställningsbevis, annars blir det inga pengar för fröken Ljungholm. Sen stressde jag vidare för ett handledarmöte tillsammans med Helena och vår handledare Linda. Vidare iväg till centralen för att hoppa på tåget mot Eskilstuna, det gick 10.55.

Vi har haft en improvisationswork-shop med en kille från Danmark, som var uppväxt i Småland men bodde i Frankrike, som lärare. Mycket galenskap och skumheter men inget chockerande direkt sådär. Mmm... drAAAAAma.

Självklart ville Mina, Malin och jag klämma in lite dans innan jag och Malin skulle iväg till teatern. När vi är här i stan så måste man passa på! Var så himla roligt! Åh vad ni är bra och fina!

Efter dansen gick vi och åt soppa på Retro.

 

Grönkålssoppa och surdegsbröd, de e fint de! OCH OST!

 

Malin laddar för DRAMA!

 

Nu sitter jag här i lilla lyan. Har tryckt i mig mat och laddat hem det jag missat nu när jag har ett bra nät tillhands. Kom på mig själv med att tycka att det var riktigt mysigt att komma hit. Fan, jag kommer sakna mitt lilla krypin när jag flyttar härifrån. Det hade jag nog inte riktigt trott. Jag hade tänkt att jag ba skulle va såär ba "Wolla bye! Jag schiter it! Ha ett bra liv föfan!". Nä, det kommer bli "Puss puss, ta hand om dig!" istället.

 

Tack Jimmie för lån av kamera. Ni får tacka honom för att ni får något fint att titta på. Men fan, han har en Sony, jag fattar ingenting, tacka vet jag Canon! Ska till fotomässan i helgen, kanske ska ta och styra upp min kamerasituation då.


Men heeeej...

Jag är ju förjordat usel på att uppdatera nuförtiiin. Helgen kom och gick. Jag jobbade. Fick handsaks med en flicka med hjärnskakning och minnesförlust. Det är farligt att åka vattenrutschbana.

Annars så firade jag, Jenny och Lova att Lova har fått ett flashigt jobb. Vi skålade i Moét och livet lekte. Sen gick vi på en trevlig hemmafest hos Lovas sjukgymnast som inte alls var hennes sjukgymnast men som skulle ha kunnat vara det. Lovas kropp är trasig alltsom oftast.

På söndagen fick jag komma hem till lagad mat och min fina man. Det var dejligt.

Idag har jag och Helena styrt inför vårt braschanalysmöte med Svenska grafikbyrån på fredag. Sen att 90% av tiden gick åt att äta bulle, dricka kaffe, äta soppa och macka och dricka te och ha det allmänt himla trevligt är sånt som händer. Bra skit.

Nu ska jag kolla till min fisklåda. Det doftar bra!

Apa på spa

Såg nyss senaste avsnittet av dokumentären Life på Svt Play, det handlade om primater. Kära nån, jag blev kär i en makak! Japanska makaker är de primater som bor längst norr ut. Dom står ut med midvinter precis som vi. Om man är med i den balla gruppen får man bada i varm källa för att hålla sig varm. I källan är det +41 i luften är det -20... brrr.

Usch så kall han är...

 

Det är skööööönt att bada...

 

Ännu mysigare om man är flera...

 

Men dom var lite taskiga mot varandra, det fanns ju jättemycket plats i poolerna men ändå var det inte alla som fick bada. Det var en hane som bestämde vem som fick och inte fick. Det var ungefär som om Diddy hade fest och bara som snyggaste brudarna fick vara i hans pool.


Idag ska jag och Pluto promenera hem till mamma och pappa i Örby och äta lite mat. Börjar bli dags att gå snart så vi inte behöver gå i mörker. Fy fan för höstmörker!

Jag är med hund

Jag och Pluto tar det lugnt här hemma. Hela Jimmies familj ska till Polen på begravning så då får plutten vara hos mig. Han har börjat bli gammal. Jag försökte få honom att sätta sig hos mig uppe i soffan, han viftade på svansen och såg glad ut, lutade huvudet mot en av kuddarna, tvekade, gjorde en ansats till att ta ett skutt, ångrade sig, tittade på mig, vinklade ögonbrynen... sen gick han och la sig på mattan istället. Pluto har dålig rygg förstår ni.

Pluto för bara två år sen... men det blir väl 14 år i hundår i och för sig.

Annars sitter jag och letar material till min branschanalys. Igår var jag och åt lunch med min vän Linda som sen ansade mina ledsna toppar. Mitt dumma hår verkar inte vilja bli längre nu. Jorå, jag ska allt kämpa ett tag till! Jag vill ju ha långt showhår, man vet ju aldrig när det kan bli dags att ställa sig på en scen igen. Jag syr paljetter som en tok på det som skall bli en dansdräkt, när jag fixat en ny kamera ska jag fota och skryta.

Nu väntar långpromenad med lilla vännen och sen mer skoljobb.
Puss puss!

Gubbfest och måndagsångest

I lördags åt jag en mycket trevlig middag med min vän Lova och två av hennas närmsta män. Ja, nog blir det lite "Riddarna runt runda bordet feeling" när Lova samlar sina allierade kring ett bord med mat...

Sen gick vi på fest hos hennes storebror. Oj, bankfolk. Elller vad tusan vad dom? Ett eget släkte i randiga skjortor i alla dess utfomningar. Dressmanfolk i alla storlekar. Var hade vi hamnat? Men Lovas bror överraskade och helt plötsligt träder en kvinna med dreads och en man med långt hår och piercings in. Otippat. Dock var överfldet av något för stillastittande kontorsdrönare mig något övermäktigt. Hur ofta går man på fest och får visitkort för att kunna hålla kontakten? Inte händer det ofta på de fester jag brukar gå på i alla fall.

Men kul hade vi. En man som var nykter och över 40 tyckte det var väldigt kul att lägga hel saltgurka i drinkar och muggar. Muggurkan, Gurkmuggen. Någon åt den sen. Ja, det var en rolig kväll. Jag lyckades till och med styra upp lite dans.

Igår sov Jimmie och jag länge. Sen gick vi på lägenhetsvisning, lite på kul sisådär. En riktigt fin lya var det. Sen bara tittade vi på film och hade det bra på kvällen.


Idag var det ju dags för mig att styra upp den där branschanalysen jag ska göra istället för praktiken. Det gick segt. Råkade bli för många avsnitt av Spartacus istället. Jag gillart! Jag vill ha mer muskler! Styr upp skolan imorgon när jag träffar min handledare.

Näpp, nu ska jag och min man äta mat. Om den blir klar någon gång! Jag felberäknade tiden något...



Helg, IGEN?

Ida ere lörda och jag ska strax iväg och träffa syster yster. Vi ska kika i secondhandaffärer och äta brunch. Tror inte jag har träffat Tessan sen slutet av September. Känns ju hur deppigt som helst. Men... livet kommer emellan allt man vill göra allt som oftast.

Igår var jag och Jimmie och vårt kärleksbarn Lova hos Jimmies vän Daniel och drack lite vin. Daniels sambo hade gjort sjukt goda små smördegsknyten med ost och salami i tror jag. Dom slank ner en efter en. Christian bjöd på Jäger och jag tog glatt emot. Jäger är fan rätt bra asså, man blir glad.

Så två glas vin och fyra huttar Jäger senare begav vi oss hemåt i natten. Lova vinkade snabbt in en taxi och vi tutade hem till Hornstull. Det blev en trevlig kväll. En del gliringar blev det angående en viss drunken Madelaine med landstingsfilt om axlarna. Det är ju kul att folk läser bloggen :) Ja det tycker jag. Inte mycket är hemligt när det kommer till mig...

Saker är som dom är och det blir som det blir. Eller hur var det nu?

Ikväll ska jag äta mat med Lova och väldgästa hennes brors inflyttningsfest, det blir nog trevligt det med.
Ha en härlig LÖRDAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAG!!!


Är jag jätteliten?

Eller är moroten jättestor?
Antagligen både och..


Praktiken...

Besvikelse... var inte alls som jag hade hoppats. Jag sa upp mig idag. Jobbigt samtal att göra det första man gör på morgonen, "Tack, men nej tack." Att jag skulle sitta och göra det dom gör med den kompetens och med den kunskap jag har i bagaget skulle kunna jämföras med att man sa åt en nyutbildad civilekonom att han ju kunde jobba på ICA för man kan ju räkna pengarna i kassan. Ungefär så.

Så... branschanalys var det ja. Det är det som blir ödet när man inte kollar upp och fixar praktik i god tid. Men i Stockholm blir jag kvar. Alla gånger!

Önska mig lycka till!

Måste ju berätta...

om förra helgens snurrkväll.

Vi var hos Hedvig först och förfestade och firade att hon skulle fylla år. Sen åkte vi hem till mig för att det var en schabrakstor Halloweenfest i mitt hus, hela fjärde våningen var nattklubb. I trapphuset klättrade zombies, madrasser och på dansgolvet stökade kakmonstret runt med hippies och diverse Twilightvampyrer. Stämingen var helt galet upptrissad.

Utanför porten, ja precis utanför satt tre zombietjejer på rad och kissränderna letade sig ner längs med trotoaren, UÄCK! Vad är detta för fest? Vad är detta för stad? Blä! Man fick parera kisset!

Jag visar Anna min Mac-Book vacum

Jimmie, engagerad i tjejsnack? Nä, han tänker nog på sin framtida I-pad.

Isabella von Blodöra?

Jimmie är fransk, Malin har rymt från familjen Adams och Anna är Crowlady

Va saru? Vem vare som kasta?

Mina, en väldigt söt demon.

Dekorationer, delar av svarta sopsäckar.

För alla Twilightfans därute... suddig bild och tyckande händer till trots, KICK ASS!


Dunka dunka!


Vi drog rätt snabbt vidare till Filials Halloween/Reaggekväll.

Demon och Isabella i baren.

Kristin var en VÄDLIGT läskig tant!

Börjar bli dags att gå hem nu...


Det var trevligt på Filial men jag blev för full... var ju några månader sen sist. Jag kör en bängfylla en gång i kvartalet ungefär.

Jahapp, Jimmie eskorterade hem mig och jag fick parkeras på toagolvet. Där satt han med mig och var en hjälpsam man i en timme tills jag hade "lugnat ner mig"... hrrm. Jag låg där på golvet naken under en filt, Jimmie går och lägger sig. Vad händer? Brandalarmet börjar tjuta. Jimmie kollar ut och ser rök i hela korridoren, inte brandrök utan vit rök som sticker i halsen och ögonen. "Madde, brandalarmet går, vi måste ut!" ... "Nä, i-n-t-e nu, det är falskt, det är alltid falskt, i-n-t-e nu, jag orkar inte" ... "Jo, vi måste, ta på dig dom här, annrs bär jag ut dig naken!" Någonstans i virret hörde jag allvaret i hans röst. Jag fick på mig kläder (eller näe han fick på mig kläder). Vi tog oss ut via nödutgången och jag damp ner ute på en bit betong. Jimmie hämtade en filt från en ambulas som hade kommit tillsammans med 3 brandbilar och två polisbilar. Jag fick en orange landstingsfilt runt axlarna och kände mig som ett allmänt offer. Oj oj...

Vi behövde inte vara ute länge. Tydligen hade någon lekt med pulversläckaren. Var vitt överallt!

Dagen efter, ja inte mådde jag särskilt bra, but I'm alive. Nu dröjer det väl 3 månader innan det är dags igen. Tur att jag oftast bara ballar ur när jag är med Jimmie, då slipper jag få kräks i håret... näe stackars Jimmie. Han får aldrig balla ur, jag hinner alltid först. TACK MIN FINA FINA MAN! Tack för att du står ut med din lilla fulla fru. Puss puss till dig för alltid!




Tack Mina, jag snodde lite bilder från dig :)

Omlokaliserad

Så var man omstationerad. Inge Eskilstuna på fyra veckor. Eller kanske någon liten kort snabbvisit för danse dans.

Imorgon ska jag möta min praktikkontakt klockan åtta för att tillsammans cykla till jobbet. Nog är jag lite spänd allt. Känns jobbigt och kul på samma gång. Så som det oftatst gör när man ska börja på nya jobb. Hoppas jag kommer ihåg folks namn, är sånt man oroar sig för.

En jobbig grej... Jimmie ska ut och resa (tji fick jag för att jag trodde att vi skulle hinna umgås när jag bor i Stockholm) och kommer ta med sig vårt internet, teven står fortfarande i sin låda på golvet. Tack och lov kommer jag ha Anna här som roomie och det blir kul. Vi har inga problem att fördriva timmar med tedrickande och prat istället för teve och fejsbok. Tror Malin kommer förbi en liten sväng också. Hon kommer vara hobbystockholmare den här månaden.

Ja, så vi får se hur det blir med uppdaterandet. Vi får hoppas att jag kan smygblogga på jobbet.

JUST DET, på onsdag ska jag vara statist i en reklamfilm för Triss. HAHA! Det ska bli himla kul det med! Pengar får jag också. Kanske man får en liten skymt av min glada nuna kring jul :) Hoppas jag syns massor!


Puss puss! Ta väl hand om er! Hörs på torsdag!


Halloween en vecka senare

Igår var jag Blondinbella efter ett mentalt breakdown. Hade ju macbook och allt. Typ superair, eller vad kallade vi den för... Macbook air vacum. Haha! Ska berätta mer om kvällen sen. Nu måste jag och Jimmie packa ihop oss för att förflytta mitt liv till Stockholm.

"Jag är tysk!"

Maskerad!


Madde som joddlande bergsfolk och Sandra som docka.


Dom är ihop. Det syns lite. Söta folk med söta kostymer!


Sen blev det läskigt!


Måste gömma mig lite!


Sen blev jag tuff igen. Tove var den enda men tuffaste fransosen!


Rolitt med PS

Det är roligt att sitta och experimentera med alla filter och färgbladningar i Photo-Shop. Mycket roligt!




Den här strukturen ser ju nästan ut som en bordsduk. Kul tycker jag.
Hur jag gjorde? Kanske inte var så avancerat men jag kände mig lite high tech ändå. Den som frågar får veta. Nu ska jag i alla fall sova. Jajamensan!


Onsdag bara

Idag var jag och dansade och hade kul imorse. Ojoj, vad det blir bra det här! Vi har så ROLIGT! Jag längtar jämt till nästa tillfälle! Här får ni en lite suddig bild som jag har snott från Mina.



Sen gick jag och var en stöttare. Gick och tittade på en av teatergrupperna som inte kunde redovisa i måndags. Vi var bara två elever och två lärare där. Lite tråkigt för dom som spelade, men men. Jag hade velat att någon skulle kommit och tittat på mig. Man kan bara styra över sig själv. Ibland försöker jag domdera över andra, det blir oftast inte så bra.

Sen har jag bara ätit och fikat resten av eftermiddagen. Jag har lite lov nu förstår ni. Var till den glada Kinsesen. En jätterolig farbror med en stor restaurang. Maten smakar väl som kinamat gör mest, men han är to die for. Han berättar gärna historier om sina barn som han är så stolt över. Sen så proppsar han på kaffe, kaffe, mela dlicka, kaffe meee glAAss, banan, kom o at banan sen, valkommen. Jag älskar honom. Han är mycket BRA!

Sen bidde det kaffe och kaka på Smak. Tur att jag tränar :)

Har ni sett senaste Gossip? HERREGUD, slutet, bara ni som älskar Gossip skulle förstå. Men som vanligt. Jag skiter i alla förutom Chuck och Blair. Serena är dock på ingång med en spännande lärarromans.

Vilket rafflande liv jag har va? HAHA! PUSS!

Trist update...

Fredags
  • Bestämde mig för att STRYKA 3D-kursen, den kan dra
  • Åkte hem till Stockholm
  • Gick och åt alltid lika goda tapas på Ramblas med underbara människor

Lördags
  • Öppnade på jobbet, mörkt var det!
  • Hatade kunder på jobbet, mörkt blev det (i sinnet)
  • Gick på rolig maskeradfest med snälla kollegor från jobbet och med bästaste Tove

Söndags
  • Blev förvirrad över vintertiden
  • Åt frukost på Cinnamon, mrrrr, deras dinkelbröd och hemmagjorda müsli, divine
  • Jobbade, garvade åt mig själv när jag drog runt på spolslangarna med 1000liter vatten i,

Kan själv...

  • Kom hem sent till lagad mat och varm och mysig man

Igår
  • Försov mig
  • Klädde på mig och tog mig till tåget på 15 min
  • Hade slutuppvisning på Teatern, det var grymt
  • Gick på AW kl 14 med teaterfolket, blev lite full
  • Hade inte hunnit packa med mina grejor så jag åkte hem till Sthlm igen
  • Såg en bra film, The killer inside

Så var det idag. Tuffade tillbaka till Eskilstuna och sen väntade dans och tvättid. Varken mer eller mindre. Jo, ätit fiskbullar också. Exotisch... Student life

Til tomorrow then, over and out!

RSS 2.0