Söndagsdvala

Magen är alldeles full med våfflor. Den här helgen har helt gått i matens tecken. Det har ätits gourmetmiddag hemma hos Lova, druckits champangne, skumpa, rödvin, öl och drinkar, ätits prinsesstårta och ballerinakex och nu då våfflor med sylt och grädde...
Vadan allt detta? Jo, Jimmie fyllde 26år igår och vi har firat i dagarna tre.

Nu har vi tvättstuga och jag ska i god hemmafruanda duka bort efter vår frukost, diska och sen piffa till mig lite tills min man kommer hem igen (från tvättstugan...).

Ha en härlig och skön söndag allihopa!

På mitt bord

Pyssel, skolarbete och kesella. Toppat med kiwi och banan.

 

 


Djupt andetag

Godmorgon allihopa!

Jag har precis kommit hem från mötet med min exjobbshandledare. Lite klokare blev jag. Men SUCK för att komma på ett nytt förslag till exjobb! Det nya förslaget ska vara inne senast måndag, men det kan dom ju glömma! Jag sa det till min handledare också, men jag formulerade mig inte riktigt så. Jag sa mer "Det kommer inte vara möjligt..."

Funderar på att göra något om ätstörningar. Det är aktuellt, engagerande och intressant. Om man skulle ta och göra ett arbete om hur man skulle kunna gå tillväga för att få ut information till dom som är i rikszonen. Nu fokuseras ju allt på dom som redan är sjuka. Mmm... Hjälp mig bolla är ni snälla. Någon som vill ta en tänkarfika med mig kanske?

Just nu sitter jag och tar en kopp kaffe med mig själv. Det är tråkigt. Ute är det förjävla kallt. Jag är så gruvjävligt trött på den här förbannande vintern nu. URSÄKTA MIG! Är det meningen att det ska få vara vinter med snötäcke i över fyra månader? It aint right!

Ser ni blicken? Vi kan döpa om den här korren till Madde på momangen.

Det här är jag, i snön, förbannad.


Kvällsstund

Maten är uppäten.
Disken står kvar.
Tvättkorgen uppackad.
En kopp te jag tar.


Go kväll.


Morgonstund

 

Jovisst är det gröt som slinker ner som alltid. Det var längesen ni fick se frukostbilder. I den här gröten är det havregryn, råggryn, solrosfrön, ett helt ägg och en äggvital. Sen är det frysta hallon jag har mosat med lite socker och värmt i micron. En bra start på dagen!

Det är kul det där med mat och motion. Igår satt jag och googlade på kostrådgivarutbildningar. Det finns en som heter "Diplomerade kostrådgivare - kognitiv inriktining". Det lät hur intressant som helst! Men, först ska ta den där kandidaten jag hållt på med i snart tre år.

Jag fick avslag på mitt exjobbsförslag. Så nu måste jag komma på något annat innan den 28/2. Suck. Jag har bokat möte med min handledare. Han får hjälpa mig. Och det gör han så gärna. Jag har fått den BÄSTA!

Igår var jag på SMAK med Anna och Malin. Vi laddade med en kaka innan träningen. Det var en sån bra fika! Jag kände mig så upplyft och glad efteråt. Vänner asså!

 

Tyvärr var det inte den vanliga tränaren som körde passet vi var på. Det var en tjej som inte alls var lika galen. Det var ett ganska bra pass men i jämförelse med det som det brukar vara kändes det som en söndagspromenad. Desto större anledning att ta i som tusan idag då! Jag ska hålla en övning för rumpa och ben för danstjejerna idag som kommer få dom att gråta, MOAHAHAHAHAHAH! Just wait and see!


Bruttor!

En tjusig samling må jag säga! Nu ska det minsann bli dansa av!

Något att ha i åtanke inför nästa svinis?

Ey...



Tiden tickar obarmhärtigt på

Tiden går så jäkla fort! Känns det så för alla? Eller är det något som mystiskt inträffar när man helt plötsligt inser att man är närmre 30 än 20? Inte vet jag. Det jag vet är att jag just nu skulle behöva 10dagarsveckor och 4dagarshelg.


Jag hinner ju ingenting! Sen så inträffar saker som tar ALLDELES för mycket av ens energi helt i onödan egentligen. Som det där med ångest. Sån jävla onödig känsla. Om man vill rå på den är det ju bara att ta tag i det som ger en ångest och om man då väljer att inte ta tag i det, nä, strunta då i att ha ångest över det, du har ju gjort ditt val! Men det mänskliga psyket tycks inte vilja fungera på det viset. I de allra flesta fall löser det sig! Vi bor ju faktiskt i Sverige. Om man har tur som jag har man dessutom ett rätt så stabilt skyddsnät runt sig som fångar upp en om det verkligen skulle skita sig helt.

Så... Sluta ha ångest!

Lycka till Madelaine!

Lördag

Nu är alla salta sillar slut. Middag fick bli öl och popcorn...

Hur kan det komma sig att jag sitter själv en lördagkväll som denna undrar ni kanske? Jo, alla mina favoritmänniskor jag vill umgås med är upptagna eller bortresta. Men visst... det är ju rätt trist förstås att sitta helt själv. Jag borde göra lite skolarbete. Nä, det skulle ju kännas ännu mer supermegatrist.

Jag tror jag gör mig en smörgås, tittar på någon halvlam film med alldeles för många reklampauser på tv och somnar på soffan istället. Ibland gör reklamen att jag inte minns vilken film det var jag tittade på och om jag börjar sappa glömmer jag ALLTID bort vilken kanal det var jag såg på, alltid.

Zapp zapp!


Pyssel...


Kors i taket!

Idag gick jag frivilligt upp innan klockan tio. Efter frukost tog jag fotounderlag till min faktaillustration, sen gick jag på stan och fixade med grejor.

Jag tänkte göra en liten bildserie med uppvärmningsövningar man kan göra innan man ska sjunga. Från början hade jag tänkt använda mig själv som modell, men när jag tänkte efter kom jag på att det skulle vara himla roligt att ha en rund operadiva som modell istället. Så, nu ska jag göra om bilderna på mig som utför övningar till bilder på rulltig dam som gör övningarna. Kanske jag ska försöka abstrahera Birgit Nilssons ansikte till min figur. Skulle kunna vara kul. Hon har en härligt grov haka, försökte få till den igår.

Så här ser mitt skissande ut nu...

 

Ikväll ska jag träna Cross shape (en träningsform a lá boot camp) sen ska jag titta på film och äta fruktsallad hemma hos Anna. Det blir en bra kväll tror jag, absolut.


Jovisst!

SJ tog mig hem, med ett en timme och tjugo minuter försenat tåg. Men för mig blev det bara tjugo minuter försenat för jag kom till stationen vid fyra. Dom som hade varit där sen klockan tre var mindre glada.

Så här såg helgen ut:

Fredag: Hemkommen från Eskilstuna, snabbt hem, lämpa av väskan, sen bar det av på typ LÖÖÖÖV NAJT med Tove. Vi åt middag på Ramblas, köpte godis och hyrde tjejfilm, Jane Eyre. Vi kom inte riktigt ihåg plotten. Vi mindes en plott, men var den från den här filmen? Barnet som spelade Jane såg ut som Sookie i True Blood. Jo, sen såg vi ju att det var hon, man kan ju läsa på fodralet. Sen tyckte vi att hon som spelade Jane som vuxen egentligen var lite för ugly för den vita duken. Men men, det är ju så sagan berättas. Jane is plain! Jo, den där plotten var ju den vi mindes, sen föll alla bitar på plats och vi insåg att vi nog ändå hade sett den här filmen förut.

Lördag: Jobba jobba, jag öppnade. Inget konstigt att rapportera den här helgen. Inget riktigt knas. Inget äckligt, konstigt eller jobbigt. Så det var ju skönt. På kvällen sov jag en tupplur, gick till till Maria och fick Törlys, åkte med Maria, Tove och Agnes till Deabaser, blev knäpp på öl, ragglade iväg och mötte Jimmie, kräve Micky D's, åt i taxin på chaufförens nåder, fick typ stående ovationer för att jag inte spillde, kom på att chauffören var grek, slängde mig med mina semesterkunskaper, bestal Jimmie på hans rikskuponger (som jag försökte ge tillbaka på söndagen men det fick jag inte för Jimmie tror tydligen att jag inte äter... bah! Jag äter ju hela tiden!), duschade och däckade.

Söndag: Fick sova ut, åt mysig frukost med Jimmie, sov en stund till, gick och jobbade, jobbade, åkte hem, kom hem till dukat bord och middagsmys, tittade på teve och åt bilar, packade och var lite ledsen, sov gott.


Så idag är det måndag och alla hjärtans! Jag har fått blommor av Jimmie, men dom är hos oss, jag fick se bild på dom. Det är ju lika bra att dom är där för jag ska bara vara i Eskil fyra dagar den här veckan. Alla hjärtans är ju en rätt värdelös högtid. Den är till för dom med så kassa charmörskills att dom måste bli påminda av hela samhället för att lyckas köpa hem blommor till sina stackars fruar och män. (Nu pratar jag inte om dig baby! Du är duktig och fixar och trixar flera gånger om året =)

PUSS PÅ ALLA HJÄRTANS! Drick juice och hålle er friska!

Kommer jag hem?

Så var det fredag, igen. Som student har fredagar ingen vidare charm... Det är ju helg hela veckan om man vill. Helgen är inte riktig helg, så som den är när man jobbar. En bra sak med fredagar är att jag åker hem till alla mina älsklingar i Stockholm. Men en dålig sak med fredagar är att jag åker från mina älsklingar i Eskilstuna. Hm. Tycker ALLA ska bo i Stockholm. Tänk vad praktiskt!

Jag har precis kollat SJ för att se om jag överhuvudtaget kan åka hem idag. Det här vädret... Fy F#=)"/¤(N! Jag vill ha VÅÅÅÅÅR! Jag ger blanka pipsvängen i att vi inte ens har kommit förbi sportlovet! Folk åker ju ändå mer till Kanarieöarna än till fjällen. Nu får det vara nog med vinter! Hör du det Gubben Frost?! Tågen verkade i alla fall gå som dom ska.


Nu måste jag ner i tvättis och hämta upp alla min tvätt. Phieu! Tur att hissen funkar idag. Hade inte varit kul att behöva ta trapporna fyra våningar med den här träningsvärken.


Hoppas alla får en fin helg! Själv ska jag jobbajobba!

Madde tränar

 

 

 

 

Sammanbiten stretchare... Tack PaparazziAnna för bilder =)


Den här veckan har handlat om träning. Det kanske ni har förstått redan? Jag ville verkligen kickstarta mitt nya gymkort. Så, så här har det sett ut:

 

Måndag: Dans 14.00-16.00

Tisdag: Cross shape 55min

Onsdag: Dans 14.00-15.30, Cross shape Box 55min

Torsdag: Body pump 60min

(Fredag: Dans 13.00-?)

 

Jag känner mig som en jävla galning. Och ja, jag har ont precis överallt!

Igår hade jag fina Helena på besök här, vi tränade, bastade och sen gick vi hem och lagade god mat, drack rödvin, åt choklad och tittade på Mean Girls. Fantastiskt bra kväll! Idag var jag helt sämst på Pumpen. Det fanns liksom inte så jättemycket kvar att ge, haha. Men sen fick jag min belöning i en god lunch på Tingsgården med bästa Anna och bästa Malin. Det var bra! BOUJAKA!

 

Kom precis hem från min kör. Åh vad jag gillar den! Jag blir så GLAD! Alla borde sjunga!


Det är sent på kvällen!

Hjärnan jobbar i hundraåtti!

Det är så mycket som händer just nu. Allt fokus ligger utanför skolan dock. Måste fixa skolan... ni har hört det förut (så ni visslar me mig ba... ungefär).

Mest är det dansen som snurrar i huvudet. Företag ska startas så att vi kan ta betalt. Vårt första jobb ligger på lur bortom bergen in i Mars. Inga papper är påskrivna... Kanske det skiter sig i sista minuten? Dumma negativa tankar bubblar upp till ytan. Kan man skriva ihop ett avtal själv som man sen ber om påskrifter på? Hmm... Måste kolla upp det. För tusanemej, jag tänker inte stå där och bli lovad guld och gröna skogar för att sen snubbla över tröskeln och hamna i Mordor. No Sir!

Sen så har jag sytt och sytt och snart är min dräkt klar! Fjädrar har jag också beställt, hoppas verkligen att dom är fina när dom kommer fram och hoppas verkligen att jag inte förstör dom när jag ska försöka fästa dom vid min "sambahjälm". Vad man tar för sig ibland va...

Dessutom har jag ju köpt gymkort och det ska utnyttjas till tusen! Idag körde jag, Anna och Malin cross shape och imorgon ska jag dra med mig Helena på mördarboxpasset. Sen blir det vila i några timmar innan det är dags att köra igen =)

Okej. Jag ska nu försöka somna innan kl tre... NATT!


THAILAND!

Klart vi börjar resan med en BLT och en stor stark på O'Learys på Arlanda!

 

Lilla spöket Laban? Nä, det var ju bara VinterMadde...

 

Gulligaste pensionärsparet! Dom tyckte allt var så gott och så bra och så höll dom handen hela tiden. Sen när dom skulle sova satte dom sig så här. Sen så sov dom så i flera timmar. Kan vi få ett "NAAAAW" på den?

 

Framme på Koh Lanta, vi tar en stros längs med vår strand, Klong Kong. Vi fick direkt sällskap av en av the locals, han väntar på oss där lite längre fram.

 

Gecco!

 

Resans första Phad Thai! MUMMA!

 

Limejuice smakar bra i värmen!

 

Jätterbra faktiskt!

 

Gecco igen! Men vad gör du därinne?

 

Fina lampor har dom i alla fall i Thailand.

 

Nu är vi på Kong Niin istället.

 

Där kunde man få riktiga specialare...

 

 

Vi hoppade "Happyshake" och körde på annanas och vattenmelon istället.

 

 

Hej du bartendern... Vi kan väl hoppa?

 

Klart vi ska hoppa!

 

Solen går ner och storasyster är fin.

 

Det närmade sig fullmåne så det var ordentligt lågvatten mitt på dagen på vår strand.

 

Då kunde man få se sånna här trevliga djur... Blä för sjögurkan.

 

På eftermiddagen blev det fint igen.

 

Inne i stan på kvällen. Shopping ska toppas med bananchokladpannkaka!

 

Vet inte varför jag grimarserar så, det var ju jättegott!

 

Nu ska vi åka båt!

 

HÄÄÄÄLIT till sjöss!

 

 

Det fanns jättestora blad på ett ställe... En hemlig strand mitt i berget. Man fick simma genom en grotta för att komma dit. Men... det luktade öl och gräs om alla britter som var på väg därifrån när vi kom in. Det blev ju lite instängt där mellan bergväggarna, så doften hängde sig kvar så att säga.

 

Stora blad... eller så har jag krympt av värmen...

 

Matdags! Det är bra picnicmat i Thailand. Thaicurry, färsk frukt och massa annat gott!

 

 

Tessan hurtar loss på stranden på Koh Kradan.

 

 

Vi träffade en liten kompis...

 

 

Men han var lite blyg förstås.

 

Mera djur!

 

Dom är nog kära.

 

Tessan tar sig ett dopp i solnedgången...

 

Fajershow!

 

Panangcurry!

 

 

Så var det en ny dag. Faktiskt den sista, buhu. Kolla in min goda gröt! Med cashewnötter!

 

Tessan och Madde ÄÄÄÄLSKAR frukost.

 

I tucktucken på väg mot Klong Niin och sista dagen på stranden.

 

Tessan med ansiktet mot solen vid vårt favoritställe.

 

Så var det dags att stifta ytterligare en ny bekantskap.

 

Vi gick och badade ihop. Det var trevligt.

 

Sista doppet!

 

 

Vi fick en riktigt bra sista thaisolnedgång.

 

Vårt lilla hem. Jag glömde att fota i dagsljus... det var ju aningens finare då.

 

Så var vi på Krabis flygplats igen då... Där vi köpte dom dyraste och äckligaste mackorna i hela jävla Thailand. Jag var så hungrig att jag höll på att krevera! Tur att vi hade lite chips med oss! FÖÖÖÖCK JOO MACKAN!

 

Så går solen upp över Thailand... men vi fick åka till en solnedgång i Sverige istället.

 

Alltogether, en helt underbar semester med världens bästa syster!

ÄLSKAR DIG!


Hej och godnatt!

Nu har jag och Jimmie varit ute och slirat igen!

Idag tog vi med oss Lova ut på middag på Helenes Sushi. Ojojoj, gyozan där är så satans god! ÄLSKAR! Sen fortsatte vi till en väns kalas på Imperiet på söder. Sen blev vi trötta alla tre och åkte hem till oss, drack rött, åt chips och beskådade mitt och Jimmies nyinförskaffade 40-talsskåp.

Vi var på Myrorna idag. Vi hittade ett jättefint mörkbrunt träskåp med smäckra 40-talslinjer. Dom ville ha 600 för det, Jimmie sa 200, vi betalade 300. Bra prutat av min man, applåder!


Näe nu ska här sovas! Vill ni se lite Thailandsbilder snart kanske? Jag ska ordna det.


Puss puss!

Försenad födelsedagsmiddag på Gotland

Kolla vilka tjusiga vänner ute på galej! Vi var ju och hälsade på Jenny på Gotland häromhelgen. Får visa bilder på raukäventyr och knasdans sen. Men nu bjuder jag på finbilder istället!

 

 

 

 

 

 

Tack tack tack mina fina!


Saker blir gjorda på torsdagar

Idag hurrunini har jag minsann både dansat, sjungit och blivit med gymkort!

Dansat med brudarna och en MYCKET efterlängtad Taru som har varit i Lyon i nästan ett halvår och pluggat, Välkommen tillbaka!

Sjungit, jo Mälardalen har körkurser. Man får 7,5 hp (högskolepoöng, inte Harry Potter) om man dyker upp i en timme och fyrtiofem minuter en gång i veckan i tio veckor. Himla bra tycker jag! Kul är det också! Känns så jäkla roligt att komma igång med sången igen. För er som inte vet gick jag ju musikal i gymnasiet. Sen dess har jag bara sjungit officiellt en gång om året (nationalsången på Racketlon SM i Enskede rackethall... you all stand in aw... Vet du inte vad Racketlon är? Google it!). KUL KUL!

Gymkort! Både Anna och Malin har ju gymkort på det där stället. Jag kan ju inte vara sämre. Har ju kännt mig helt utanför när jag ser alla deras meddelanden till varandra på Fejjan :"Pump kl 7?" "Nej jag tänkte ta coren" "Okej då tar jag både pumpen och coren" (etc, typ). Nu är jag med i matchen. Mycket är en tävling för mig. Mmm. Lite tävling är sunt men jag vill helst tävlas om allt.


Ojoj, nu bränns laxen vid i ugnen! Over and out!

Laddar

Så har jag precis kommit hem efter liten promenad och fika med Anna. Snart ska jag iväg på ett Boxpass på ett gym här i den lilla lilla staden. Det är Malin och jag som ska leka Rocky, DU DU DU DU DU DUUUUU DU DU DU DU DUUUUUU DUUU, Eye of the TIIIIGER! Hoppas jag pallar. När man bara dansar och tränar efter bästa förmåga vet man inte riktigt hur man ligger till i förhållande till resten av Sverige.

Ja, som så många gånger innan laddar jag upp med havregrynsgröt. Havregrynsgröt kokad med solrosfrön och ett ägg, serverad med jordgubbar från Eldorado. Inte landet av guld utan lågprismärket förstås.

Förövrigt insåg jag precis att jag kan hela texten till Sailor Moon... Den bara kom. Det är ju helt makalöst hur hjärnan lagrar saker. Sen helt plötsligt, mitt i ett grötkok, nynnar jag på Sailor Moon, SAAAAILOR MOOON MIN VÄN, ödet är dolt, går ej att se, vad som väntar diiiiiiig, står i stjäääärnoornaaaaa... BRA SKIT!


RSS 2.0