Alltid lika kul!

Titta vad jag hittade på nätet. Eller Malin hittade först, men jag hittade sen. Så himla kul att se bilder från dansjobb. Jag blir så peppad! Måste fixa tusen tusen jobb till! Vill ha på mig min sambadräkt jämt, inkulusive till Ica och Biblioteket. Tatatatatatatatata! Snabba sambasteg!


Eskilstuna Gymnastikförenings 100årsjubileum!

Vi, och de otroligt kralliga små gymnastiktjejorna.

 

 

Jag fick spatsera mellan de här små muskelpaketen, rakt över den Brasilianska flaggan.

Hoppas ingen tog illa vid sig...

 

 

Dansa dansa! Älskart!


Vuxen

Ringde precis och pratade med Skatteverket om min skattedeklaration... När jag pratar om "momsbefriad artisktisk verksamhet" och "nolla i ruta 49" känner jag mig nästan vuxen. Haha.

Nämen, om man skulle ta och trampa iväg till Sickla då. Undrar hur länge jag kommer palla att cykla. Det är ju så smidigt. Men det är rätt tråkigt att trampa i snö tills låren svider. Kallt om nosen är det också.

Wolla!

Pang!

Ja, pang sa det och så var det en ny vecka! Jag hade fullt upp förra veckan! Tre zumbapass, massa jobb, tre stängningar bland annat, och så försöka umgås med släkt och vänner därimellan. Jo, ibland lägger man bara in högsta växeln.


Så här såg det ut i torsdags...

Kör lite härlig 80-tals feeling till mina Zumba-bilder.

 

 

Hej vare går! Självklart sjunger jag med!

 

 

Tack Christer för att du var uppe och fotade mig!


Jag är helt frälst på att köra pass. Det är så jäkla kul. Frågan är bara om det är lika kul att köra typ core eller nåt likande. Kanske måste utbilda mig och testa... :)

Igår var jag i skolan och vi fick våra roller till musikalen ÄR. Jag ska spela "Olive", en kvinna med väldigt mycket tvångstankar men som ändå har ett avväpnande sätt gentemot sin omgivning. Hon är lite som ett dampigt barn. Sen så pratar hon i 180, hmm, kan känna igen mig där. Jag pratar också gärna väldigt mycket och väldigt fort. Blir spännande det här. Ska iväg på sångrep nu strax. Men först ska jag gå igenom lite inför Zumban imorgon i Gubbängen och städa lite.

So long!

Välkommen till Korpen!

Jag fick jobbet! Tjoho! Zumba 18.30 i Gubbängen! Nu KÖR vi!


En helt vanlig måndag

Imorse snoozade jag min vanliga timme. Är alltid lika glad över att jag inte måste gå upp när Jimmies klocka ringer. Jag har alltid en ambition om att gå upp tidigare och få en mer kvalitativ morgon, men så länge det ser ut som om Gud har mjällat över hela Söder lockar sängen mer än en lång morgon. Men sommarmornar ni, ujuj, fan vad härligt det är! Då vill man ju gå upp klockan 06.00... ja nästan i alla fall.

Fick stressa till skolan, men det var det värt, puss kudden! Vi började nöta låtar till vår musikal vi ska sätta upp i vår. Var himla fina truddelutter må ni tro!

Sen blev jag förbannad för att bussarna inte kom som de skulle därute i Sickla. Imorgon cyklar jag! Mina bromsar är dåliga och stänkskärmen har hamnat snett så jag blir alldeles prickig på ryggen av stänk. Men det löser jag genom att gå i nedförsbackar och sätta på mig en IKEA-poncho. Det borde gå bra, bara inte låset har frusit ihop.

Nu på kvällen har jag haft min fina vän Helena över på fika och så har jag och Jimmie sett klart på första säsongen av Falling Skies. En serie som inte levde upp till förväntningarna men som ändå var rätt så beroendeframkallade. Man vill ju veta hur det ska gå!

Imorgon blir det mer sångrep och sen långpanna på badet. Fick ett Zumbapass att köra imorgon. KUL!!! Men det är ett Introduktionspass så jag måste lägga om mina danser lite. Får bli många grundsteg och längre genomgångar. Blir fortfarande så nervösladdad när jag ska hålla pass. Är inte så van än. Känns alltid som att uppträda. Skitkul och lite läskigt på samma gång. Adrenalinkick!

Natt natt!

Semester

Ritarstugan står på glänt... Alla fina pennorna!

 

 

Kaninerna är på semester.

 

Måste köpa en scanner så att jag kan få in mina bilder finare.


Pajen

Nu kör vi bakblogg! Måste ju få visa upp mitt mästerverk!

Pajskalet gräddat (knepigt med gasugn som är lite ojämt varm), citronkräm på spisen.

 

 

Vatten, citronsaft, äggula, socker och maizena.

 

 

Sjuda sjuda, röra röra, simsalabim, tjock och fin!

 

 

Kräm i skal.

 

 

Äggvita, socker, citronsaft och vattenbad...

 

 

Vispa vispa!

 

 

Maräng!

 

 

Klicka ut, gör några snygga fluffiga toppar här och där. Skjuts in i ugnen, VAKTA!

 

 

FÄRDIG!

 

 

Mmmm...

 

 

Fika! Ja, svårt att ta en skarp bild när något sånt där göttigt står och väntar...

 

 

Vi fick inte mycket i resväg bestämt, vi ska till Skottland. Men när vette tusan, svårt att få ihop 4 ganska olika liv tyvärr. Men resa ska vi, och en mysig fikastund fick vi! PUSS PUSS!


Härliga söndag!

Tjenamors!

Ni undrar förstås vad som hände på den dära intervjun i veckan! Jo, den gick nog bra. Jag sökte till Korpen för att vara Zumba-instruktör för dom. På onsdag ska jag hålla i ett pass på prov och hon som anställer kommer vara där och vara med. Ih! Lite läskigt men himla kul! Gillar vad Korpen står för. Träning för alla, nära och enkelt, typ.

Sen så hade vi audition i skolan som Göta Lejons producent var med och lyssnade på. Hela klassen fick erbjudande om att vara med som statister i Jesus Christ Superstar som går upp på Götan nu i April. Vi kommer inte få något betalt, men det kan ju vara ganska najs att få en inblick i en så stor produktion och vara med ändå.

Idag bakar jag min ambitiösaste efterrätt, Citronmarängpaj. Jag får besök av några vackra damer som förtjänar allt gott i vår värld. Vi ska prata om vårens resa. Att åka till Berlin förra våren blev ju en riktig hit. Så nu får vi se vad vi kan styra upp för äventyr den här gången.

Work in progress, äggvita, äggula, citronsaft, pajdeg... Maräng och citronkräm in the making.



Jag stuffar runt i min reklamtröja från Gymgrossiten idag, då känner jag mig stark.



Sen har det tydligen blivit vinter i natt. Det suger ju.


Ja, vad fan är dealen med det? Vinter nu? Kan vi inte bara hoppa direkt till krokus och snödroppe? Det är så värdelöst när det är så här, bara blött och blött. Inte kan man cykla, fötterna blir blöta och smutsigt och lerigt och jävligt blir det. Nä, fy tusan! Men jag är tacksam! Tacksam över att vi redan sluppit typ 3 månader vargavinter. Tack vädergudar ni heliga.

Näpp nu har pajdegen vilat en timme, dags att klämma ut den i formen!

Längtar...

Börjar bli dags att ragga dansuppdrag till sommaren! Vill skriva autografer igen :)


And I will smite them all...

Likt Sookie har jag använt mina ljuskrafter mot ondskan! Jag kan kanske inte kasta ljus med händerna som hon, men min positivitet är ett ljussken att beundra i sig.

 

I lördags hoppade jag återigen ner i poolen. Men denna gång segrade jag! Poolen vs Madde 1-1. Jag kan tacka min kollega Annelie för mycket. Hon ingav lugn och hjälpte till att avdramatisera det hela. Nog för att jag fipplade ett bra tag med simglasögonen, dom gav mig klaustro. Annelie tittade lugnt på och lät mig fippla runt hur mycket jag ville. Glajerna blev till slut mina vänner och jag kunde dyka igen. Lärdom: När man blir äldre tänker man mer, blir mer rädd. Alltså, jag måste dyka och bada mer för att inte noja till mig.

 

Japp, badsällskap önskas :)

 

Sen så har jag gjort audition i skolan idag. Alltid lika nervöst, men med helgens framgång i ryggen kändes det ändå bra. Producenten från Göta Lejon var där... jojo... Sen har jag ringt ett samtal jag tyckt varit läskigt idag. För att som vanligt inse att det inte alls är läskigt att ringa. Ibland är jag en sån tönt!

 

Nu ska jag försöka hinna till en Dansaerobic. Kroppen ska bli mitt yttersta vapen den här våren.

TA MIG OM NI KAN!


Nej!

Vatten kan vara alldeles för läskigt.

Hade behövt Pappas lugnade röst bakom mig idag, borde be honom spela in ett allt-blir-bra-meddelande i min telefon som jag kan bära med mig jämt. Ibland får jag liksom lite klaustro. Det har hänt när jag måste dyka utan luft och det har hänt i en trång gravplundrargång i Egypten. Pappa var med den senare av gångerna och då gick allt bra. Idag gick inte allt bra.

Helt ologisk rädsla. Idag skulle jag dyka ett 5 meters dyk igen. Jag har ju gjort det förr, helt utan problem, ångest eller tårar. Idag kunde jag inte ens doppa huvudet utan att känna hur pulsen studsade upp. Vad säger du om det psykologen? En förklaring önskas tack!

Hon kan om hon vill hon

Har kirrat en jobbintervju idag! Muy bien señorita! Sen så har jag blivit uppgraderad till Grå nivå på mitt SJ-priokort. Sjukt att jag har åkt mer tåg nu än när jag bodde i Eskilstuna. Eller kanske inte så sjukt... Jag måste ju åka och hälsa på för tusan. Så nu får jag minsann gratis kaffe på tåget om jag vill, och gratis internet på helgen! Det går bra nu!



Styra upp!

Ja, nu börjar det väl ändå bli dags för det. Styra upp min ekonomiska situation, styra upp skolan, styra upp dansen, styra upp planer som ligger i träda, styra upp nya lyan, styra upp det där körkortet...

Det kommer alltid en sån här punkt i början av varje år för mig. Jag blir så trött på mina egna vanor och rutiner och blir galen. Helst vill jag fly iväg på något äventyr. Men det hjälper ju inte! Jag måste komma igång igen, komma upp i tempo, göra mycket! Fan, förr kunde jag jobba 16h på dygn och ändå hinna med att träna, rita, sova, sjunga, dansa, festa, umgås, äta, mysa, slappa... Vad hände. Jag vill känna mig viktig. Som att det faktiskt spelar någon roll om jag går upp på morgonen eller inte. Just nu känner jag mig inte särskilt viktig.

Get important!

Ta tag i "att-göra-listan"!

Hur gick det då?

Hej på er!

Ni sitter förstås som på nålar och undrar hur mitt Zumba-pass gick! Jo tack, det gick bra, som förväntat. Jag förvirrade mig här och där, insåg vad som funkar och vad som inte funkar så det var himla kul. Sen så bara suger man i sig energi av dom som ser glada ut och blockar helt ut dom som är buttrisar.

Något som var himla kul var att jag lite senare på kvällen får ett sms från min, ja, typ svåger:

Rykten säger att det pågick ett energiskt och fantastiskt zumbapass idag som leddes av en blond liten tös med mer energi och glädje än en duracellkanin! Bra jobbat!

Va? Då undrade ju jag förstås om han kände någon som hade varit där. Min svåger jobbar inom idrott och två av Riksidrottsförbundets representanter hade varit på mitt pass. Dom testar olika pass och sen skickar dom en utvärdering till anläggningen. Dom hade varit mycket nöjda. Så jävla kul!

I mitt esse!

Trettondagen

Okej, sista dagen att förbereda Zumba-passet. Ska pula med det men tror minsann att jag ska utnyttja det fina vädret och dra med min man ut på en stros och en kaffe först.

Igår var jag i Eskilstuna och dansade, åt sopplunch på favvo Reetro och pratade lite dansgruppsstrategier inför 2012. Sen tutade bussen tillbaka till Stockholm. Sen åkte jag till mamma och pappa och åt tomtegröt och gosade med alla deras fina små kattor. Det var mycket trevligt.


Mot solen! Innan den försvinner... (skitvinter)

Har pysslat lite

Jimmie blev himla sugen på att rita härom kvällen. Sen satt han med mina markers i köket och knåpade i flera timmar. Jag kunde ju inte låta bli att bli inspirerad, så jag ritade lite jag med. Jag orkar ju aldrig skissa först, jag bara kör med tusch direkt så får det bli som det blir...

Kaninerna

 

Lilla Spöket Bus

 

Barnbilder och söta små djur som alltid. Men det är det jag gillar. Tänker inte rita några sprängskisser på limstift frivilligt heller!


Måste bara!




Kolla på den här söta! Jag ÄLSKAR igelkottar! Mamma hade den som skrivbordsunderlägg.


Japp!

 

Fullbokat! Vad roligt! Men jag tar det inte som en personlig komplimang direkt, Zumban brukar vara fullbokad. Men kul om det kommer mycket folk! Tycker att det är humor att jag får stå som "Madde" i ett ändå relativt seriöst sammanhang. Mitt "Madde" är djupt rotat på jobbet. Tja, det är inget som rör mig så direkt. Tyckte bara att det var kul att ingen ens tänkte tanken att det kanske borde stått "Madelaine". Cause that's my name, the name my mama gave me...

Peace!

Lite Thailand vore trevligt tack!


Förra året vi den här tiden satt jag och väntade på att få åka till Thailand. Jag och syster tog oss en sista-minuten vi. Om några dagar skulle vi ha åkt... Det skulle vara så grymt skönt att göra samma sak i år igen. Jag skulle flyga 11 timmar bara för att för en dag få gräva ner tårna i kritvit sand och dricka en watermellonshake. Ujuj, kollar på pricerunner varje dag, men resorna är inte lika billiga nu som de var förra året. kanske senare i januari. Men , i och med ny lägenhet och bristade jobbmöjligheter ser ekonomin inte fantastisk ut direkt. Fast, är det något jag kan så är det ta mig tusan att prioritera så att jag kan göra vad jag vill göra. Lever gärna på gröt en månad om jag får en vecka i Thailand!

Näpp, inget Thailand just idag i alla fall. Idag skare pluggas Zumba och så ska jag äta lunch med Lova och förhoppningsvis Jenny. Lova skulle kidnappa henne från hemmets lugna vrå.

Puss på er!

Nytt år igen!

Nyår firades i skogen med "Ring klocka ring", Asti och en sprakande brasa. Det var supermysigt! Det enda som inte var så mysigt var att vi åkte av vägen lite grann tack vare den fina snömodd som envist skulle lägga sig på söndagen. Som tur var fick vi hjälp av snälla grannar som med sin bil drog upp oss ur diket. Äventyr!

Jag känner mig väldigt peppad på 2012. Ska detta kanske bli året då jag slutar skjuta upp saker och ting? Nä, antagligen inte. Jag hyser en stark hatkärlek till mig långa startsträcka. Men en massa nya projekt ska startas och gamla projekt ska utvecklas!

Just nu äter jag smörgås med salami och dricker havremjölk till lunch. Så långt sträckte sig matlagningsambitionen just nu. Får rycka upp mig till ikväll. Jag pluggar Zumba idag. På lördag ska jag hålla i mitt första riktiga Zumba-pass (ja inte, hej hopp jag gick utbildningen igår och hoppar in och improviserar i 45min som min första-första gång). Det blir mer nervöst nu när det finns rätt och fel i mitt huvud. Som tur är finns det inget rätt och fel för de som är på passet, yes high score!

Det är så äckligt väder ute, och jag MÅSTE ta mig till jobbet för att skriva på avtal och timrapport, annars blir det inga pengar i Januari och det GÅR ju inte!

Tar mig i kragen och gört!

Sol i sinne! En glad tjej checkar ut!


Lite Jul...

Vår lilla söta gran



Syster och man i fullt sjå med julmaten, Bibbi vill också vara med.



Lugnt och skönt efter mat, klappar och Karl Bertil.



Osttajm!



Jimmie och jag blev sist kvar, rödvin, chips och Bibbimys fick avsluta en himla bra Julafton!

RSS 2.0