Morgon för mig

Satt uppe till halv tre inatt och gjorde klart min storyboard till kursen Interktiv illustration. Redovisning idag. Jag tänkte göra en interaktiv klick-klick-produktion om Kronprinsessans bröllop. Japp, tror det kan bli himla kul. Du är bjuden! Men hur ska du nu gå till väga för att inte skämma ut dig alldeles med ditt drummliga svennebanansätt?

Det bidde sovmorgon som ni säkert förstår. Inge sugen på frukost. Mest sugen på kaka...

mmm citronmarängpaj på Tingis...

Nej, funderar faktiskt att hoppa över frukost och gå direkt på lunchen istället. Ja, så får det bli.
SO LONG!

(Varför heter det FruKost? Är det för att fruarna bara skulle äta på morgonen för att hålla sig smärta eller är det för att det bara var fruarna som hann äta på morgonen för männen skulle ut och gräva eller nått sånt... hm... eller är det något franskt precis som Paraply?... man kan ju undra.)

Kommentarer
Postat av: Anna

ja märkligt. engelskans breakfast talar ju ordagrant om att man bryter fastan man haft på natten, men nä, frukost är strange



enligt wikipedia:

Ordet frukost (frokoster) användes redan i fornsvenskan. Det kommer ursprungligen från det lågtyska vrokost (vro = tidig, jfr ty. früh) och har alltså från början avsett en måltid tidigt på dagen. Men normalt handlade det inte om morgonens första mål, utan om den måltid man åt efter ett första arbetspass, ofta väl vid 8-9-tiden.

2010-04-22 @ 13:39:20
URL: http://drawingnear.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0