Ja, jag är ju hemma

Lilla fina bloggen. Du är som ett litet kinesiskt barnhemsbarn, bortglömd, svältfödd på kärlek. Men någonstans därute finns din västerländske förälder som kommer omhulda dig när hösten kyliga vindar sveper in.


Det blir nog så här med många bloggar under sommaren.


Jag är hemma från Italien. Vi hade det fantastsikt. Nu ska jag ha sommar i några veckor till sen är det dags att ta tag i livet igen. I höst ska jag bland annat läsa musikal på halvtid. Gjorde audition och kom in. Inte fy skam, ska bli SVINKUL!

Snyggt i Italien!



I helgen ska det sista fixas i lilla lyan i Eskilstuna. På måndag ska nycklarna in och jag får tacka för mig. Jag kommer nog gråta en skvätt. Lilla fina lyan! Men så är det. Ska bli jättekul att stöka runt i Stockholm igen och jag och Jimmie har en massa planer för lägenheten hemma på vår gata i stan!

Later!

Ciao!

Jag piper iväg till Italien imorgon. Det var varit planerat ca en månad men jag har nog inte sagt det...

I alla fall! Hasta la vista! Ses sen!

Puss puss alla!


Sista natten med gänget...

NÄE! Det var det verkligen inte. Men kvällen hade en sådan klang ändå. Allting förändras. Jag var i Eskilstuna i helgen och hade en helt underbar kväll tillsammans med Anna, Malin och Arvid. Vi lånade Annas mormors hus, "Välkommen till tidskapseln" sa Anna när vi gick in. Ja, visst var det back to the 60's, men det är något visst över mormödrars hus. Man blir lugn och känner sig som hemma på direkten.

Anna i spenaten.

 

Middagsfix. Det blev lax, färskpotatis och en massa goa tillbehör.

 

Jag har ju fyllt år, så jag fick ett Rappa Kalja i present av Malin och Anna! Det var ett himla roligt spel! Sen, senare på natten, fick både jag och Malin presenter av Anna. Världens finaste!

 

Det är internt...

 

Anna lyssnar intensivt till Malins "rappande". Men vilket alternativ är det rätta?

Konstiga saker börjar hända...

 

Arvid ville sova hos Malin. Mm. Där vare mysigt.

 

Nästa dag. Jag tog ur Arvids toffs, den hade ju blivit så ruffsig under natten. Jag tänkte sätta upp den igen... trodde jag ja. Han drog och gottade sig åt värsta Bieberluggen.

 

Du tar mig aldrig!

 

Han bara retades. Lite senare satt han så fint och lugnt när matte satte upp luggen i en ny snodd.

 

Världens sötaste lilla lilla Anna. Puss puss!

 

Man kan hitta roliga saker i mormorhus. Man måste se ut som ett barn som hatar det när man blir fotograferad bara. Jag har en sån här bild på Anna också. Men om jag lägger upp den vill hon nog inte vara min vän längre. HAHA! Ni får nöja er med mig.

 

Kvällen och dagen var rolig och vemodig. Det känns nu att min tid i Eskilstuna börjar gå mot sitt slut. Jag kommer sakna människorna och vardagen vi har haft men inte staden. Men det ska bli kul och spännade att komma tillbaka till Stockholm. Tack för en supermegamysig lördag och söndag mina vackra flickor! Vi ses snart igen! Och Anna... TACK för den fina fina presenten! Världens bästa!

Göra sommar!

Jag och Lova lånade bil och åkte till Hellas och gjorde sommar. Två dagars solmys blev det. Andra dagen fick vi med oss Tove också. Mycket bra! Jimmie var i det blå, bokstavligt talat. Han svettades i en liten plastkupa till plan medan vi svalkade oss i en precis lagom sval sjö...


Vårt camp. Både termos och kylväska var med. Klirr i vuxenpoängen!

 

Mmm kaffe... säger Madde

 

Mmm kaffe... säger Tove

 

Nakenchock!

 

Tar lite vattenmelon på det!

 

Tove är stark!

 

Lova solar och sover och har det bra.

 

Efter många härliga slöa timmar i solen med mina älskade flickor begav mig in till stan för att träffa fler älskade flickor, nämligen syster och mor. Tessan styrde grill och vin på Lilla Essingen. Vi badade och åt och hade det supermysigt. Jag fotade inget dock. Var för lat... Men jag fotade mig själv när jag knatade över Västerbron på väg mot Ramblas där jag skulle möta upp nästa gäng...

 

Sommarbro!

 

Dom här galningarna hade köpt in 17 tapas!

 

Gambas i vitlök.

 

Gambas i vitlök och chili. STÖRT gott! Min bästa!

 

Tapasarna var staplade på varandra och i varandra. Ja, då kör vi då! Fy tusan vad gott det var! Jag orkade inte äta så mycket där och då, dels för att jag hade magen full med potatissallad och kotlett och dels för att jag ville ha plats för Ramblas goda efterrätt, Flan. Men jag fick ta alla rester med mig hem. High score!

 


Jimmie flyger!

Jimmie fick en provflygning av en motorseglare av mig i julklapp. Nu var det dags att lösa in presentkortet och ge sig upp i det blå (eller ganska grå till en början).

På vägen till flygfältet stannade vi för att äta i Laxne. Vi gick in i ett rött trähus med namnet "Pekinghörnan". Så var man förflyttad till Kina i en handvändning! En jättesöt liten kinesisk dam värmde mat i micron till oss och det var nog den godaste kinamat jag någonsin ätit. I hennes butik kunde man köpa allt från kinesiska tekannor och ingefäragodis till aftonbladet och kaffe.

 


Jimmie gillart. Notera att det står "Hembränt" på skylten där bakom. Tyvärr handlade det om keramik.



Nam nam!



En stycke peppad man.



PRO PELL ER



Genomgång av alla spakar och mojänger.



En stycke lycklig och nyflugen man.

Jimmie har alltid velat flyga men aldrig gjort det förut. Han bestämde på plats att han vill ta flygcertifikat. Då tyckte föreståndaren på flygklubben (som även är grundare av Upplevelsepresent som jag köpte presentkortet av, visade det sig lite senare) att Jimmie skulle få ta sig en liten spinn i ett segelflygplan också "För att känna på". Man måste ta cert för segelflyg också för att få köra motorseglare.



Vi plockar fram nästa plan.

Man måste stötta ena vingen medan man bogserar segelflygplanet.

 

Jag kan jag med!

 

Dags för nästa genomgång. Top Gun!

 

Ready for take off!

 

Jag åkte bak på den lilla bogseringsbilen och hämtade Jimmie när han hade landat igen.


Lilla vilda Tilda

Jimmies moster har skaffat sig en liten bäbis. En liten tuff och tuffsig Flatcoated retriever som fått namnet Tilda. Så nu har Evas första hund Charlie minst sagt fått det fullt upp...

Lilla pirayan. Allt är gott att tugga på, särskilt koftor, hår och fingrar.

 

Kort vilopaus i Jimmies knä. Men varför så skeptisk?

 

Lekdags med bästisen Charlie.

 

Hej!

 

Helt okej att bli buren en stund, ganska så skönt faktiskt.


Mina och Madde myser

Jag och Mina spenderade två dagar i Sundbyholm förra veckan. Jag fick låna cykel av Mina och så trampade vi 11km längs med landsvägen från Eskilstuna ut till Sundbyholm. Vi fick njuta av ett fantastiskt sommarlandskap och en och en annan irriterad bilist som tyckte att vi inte hade något på vägen att göra. Men vad gör man om man varken har bil eller körkort? Jag älskar att cykla! Ca 4,5 mil trampade vi på två dagar. Baken var öm men sommartanken fylld till bredden.

Mina och linblomsfältet

 

Mmmm, mjukglass! Jag slukade mitt chokladströssel! MUMS!

 

Någon som njuter?


Massblogga!

Hej alla läsare! Ja, om jag nu har några kvar... Jo, det vet jag att jag har. Jag har en liten men trogen skara. Ni är bäst! Nu ska jag visa vad jag har gjort på sista tiden. Det blir en liten inläggskavalkad. Då börjar vi!

RSS 2.0