Små hus, vem bor där?




Ser ni dem? Himla fina! Mer sån gatu/trädkonst tack och mindre rosa klotter på broar om jag får be...



Nästan där

Ja, nu är jag nästan frisk och nästan i Italien. Det har verkligen varit en envis förkylning. Nu hostar jag bara lite och är lite snorig på morgonen. SKÖNT! Känner mig dock lite svag fortfarande. Haha, låter så otroligt damigt att säga att man känner sig svag, men det är ju så det känns. Känner mig inte riktigt som mitt vanlliga Terminator-jag.

Tänkte att jag var tillräckligt frisk för att köra ett pass igår... Deltagarna verkade nöjda och glada och det är ju huvudsaken, men jag ville dö lite redan efter uppvärmningen. Men det är bara att fejka sig igenom det med ett leende. Var grymt kul att köra ändå. Tyvärr känns flåset som bortblåst efter en vecka i säng och soffa.

Skulle varit med på en vattegympa igår kväll (jag ska få bli vattengympainstruktör för Eriksdal, känns svinkul) men det blev att titta på istället och suga i sig en massa övningar, jag var ju helt körd från passet.

Nu ska jag ut och promenera i solen med vackra Tove! Dä blir skönt dä!

Italien...

Ni som känner mig vet att jag älskar sommar och sol. Mellan 25-30 grader, sol och nära till havet och jag är lycklig.

Jag kom på att jag aldrig visade några bilder från vår Italienresa. Jag glömde ju bort bloggen i somras, som sig bör. Men här kommer lite Italienbilder, titta och njut. Det gör jag :)


Precis landat i Milano, dags att kvittera ut bilen!

 

 

Första cappuccinon av många på den resan...

 

 

Mmm säger Stina.

 

 

Toppar kaffe med pizza så att vi kan åka lååååångt.

 

 

Vi blev uppgraderade till en minivan, vi reste som kungar. Jag har parlören i högst hugg!

 

 

Första stoppet, Porto Fino

 

 

Jo men vi kan väl ta något att dricka... fick bli kaffe. En mojito kostade 35 euro!!! Ett glas vin 30... Simon är chockad?

 

 

Fasadernas utsmyckning är påmålade, ingenting sticker ut, platt 2D målning som ser ut som 3D, det är hantverk det!

 

 

Första hotellet. Om man har tur kommer den här sköne liraren och möter upp...

 

 

Har man ännu mer tur kan man få se hotellets 12 åriga albino ute på en tur.

 

 

Utsikt från vårt lilla fönster. Mycket berg ere i norra Italien.

 

 

Jimmie testar poolen, ser skönt ut.

 

 

Det finns kompezar överallt!

 

 

På väg till Cinque Terre, fem små byar som ligger som klistrade längs med klipporna intill havet.

 

 

Jag fotar Stina som fotar :)

 

 

Första byn vi besökte, Corniglia.

 

 

Uppe i högra hörnet kan man se en av de andra byarna, Manarola.

 

 

Det bidde varmt tyckte Jimmie.

 

 

Vi tog oss ner för ca 700 trappsteg för att ta ett dopp i det blå. VÄRT!

 

 

En kompez man inte vill ha på kroppen. Men han är snygg!

 

 

Hamnen i byn Riomaggiore.

 

 

J Ä T T E S T O R A flöten

 

 

Mmm... mycket att ta in, himla fint.

 

 

Så sjukt snyggt!

 

 

Stina och havet. Det är stort.

 

 

Bada?

 

Finta va? Ska visa er mera men inte nu. Nu blev jag trött och måste vila lite.

PUSS PUSS!


Tam Tam Tam Taaaaaam!







Då var det gjort...

Jag insåg faktum... Inte tusan kan jag jobba i helgen. Jag kände mig ju liten och ynklig som ett toffeldjur senast igår! Så nu har jag ringt och sjukanmält mig. Tänker koka lite te för nu börjar halsen att bråka igen, rossel, host, rossel. Jag passar in i en sketch med Robert Gustavsson...


Jag minus alkoholen...

Puss puss

Bättre

Jovisst, fick spendera två nätter på soffan, jag vill verkligen inte smitta ner Jimmie. Vi ska ju resa bort nästa vecka... MILANO! Mys! Kanske är puckat att tro att man kan låta bli att smitta sin partner. Om han nu skulle bli smittade av mig har han ju redan blivit det innan det brutit ut ordentligt på mig... Ja, ni förstår hur jag menar. Jag pussade ju på honom dagen innan jag blev sjuk och då lär jag ju redan ha burit på smittan. Ja, jag är lite uttråkad. Sitter här och filosoferar i min ensamhet.

Inatt var jag tillbaka i sängen i alla fall. Är mest hostig nu. Sån där äcklig rosselhosta. Fy! Det blir soffan hela dagen idag med. Känner mig fortfarande seg och har smyghuvudvärk.

Himla trist, skulle på en middag ikväll som varit planerad i typ en månad, men det blir inget med det för mig. Försöker känna efter om jag kan gå och jobba imorgon. Det är min jobbhelg i helgen. Tror nog inte det. Usch, hatar att ställa in jobb. Jag har nog lite för hög arbetsmoral ibland.

Men Milano hurrni! Det blir skönt det. Vi ska vara en natt i Milano och sen åker vi till ett Spa vi bodde på i somras och bor där 3 nätter. Vi ska bara rå om varandra och ha det skönt!



Så här såg det ut i somras...

Hotel Miramonti (Mira monti - titta på berget?)



Mitt härliga resesällskap!



Lilla jag på väg ner till spat...



Bergen och poolen!



Stina ligger och glassar.



Pojkarna bubblar lite.



Sen fick Simon en ny vän. Ni kanske undrar vad det är som reflekterar solen där i fönsterrutan... bli inte oroliga, det är bara jag. Jag är faktiskt solbränd!



Relaxa...



Därbakom döljer sig bastu, ångbastu och aromaterapiduschar.



Lagom vacker natur.



Solen börjar gå ner, mys med man.



Husets vin var mycket gott... haha, hur många karaffer blev det nu?



Så J Ä V L A gott!



Hoppas hoppas hoppas dom har kvar pannacotta på menyn!



En nypa luft på det! Klockren överexponerad semesterbild! Älskart!



Stiliga karl! Nu åker vi till Italien igen!

Sjuk sjuk sjuk...

Ja jäklar vad sjuk jag blev! Jag glömmer alltid bort hur utomordentligt pissigt det känns att vara riktigt förkyld. Jag är dödstrött men kan inte sova för att snor och hosta är i vägen.

Jag höll i pass igår. Det var dumt. Tack och lov kickade det in någon slags endorfindepå under tiden för jag kände mig inget sjuk medan jag höll på. Men efteråt... uj uj uj. Det var inte en rolig natt i natt. Fick knappt sova en blund, tillslut gick jag och la mig på soffan för jag tyckte synd om Jimmie med allt mitt hostande och snörvlande. Han sov i och för sig väldigt gott, haha. Ja ja.

Jag tänker vara sjuk och hemma nu. Inget pass ikväll, buhu. Längtar redan tillbaka. Jag blir knäpp av att inte få röra mig!


Hittade en gullig katt på msn. Den skulle man ha när man är ensam hemma och ynklig.



Attjo!

Men skitvirus!

Hej på er! Igår hade jag en toppendag och kväll med Anna! Jag fick rå om henne här hemma i Stockis, alltid lyxigt. Vi lunchade, shoppade, fikade , vinade och teveade. Nya Big Brother verkar lovande. Jag skrattade så gott åt Hanna Widerqvist, mama mia. Jag har legat under en sten som har missat henne. Om hon är for real så har hon en makalös komisk tajming.

Snodde bilder från Anna från vårt fika igår. Mmm, soyalatte.

 

Annars då? Jo, jag är nog fan sjuk. Ja, jag vill aldrig inse det men så är det. Folk har hostat och snörvlat runtomkring mig i veckor nu och nu är det min tur. Jag bara nyser och halsen känns tjock. Men jag tänkte köra Zumba ikväll ändå. Typ döda bakterien... Hmm. Men jag ska hardcorevila fram tills dess. Dricka te och titta på serier. Sova lite.


Söndag

Vad har jag gjort den här veckan då? Jo, jag har betat av...

Zumbapass x 5, woop woop!
Reklamfilm x 2
Kollationering med hela JCS-ensemblen (Ola verkade sympatisk och konstnärlig)
Hemmafest
4 timmar på badet
Vattengympa
Ryggpass på gymmet
Inköp av Stringhyllor

Nu sitter jag och Jimmie i soffan och har det bra. Tror vi ska gå och inhandla lite glass. Mmm... Skulle behöva se över lite skolgrejor till imorgon. Ja, jag gör det... snart.

Imorgon kommer fina Anna på besök!

Trött!

Igår kväll var jag så trött att mitt periferiseende på höger öga försvann. Jag tyckte det var konstigt att jag inte kunde fokusera på texten i min mobil, min balans kändes liksom lite off också. Jorå, testade att hålla upp händerna i utkanten av mitt vanliga 180graderssynfält. Högerhanden syntes inte. Läskigt!

Det är konstigt hur långt man klarar av att pressa sig själv. Jag förstår inte hur vissa människor klarar sig på 4 timmar sömn och sen orkar köra race hela dagarna. Visst, till slut kanske det blir en vana. Men jag är inte van än. Så jag är TRÖTT!

Idag ska jag iväg på kollationering (när man läser igenom hela pjäsen från början till slut) för Jesus Christ Superstar. Blir kul att träffa hela ensemblen. En skum grej är att jag inte är spänd eller nervös, knappt laddad. Att jag ska få stå på scen inför ett fyllt Göta där folk har betalat 600kr var för sina biljetter känns väldigt avlägset. Måste försöka visualisera det!

Nu måste jag göra matsäck och trycka i mig lunch. Jag ska ju driva på mina kära zumbadeltagare ikväll också. Jag längtar redan till passet. När musiken börjar dunka känner jag mig hemma!


PUSS PUSS!

Måndag igen då!

I söndags var jag på mitt första musikrep på Göta Lejon. JCS-melodier skulle bankas in! Vi hade en fantastiskt bra sångcoach/interpretatör (den som säger åt en hur man ska sjunga: starkt, svagt, suga på ett R eller ett M, staccato, legato osv.). Både melodier och stämmor kändes logiska och enkla så det var skönt. Musikalen vi sätter upp i skolan har något invecklad musik, jätterolig men knepig, så det var skönt med väldigt logisk musik att ta in.

Idag har jag varit statist till Hjärt&Lungfondens nya reklamfilm. Jag och ca 90 andra damer fick stå vitklädda i en studio medan Amelia (tidningen Amelia, Amelia) spatserade runt mellan oss och levererade statistik på hur många som dör och hur många som skulle kunna räddas och så vidare. Som det brukar vara. Tror filmen kommer bli grymt snygg. Men satan vilket helvetesjobb det var! Vi filmade kanske 6 timmar allt som allt och då stod vi barfota på ett betonggolv utan mycket till pauser. Min rygg bara sa nej och mina knän (som jag slog i ordentligt igår för jag halkade... klant) bara molade. Shit, kände mig 200 år gammal. Jag är van vid att röra mig hela dagarna, inte stå stilla! Jag var grymt imponerad över de äldre damerna som var med och uthärdade. Vad gör man inte för Hjärt&Lungfonden liksom? Träffade en riktig sköning, en 74årig dam som varit med på 53 olika inspelningar de senaste två åren. Hon har spelat allt från Persbrandts svärmor till bullmormor för IKEA. Tuff tant. Hon tyckte att jag var en "listig modern person" som hade "många strängar på min lyra". HAHA! Underbar!







Cuteness overload

I lördags kväll fick jag träffa Dolores...

Say no more...


En sån där lördag

Sov alldeles för länge idag. Skulle bara vila lite till, ja ni vet, 10 minuter, bara blunda lite. Godmorgon två timmar senare!

Vad händer idag? Lite kalas ikväll kanske. Middag hos svärmor absolut. Träna, jo, might happen. Titta lite film? Jag ska skrota lite bara.

Imorgon ska jag till Göta Lejon på musikgenomgång. Det blir spännande. Kanske jag borde lyssna in mig lite på JSC-låtarna. Mm, skulle vara något.

LATER!

Fredagkväll!

 

Från Eskilstuna till Stockholm. Tåget gick i tid, kors i taket! Jag, Jenny och Tove lyxade. Först bjöd Tove på vin, manchego, kex och tapenad hemma hos sig och sen gick vi till Ramblas. Vitlök och oljeångest men sååååå jävla gott som alltid! Här ovan ser ni en tjusig bild på mina vackra vänner... Här nedan ser ni ännu tjusigare bilder som fröknarna passade på att ta medan jag var på toaletten. Enjoy! HAHAHA!

 

Älskar er!


Madde - skogshuggaren

En vanlig frukost nowadays... Gröt med ägg i och äggmacka till... Gillar ägg.

 

Jo tjena vad jag behöver äta nu när jag röjer runt och fullständigt öser ur mig energi. Jag vill ge kroppen det den behöver. Men jag är ju ingen dietist så jag vet inte om den får för mycket eller för lite. Då resonerar jag som så: Hellre för mycket än för lite! SkogshuggarMadde, alltid med en matarsenal i väskan, ägg, riskakor, russin och powerbars.

 

I torsdags fick jag så himla fin repons på mitt zumbapass. Det roliga var att den tjejen som såg mest sammanbiten ut, var mest svårflörtad (åhnej kände jag, fan hon ogillar mig skarpt) var den som kom fram efteråt, ville prata och som sen avslutar samtalet med: "Vad synd att du inte kommer tillbaka, det var ett jätteroligt pass". Shit vad man inte kan läsa av folk som tränar. Hon var antagligen bara koncentrerad. Det är inte alla som är som jag som blir euforiskt lycklig och inte kan sluta le så fort kroppen får dansa.

 

Igår åkte jag till Eskilstuna och danstränade och träffade bästa tjejorna. Det blev självklart ett tur till soppbuffén på Reetro, det är roligt att vara stammis på ett ställe i en stad man inte bor i längre. HEJ HEJ HÄR KOMMER VI! Hon som äger Reetro lägger alltid fram ett extra bröd när vi kommer, hon känner oss. Vi suger lätt i oss en limpa själva under en lunch. Sen fick jag se Annas nya fina lägenhet som ligger i ett supersött hus i gamla stan, lyx. Och så fick jag en puss av bästa Arvid också, lille krabaten.


Korpendags!

 

Ska alldeles strax kila iväg till mitt tredje Korpenpass den här veckan. Känner mig nästan lika dimmig som min webbkamera får det att se ut som. Det är galet hur jag tar ut mig på mina pass. Jag vill liksom ge allt! Bättre pulsträning kan jag inte få. Jag längtar bara tills kondisen är lite bättre. Fast då kommer jag väl ta i ännu mer så att det kommer nog inte hjälpa.

 

Ni ska veta hur glad jag är över mitt åkkort. Så jävla värt att betala ca 25 spänn om dagen för att fara hit och dit och kors och tvärs. Fast jag blir otroligt rastlös under resans gång. Vad gör man på tåg och buss nuförtiden? Jag har glömt. Känns som väldigt outnyttjad tid. Måste komma på något vettigt att göra av alla minutrar nu när dom inte spenderas på min gamla trogna hoj.

 

Tjingeling!


Hrrm hrrm

Jo förresten, glömt berätta, jag ska vara med i den här... Ska faktiskt iväg till Göta Lejon nu och få mina mått tagna. Jorå... Ensemble runt Ola.

Vinter

Ja, det är fortfarande vinter. Mer än någonsin. Här sitter jag och bloggar. Det är vitt vitt vitt ute. Men tulipanerna på bordet säger SOMMAR!

 

 

Gospelkonserten i fredags var så jävla grym! Det var på något sätt lite absurt att få vara med om en superenergisk svart pastor, med magisk sångröst, sjungandes halleluja och praise the lord. Amandas grupp var hur bra som helst, dom körde nummer själva och tillsammans med pastorn. Pastorn fick hela publiken att skalla "my prayer is my weapon", han talviskade med ibland, för att understryka det gudomliga budskapet. Sen skrek han "where my party people at" "you gotta sound like som black folks" och dansade loss på ett superfunkigt självklart sätt, he ruled. Helt underbart var det, som en bal på slottet, sånt jäkla drag. Ont i händerna av allt klappande fick jag och hes som en kråka av allt tjoande blev jag.

 

Sen i lördags var jag och Jimmie hemma hos min systeryster och hennes man och åt mat, drack drinkar och vin. Var en grym kväll! Löjromstoast till förrätt, Bouef Bourgignon till varmrätt och marängsviss till efterrätt. MUMS! Jo, sen fick vi ju reda på en sak som fortfarande gör mig illamående av avundsjuka... Dom skulle till Thailand, ja dom har nog precis landat faktiskt. Sistaminuten, två veckor. Kul. Faktiskt, fan vad skönt för dom! Det är dom värda! Enjoy! Bada, sola, drick Watermellonshake och ta hand om varandra!

 

Söndagen bestod av jobb. Sen en kraschlandning i säng vid 22.

 

Nu är det måndag och strax dax för skola! Måste börja läsa mina repliker!


Hulken?

Jo, nog har jag biffat på mig en del sen jag började styrketräna för ett år sen. Efter min åttonde tvätt, skuttade... hmm.... jaja, traskade jag till gymmet. Har inte kört slut på baken och benen den här veckan (annat än Gubbängsturen... men den räknas inte). Baken och benen undrar ni? Vad ska hon nu träna dem för, är det ett funktionellt syfte? Jovisst, det är bra att vara stark i baken och benen när man är dansare. Men för mig är det nog mer i ett estetiskt syfte som jag gråter i benpressen och stånkar mig igenom utfall och smithmaskinsövningar. Jag tycker att det är tjusigt med kralliga ben och en putig bakdel. Så enkelt är det :)

Idag körde jag...

2X10 Baksidalårcurl med pilatesboll. Alla som testat den vet att den sviiiider!
3x20 Steg utfallsgång med 10kg i varje hand
2X12 Höger och vänster ben "balletspark" bakåt i kabelmaskin med 22kg
2X50 Superman på golvet höll 30sek statiskt mellan varje set
4x10 Liggande benpres med 80kg

DET NI! Jorå, känner mig nöjd. Får se hur det känns imorgon.

Nu ska jag göra mig vacker för att gå ut på lokal!

Ritch ratch!

Upp och ner för trapporna springer hon. Idag är det tvättstugedag för hela slanten! Har redan tvättat 6 tvättar. Nu är tvättmedlet slut och jag borde pallra mig iväg till ICA för att köpa mer. Men har ni märkt vad som har hänt utomhus? Det har blvit jävla vinter på riktigt! Riktiga minusgrader till och med! Inget mera fjös kring nollan utan drop down till -12! SATAN!

Jag vill ju inte riktigt erkänna vintern så häromdagen när jag skulle till mitt zumbapass i Gubbängen bestämde jag mig för att trampa hela vägen dit. Dålig idé. De är så mycket mer snö i förorten än här i stan och små jävliga uppförsbackar hela vägen dit! Sen var det mycket längre än vad det såg ut att vara på eniro. Blev helt uppstressad, tänk om jag skulle bli sen till mitt pass! Kom dit med 5 minuters marginal, genomsvettig! Shit! På vägen hem sen, med ben som redan cyklat cirka milen och sen zumbat en timme, kunde jag inte annat än att garva. Fan vad jobbigt! Jag fick ta pit stops och äta russin.

Ikväll ska jag gå och lyssna på gospel på Göta källare. Det är Amanda i min klass som har en konsert tillsammans med 6 andra tjejor. Deras mentor, Pastor Chris Harris Sr från Chicago, kommer också dit för att riva av några halleluja. Ser fram emot det här. Halleluja och öl. Bra kombo.

Jag och Amanda när vi var i Eskilstuna och sjöng på en julbankett i Stadshuset.


Men hörrni! Som alltid, dags att dra vidare. ICA var det va? Tvättmedel... Snö sucks! Men är ganska fint. Det kan jag väl ge med mig och intyga.

RSS 2.0