Torsdag = Helg

Så var torsdagen här och det innebär helg. Jag har inga lektioner på fredagar så torsdag blir fredag, fredag blir lördag, lördag blir lördag+ och söndag blir... söndag.

Den här torsdagen är jättejättebra för JIMMIE är här hos mig. Han är i och för sig lite för stor för min lägenhet. Han går in i taklampan hela tiden och slår i fötterna på mina 32 par skor. Hmpfh. Tja, jag får väl erkänna att min lamphöjd inte riktigt är mananpassad. Den är mer anpassad för flickor under 165cm. Dom flesta som kommer hem till mig är ju sånna så det brukar aldrig klagas på lamphöjden. Jimmie klagar inte han heller, han suckar mest. Sen på skofronten får han faktiskt bara stå ut.

Annars så har jag dansat tre dagar i sträck och det känns i min kropp. Ingen direkt molande träningsvärk utan mer en allmän matthet i hela kroppen. Jag vill bara gå i morgonrock och dricka te, kanske ta ett välgörande bad med eteriska oljor.

Det får bli en varm dusch, har ju inget badkar, men te har jag. Min man kanske till och med ställer upp på en back rub, han brukar inte vara svårövertalad.

Lova hade kalas


När vi kom hem till Lova (Lovas föräldrars hus var det egentligen, festlokalen) när vi kom hem till Lova var hon inte riktigt färdig. Hon gjorde läsk (sodastreamande över hela köket) och funderade över om hennes 42 pajer skulle räcka.


Jag, Jenny och Tove korkade upp Törlysen och oroade oss mindre. Vi var inge bra snacksansvariga, vi åt mer än vad vi hällde upp...


Ja, flickorna står kvar i närheten av chipsbordet. Tove håller på och laddar inför en näve popcorn. Lova förbjöd senare i alla fall Jenny för att sitta vid snacksen...


Men hoppsan! Här kom visst en skön böna omsvidad, mejkad och piffad. I like!


Jag fick måla Toves naglar, Lovas naglar och ja, Jennys naglar. Kanske borde öppna salong för alla som målar som på crack med vänsterhanden.


Äntligen tar Lova för sig av sin egen mat. Det var så gott att hon skrattar jättemycket. Eller var det någon som sa något roligt? En liten man som jag minsann tror är kär i Lova drog väl till med något lustigt.


Sen bidde det presentutdelning. Jenny fick sin del av kakan trots att hon inte har haft något kalas som vi har fått komma på. Hon fyllde år i sommras.


och vad får Lova?


jo, en fin blus från Filippa K. Det är alltid svårt att köpa grejor till Lova, hon är så att säga rätt så bestämd i vad hon gillar och inte gillar. Hon är väldigt praktiskt lagd. Det man inte kommer använda byts mot något man kommer använda. Inget "Tack" (men sen gömmer i garderoben och aldrig sätter på sig) utan hon är mer "Inte riktigt min stil, kvittot?". Vilket är bra, saker är väl ändå till för att användas? Men blusen fick godkänt, phieu! Den fick till och med ett "jättefin".


Så, vad säger ni tjejor... är det dags att hugga in på GTn?


Ja, Tove är sugen...


Och tänk, då blev det så här bra sen!


Jimmie hade också kul på kalaset...


Han hade det faktiskt jättekul!


David hade också jättekul!


Jimmie och David utvecklade därefter ett brinnande intresse för sköldpaddor.


Lova upplyser om att sköldpaddors ryggsköld består av två delar, ryggskölden även kallad carpax och bukskölden, plastron. Jimmie inflikade då med att sköldpaddor heter Testudines på latin, om hon ska slänga sig med finheter kan väl han göra det han med!

Nä... det där var wikipedia som talade. Jimmie och Lova står och ljuger om något annat.


HIT THE DANCE FLOOR! Lova gör nästan running man, nästan.


Jag kör mina moves... Vara en del av ringen går ju inte. I'm dancing on my own.


Sen ville David lyfta Lova.


Då lyftes Lova tillbaka.


Sen blev det söndag morgon och man var lite lagom "trött".

Tack Lova för en jättefin fest, svingod mat, härliga människor och gott vin/gin/öl/bål... Hihi

Puss!

Måste ses!

Brings me back! Svt's ungdomsserier från förr är så fantastiska! Just nu kan man se Ulf Starks Dårfinkar och dönickar på SVT-Play. Se den om du inte har sett den och se den igen om du har sett den!




Onsdag, intet nytt

Ja, idag blev inte många skolknop gjorda. Som vanligt här hos mig i Eskilstuna.

Imorse dansade Malin, Mina och jag och det var jättekul som alltid. Min kondis är dock under all kritik. Får kanske ge mig ut i löparspåret trots allt. Nä, jag dansar bara lite mera istället. Vem fan vill springa? BLÄ! Sen då. Jo, jag möte upp Helena för lunch, mumsiga Ming, chinamat. Så blev vi bjudna på friterad banan med glass, det är ju gudagott! Alla gäster blev ju i och för sig bjudna på det, det gör det kanske mindre speciellt men inte mindre gott.


Vilken söt... banan...

Sen har jag tvättat. Det tycker jag är rätt så trevligt, man står och småpular och sjunger för sig själv. Det är skitbra akustik där nere. Jag blir värsta Whitney Hustonen, oooOOOooo...

Nä, imorgon ska jag till skolan i alla fall. Jag har en plan nu på att trycka den kursen som ligger över 10 veckor på 5 veckor. Det blir nog bra. Kurserna går ju vanligtvis över 5 veckor, får väl bara bo i skolan lite. Varför ska det alltid vara så svårt att komma in i skolrytmen efter sommaren?

BLIR SÅ JÄVLA ARG!

Fy för i satan jävlarns helvete! Fick precis höra att Jimmies syrra och hennes kille har haft inbrott. Dom hade rivit ut varenda låda och plockat på sig smycken och annat lättburet. Bland annat arvegods som bara inte går att ersätta.

Jag vill börja gråta för jag blir så förbannad. Hur FAAAAN kan man gå in i en annas människas lägenhet och ta sig rätten till dess grejor? Hur kan man göra något så vidrigt? Människor med total avsaknad för empati, hur skulle dom känna det om någon gick hem till deras syrra och hade snott alla hennes grejor, typ vigselringar och dophjärtan? Sno tvn eller stereon eller något annat som inte har affektionsvärde, eller sno INGET alls utan gå på bidrag som alla andra jävla losers som är för lata för att jobba!

Dessutom besudlas hela hemmet, det känns smutsigt, äckligt. Där man ska känna sig tryggast i hela världen, hemma, har blivit kränkt. Första reaktionen är att man vill flytta. Det tar tid att hitta tryggheten igen. Helt plötsligt känner man närvaron av något som aldrig varit där förut, en illvillig närvaro. Jag darrade fan på handen i två veckor när jag skulle låsa upp efter det att vi hade haft inbrott, och jag sover fortfarande helst inte själv där.

Och kom inte dragandes med att "sytemet tog inte sitt ansvar", "dom har hamnade snett tidigt", "dom kan inte hjälpa det", "dom gör det för att dom måste", "dom är fast i missbruk och vet inte vad dom gör"... FUCK THAT! En människa som inte längre kan skilja mellan rätt och fel kan man lika gärna låsa in.

JÄVLA SKITSTÖVLAR! HELVETESJÄVLASKITÄCKELMÄNNISKOR!

KARMA kommer ta er.  I nästa liv blir ni myggor som jag DÖDAR!

Aj Aj Aj!

På ren vilja drog jag med mig en symaskin från Stockholm till Eskilstuna igår. Den var min farmors och är en Bernina. Den levererades 1970, det står i den medföljande instruktionsboken. Åh, min farmor har skirvit små noteringar här och var i boken. Strykt över särskilda styng hon inte gillat och lagt till lite egna "how to". Jättefint, jag måste bara lära mig att läsa skrivstil bättre. Varför skriver vi inte så där vackert idag? Det var fan bättre förr! Ren mat, ren luft, folk hjälpte varandra... ja nu ska vi inte snöa in oss på det. Men var var alla män som skulle erbjuda sig att hjälpa mig med väskan?

För att komma tillbaka till mitt eviga "kansjälvande". Den här maskinen är TUNG, skulle tippa på någonstans mellan 15 och 20 kg. Ingen pirra hade jag men däremot en till väska som också skulle med till Eskilstuna full med grejor. Det här blir bra det, tänkte jag. Fick pausa ca var 20e meter. Ladda med lite vatten och sen på´t igen. Tågfärdens vila gjorde det hela värre och mina händer kändes skinflådda när jag skulle börja bära igen. Ville nästan gråta de sista metrerna innan  jag var hemma, men jag skrattade istället. Crazy lady skratt, mahha ha hihi maha.

Så, nu har jag en symaskin! BOUJAKA! Jag har även en sån brutal träningsvärk i axlarna att jag inte fömådde stiga upp imorse när klockan ringde. Hade inget viktigt på morgonen, men diciplinen blir ju bara sämre ju mer man slarvar med sånt därna.

Nu ska jag pallra mig iväg till skolan för några timmars jobb innan det är dags för dans.
HA EN BRA DAG ALLA DÄRUTE!

Korvkalas för Johan/Bibbireel


Bibbi hade bott hos mamma och pappa ett litet tag. Bibbi, jag och Jimmie fick skjuts hem till storasyster Therese och hennes Johan som hade fyllt 29år. Bibbi hade bara fått lite hemlängtan hos mormor och morfar.


Bibbi hade det bra i bilen. Men hon frågade rätt många gånger när vi skulle vara framme och om det var långt kvar.


Mitt älsklingshörn... Matte har du saknat mig?


Hon gillar mest att bli kramad och att man kliar henne på pannan.


Men det Bibbi älskar mest i hela världen är att få vara nära sin husse. Lilla rosa magen!




HURRA! HURRA! För min husse idag!

En av världens allra bästa hundar helt enkelt! Defininitivt den mest kelna! Sen så bor hon ju med alldeleles fantastiska, härliga, mysiga, människor så det blir väl så.

Bra söndag! Wienerkorv, vitt vin, smågodis, släkt- och hundmys. Bra söndag!

Jobbig mat



Jag älskar mat, att äta den och att laga den... Men just nu har jag kommit in i en anti-laga-mat-period men jag är fotfarande ambitiös när jag är i affären. Mmm, rödbetor... mmm någonting annat som kräver mer engagemang än en konservöppnare.

Ja, så nu sitter jag här på min kammare och drar mig för att koka rödbeta. Det är ju så nedrans gott med färska rödbetor men dom tar ju en för jäkla lång tid på sig att bli lite mjuka.

Ahhh, jag gört! För tusan! Inga knäckemackor med kaviar till middag idag igen!
Idag blir det RÖDBETA, färskpotatis och halloumi!

Himla bra helg

Den himla bra helgen började med ett himla bra "innan-maten-vindrickande" hemma hos mig och Jimmie. Sen gick jag och Natta och åt på Ramblas. Natta, som är halvspansk gav maten klart godkänt. Inte mycket kan klå hennes farmors kokkonst.


Natta gillade köksvanten. Hon och vanten fick en fin kontakt. Både Pär och jag ställde oss undrande till det hela.


Ja, hej hej!


Fönstertittar'n... Nä, rökar'n på balkongen bara. Moffe keeps it real.

Sen så kommer jag berätta om både lördagen och söndagen. Men jag måste göra det i bild, annars faller hela skiten. Modemet vi har här hemma i sthlm är så segt, tar tusen år att ladda upp bilder så jag får fixa i Etuna istället. Säger bara det att det kommer komma finfina bilder på en mycket blöt och lattjo fest och på en helt underbar tjockishund och fantastiska släktingar.

So long!

DUMPAD don't make people ask

Jag mötte upp Tove och Lotta i stan för lite presentköp (en viss vän fyller ju år...) Vi tittade runt lite både här och där, i hörn, vrår, salar och slott, låter lovande va?



Vi såg dom här armbanden med valfri berlock. Jo, på håll ser dom ju rätt så fina ut. Ja, allt hade varit frid och fröjd om det inte hade varit för texten på dom...


När Carola hade en blinkande t-shirt på sig som skanderade ut "ledig" var det lite roligt, om än på gränsen till en desperat medieflirt men det här... Voj voj voj! Vem skulle vid sina sinnes fulla bruk eller i total galenskap bära dessa? Vem fan vill skandera ut "dumpad", "skild" eller "desperat". Är det här sånt som köps av folk för att "Dom är ju lite kul"? Nej tack.

Sen att dom ska ha 179 spänn för en liten metallbit som deklarerar ens misslyckande förhållande är ju helt skandallöst. Sen ska dom dessutom ha 70 spänn till för att man ska få lite läder att fästa den på. Dom borde ge bort dom gratis. Eller fan nej, dom borde smälta ner dom gratis inför den dumpade eller skilde som en metafor för att det var det förgångna, nu är det dags för nya lyckligare tider.

Helt enkelt, SMAKLÖST

(om du äger en sån där (jag kan ta om det står love på den, eller jag vet inte, då har du ju stöttat dom här knickedickarna) om du äger en sån där kommer du allt få höra nästa gång vi ses...)


Stockholm Stockholm

Hej mina vänner! Nu är jag hemma igen, i Stockholm alltså.
Idag var jag duktig och gick till skolan tidigt, jag var där före alla andra. Fick faktiskt en del gjort också.

Imorgon ska jag köpa tyg (har en ambition om att mecka scenkläder) och så ska jag äta frukost med Linda och middag med Natta. Äta bör man annars dör man.

Nu ska jag äta ägg med världens vackraste och underbaraste man. SO LONG SUCKERS!

Fipplat en ny header

Jag gillar ju min gamla skarpt. Är mönstret från ett Josef Frank-tyg. Den mannen måtte ha doppat näsan i vinet eller tuggat flugsvamp. Wow vad han var bra! Men men, vad tycker ni? Den nya är ju lite blaffig kanske. Sen så vet jag att läsbarheten inte är den bästa på texten, borde vara högre konstrast. Men jag ville använda samma färg som jag har i bakgrunden av rubrikerna så jag knappade in den färgkoden i Ps också. Jag testar den ett tag. Jag kommer väl antagligen tröttna på den och gå tillbaka till min gamla ändå. Men allt har sin tid.

Jaja, i alla fall. Jag kom aldrig iväg till skolan. Var en sån där tuff typ som skiterIt. Nä, jag fick lite svartångest och gjorde en pakt med Malin att gå dit tidigt imorgon.

Nya tag imorgon, ey?

Inte så effektiv

FÖRST: Tillägg till gårdagens "Rödklädda troll", Lovas lag vann förstås om ni inte förstod det. Med typ 10 poäng, BOUJAKA!


Har haft en nästan fyra timmars träning med Malin och Mina nu på morgonen. Men rikigt fyra timmars träning bidde det inte. För det första lyckades jag snooza en timme utan att märka det så jag kom försent, för det andra var vi lite trötta och tyckte att de var mycket trevligt att prata lite om ditten och datten och för det tredje hade i alla fall jag och Malin brutal träningsvärk i ändalykten sen "Attacken" i måndags.

Ja, men vi var där, och dansade på lite granna i alla fall. Bättre med lite än inget. Dessutom körde vi en bra träning igår.


Förövrigt håller min tv på att klappa ihop för gott. Den stänger av och sätter på sig efter eget tycke. Ibland går det att få igång den igen, ibland inte. Tror i och för sig att den är ca 15 år gammal vilket är typ 158 år i tv-ålder.

NU, mot skolan och 3D Max. Wish me luck!


ETT FYRFALDIGT LEVE!



Vet ni?

Jag har bloggat i mer än ett år. Glömde ju gratta bloggen på dess födelsedag den 10/9. Får gratta idag istället. HURRA HURRA PÅ DIN FÖDELSEDAG (i efterskott).

Ja må du leva, ja må du leva
Ja må du leva uti hundrade år
Ja visst ska du leva, ja visst ska du leva
Ja visst ska du leva uti hundrade ååååår.

ETT FYRFALDIGT LEVE FÖR BLOGGEN!
DEN LEVE
HURRA
HURRA
HURRA
HURRA!!!

Rödklädda troll

Nä, jag pratar inte om hormonstinna, 14-åriga vänsterpartister, jag pratar om Lovas handbollsmotståndare i dagens match.

Jag har precis varit och sett min allra första handbollsmatch. Det var världens bästa Lova och hennes lag Västeråsarna som spelade mot något Eskilstunalag. Fanemej, Lova var grym! Men FY SATAN vad jag ville slå på dom där små trollen, dom puttad och drog i Lova konstant. Dom spelade så jävla jävla fult!

Som vanligt var domaren en domarjävel som inte såg eller blåste på alltför mycket. Why waste my breath? Jo, Lova håller på att få axeln vriden ur led en andra gång av det här laget för att dom har bestämt sig för att det är okej att dra i hennes tröja tills hon faller. Asså, hon typ släpade fram fyra små troll varje gång hon skulle ta sig någonstans. Sätt på er rullskridskor om ni nu är så lata!

Ah, några härliga studer kom. Lova fick tacklas tillbaka, och som hon gjorde det. Handbollen kan ju förtusan likställas med amerikansk fotboll eller taekwondo eller nått, blir jäkligt ruffigt ibland.

Lova, jag är stolt och förvånad över att du har alla tänder i behåll och att du inte har någon fraktur i skallen! DUKTIG!







Uj uj, känner mig väldigt väldigt stolt när jag läser det här. Det här är MIN kompis!


Madde provar en klänning...


En klänning från SVT´s kostymföråd har kommit i min ägo. Var inte det lättaste att få på sig, hyskor där, hakar där, knappar där. Man kan ju förstå varför damerna för i tiden behövde påkläderskor. Jag hade mami till hjälp. Det var bara att hålla in magen. Jag undrar just vem som hade på sig den här klänningen när det begav sig. En person som var smalare än vad jag är i alla fall. Eller någon med en himla bra gördel. Kanske både och... Jag kände mig så vacker så. Varör har vi inte sånna här kläder nuförtiden. Kanske för andningssvårigheterna. Jag förstår verkligen lajvare. Det är fanemej kul att få känna sig som något ur Stolthet och fördom för en stund. Skulle kunna vara en grym utklädnad. Kanske med blek hy och vinröda läppar, vad kan jag då föreställa... Hmm?


Skola, hallonpaj, attack

Hur har er helg varit? Min har varit förträfflig.

Måndag igen och med det menas teater på eftermiddagen. Idag hade vi "förtvivlad", "förvirrad" och "nere" bland känslorna i ringen. Ja, det låter ju kul det där. Själv var jag "andfådd". Sista minuten är ju min melodi. Kommer man inte prick kommer man för tidigt. Eller? Ja, förutom när det kommer till jobb förstås. Ett av de allra bästa sätten att visa att man är en bra arbetare är att alltid komma i tid.

Så var det läge för en liten fika med de vackra flickorna efter skolan. Hallonpaj pch te och livet lekte. Sen kom Anna med förslaget att vi skulle gå och provträna gratis på Gympozz, passet "Attacken" var ikväll. Jag var helt inne på att tokbanga. Har varit på det där passet en gång och om jag säger så här, inte riktigt min kopp te. Visst, man blir glad över träningsvärken i akterpartiet efteråt, men det är ju så mycket innan, innan det blir efteråt. I alla fall. Malin var på och Anna skulle gå, inte kan jag då banga? Fan, eller BRA. Bra träning är det, trots att jag maskade en hel del. Men särskilt kul vill jag inte påstå att det är. Medelålders människor som har rövar som persikor och som gör ooouuaa ooouuaaa (it's tha sound of tha police-ljudet ni vet). Nja... Borde kanske vara motiverande. Men, det biter inte riktigt på mig när jag har en antidag. Kanske om man börjar driva med hela situationen kan det bli kul. Vi testar det nästa gång.

Röd som en tomat knallade jag hem rätt så nöjd ändå. Anna är min Gillian. Man kommer inte undan. Nog är det bättre med lite träning än ingen alls.

Imorgon gäller datasalen och 3D studio Max och på eftermiddagen ska det dansas.

PÖSS!

Knusslan har vaknat

Som Malin sa "Hejja Madde! Du uthärdade!" Ja, det gjorde jag, inga Grudgebarn eller The Ring-mord inatt heller. Så vaknar man på morgonen och känner sig fånig för att man några timmar tidigare var helt rädd i exakt samma lägenhet, med exakt samma möbler, exakt samma ljud... Varför ska mörker gör allt läskigt för?

Människan har ju i och för sig varit rädd för mörkret i alla tider. Vargen och trollen kunde ta en om man inte aktade sig. Nu är det dataanimerade effekter som skrämmer upp oss. Voj voj...

Nu ska jag äta gröt med banan och vara glad sen ska jag gå och förtidsrösta på bibblan. Sen lite senare kommer Jimmie och hämtar upp mig så åker vi iväg för helgen.

Puss puss alla fina människor! Ha en härlig helg!





Who's afraid of the dark?

Har precis kommit hem från en trevlig middag hos Helena i Skiftinge. Inte tog jag en enda bild på mina fantastiska brudar här i Eskilstuna, men men. Som vanligt pratade vi alldeles för mycket om spöken och annat läskigt så nu sitter jag här hemma och har precis dragit i mig ett glas vin, har tvn igång, lampor tända och inte en tanke på att sova ännu.

Jag är så sjukt harig, blir så trött på mig själv. När jag väl blivit uppskrämd finns ingen återvändo. Varför blir jag så nedrans rädd? Varför kan jag inte bara vara en Tarzan som sover ute i djungeln och välkomnar varje ljud som en vän? Varför kan jag inte vara som min pappa och vara helt oförstående till fenomen som spöken och andra väsen? SUCK... Blir en lång natt. Men jag var i alla fall tuff och föll inte för frestelsen att sova över hos Helena.

Jag var mycket tuffare när jag var yngre. Jag undrar om det var när jag stötte på en inbrottsman i dörröppningen hemma i Stockholm som sabbade mig... Det var INTE bra. Komma hem, undra varför överlåset inte är låst, låsa upp dörren och få den uppslängd i ansiktet med en främmande man uthoppandes skrikandes... Fan, det sabbade mig nog. Jäkla skitstövel! Låt bli mitt hemma!

Ah... ska dricka ett glas vin till. Sen kanske jag kan sova.




Hå hå ja ja

Det är fullt upp här i gamla Eskilstuna. Skolan börjar komma igång på riktigt. I måndags hade jag min roliga teaterlektion som jag har varje måndag. Vi brukar få börja lektionen med att säga hur vi känner oss just nu. Mina svar hittills har varit "mätt" och "utvilad". Många svar är "trött", "stressad"... Nåt i den stilen. Men sen så har vi dom som är "förvirrade", "sökande" och sånna grejor. MEN KOM IGEN!

Dom som är "förvrirrade" är också dom som verkligen tar i med ett riktigt tänkande ansiktsuttryck, snörper ihop munnen, tittar upp i taket och verkligen KÄNNER EFTER. BAH! Man vill bara säga åt dom att lugna ner sig. Sen så har vi dom som redan kallar sig för skåååådespelare och som mer än gärna håller ett irrelevant och lösryckt föredrag om när dom var med i någon Tolstojpjäs (på typ Hallstaviks KFUM teater) och spelade häst.

Men kul har vi och dom flesta i gruppen är helbra och trevliga människor. Tack och lov att jag har Malin där så man har någon att bearbeta saker med sen.


Idag har jag varit iväg och danstränat sen gick jag till skolan och vände. Alla datasalar luktade svett och var utan syre och dessutom var min favortiplats upptagen. Nya tag imorgon helt enkelt.

Nu ska jag göra ett pm om mitt kommande projekt i 3D-kursen. Jag ska göra en hamster! Förträffligt bra djur!



CIAO

Har ni sett herr Kantarell?

Fy tusan vilken bra helg jag hade min mina underbara tjejor. Lova kom och hämtade upp mig och Tove med en fräsig jeep och så bar det av mot Småland!


Lova är något tempramentfull när hon kör. Det är faktiskt väldigt charmigt.


Pit Stop! McD för hela slanten. Tove bestämde att hon skulle göra samma min på alla kort hela helgen. Ja, minen ser ni på bilden...


Till mannen i drive through apapraten: Ehh... du vi är studenter, då får man ju plusmeny gratis, elleh hur? JAJAMENSAN!


Det var MÖRKT när vi kom fram. Jävlar vad höst det blitt på en vecka.


Jenny kom från Gotland med sin lilla bil, Kickflipper dånade på högsta över de Småländska skogarna. Så var det dags att äta igen, scones, rödvin, te, jordgubbsmarmelad och cream cheese. Tove, going strong.


Jo, vi har ju alla läst Twilight... Jenny börjar komma i stämning.


Mmm, mer åt True Blood hållet det där. Russel kanske?


Så hände det som inte får hända när fyra tjejor från stan sitter ensamma i ett hus i kolsvarta skogen. En främmande man knackar på förnstret. AHAHHJHIHIHIHIHIHI, VI KOMMER DÖÖÖÖÖÖÖ! Jaha, det var Lovas kusin. Jävla lantfolk att stövla på så där. Ring INNAN!. Han drack upp Lovas pappas öl och blev full och trivdes mycket bra med att få vara tuppen i hönsgårn´.


Alla fick fota sig med geväret...


Men Tove, vad hände med minen? Naa, snygg skulle hon vara.


Så kom dagen efter och frukosten serverades vid nio. Mot svampskogen. Lova sjöng på "Har ni sett herr Kantarell" och önskade sig en kantarellmössa.


Ja, nästan rätt Lova. Så nära en kantarellmössa man kan komma med dom resurser vi hade. Se så nöjd hon blev!


Näpp, nu ere dags att köra. Tove: Gå normalt så jag får fota er på stigen... Vi gjorde vårt bästa.


Var är svampen? Där är svampen!


Lova har tydligen hittat en skitbra svamp. Typ en slemgul citronskivling... Eller vad dom nu hette.




Matrast!


Kaffe


Skagenmacka




Med fulla korgar började vi röra oss hemåt.


Tove! Den är tillbaka!


Jo, vi fick ihop en del. Men det här var innan jag och Lova åkte iväg för att plocka mer.


En liten svampstudie. Dom man inte bör äta är snyggast.


Mat igen. Ost och kantarellpaj, kräftor, aioli, vitlöksbröd. Andedräkten var på topp!


Sen gick vi till grannen och drack upp deras gin. Var riktigt fin stämning. Men här har Jenny fått gå in på wiskeyn istället. Hon älskar tydligen det... På landet kör man 50/50 i groggen, oavsett spritsort.


Grannens gulliga unge hade en massa roliga saker. Bland annat en kamouflagedräkt a lá Chewbaccca. Jenny visade grannens gulliga unde hur den bars på rätt sätt.


Grannens gulliga unge hade även en autentisk riddardräkt. Tur att jag inte är mycket större än barn. Det är fenemej en bra kväll när man får pröva riddardräkter och dricka gin.


Frukost dagen därpå. Sen gick vi på promenad innan vi åkte hemåt mot Stockholm igen.



Vill du se oss bättre? Klicka...

KOMPISAR I SKOGEN!

NI ÄR BÄST TJEJOR! Har träningsvärk i magen efter hån av strippa från Norrköping som var en tiopoängare + + (= alla tänder kvar och tusshår...) och målande bilder av Lova där hon beskriver hur hon skall bli ett med svampen och en massa massa annat som vi kanske inte berättar för så många. PUSS PUSS!!!

Yeay Disney!

Asså, visst, Disney har ju gjort en hel del filmer på sista tiden som varit grymt bra. Men vad har hänt med den klassiska stilen, charmen, humorn, sångerna, de vackra miljöerna som inte enbart är uppbyggda i 3D? Jag har saknat!

Men så! The Princess and the frog! Så jävla bra film! Vacker, rolig, charmig, lite läskig, gripande, man vill till och med fälla en tår.

SE DEN! En film som innehåller en red-neck-hillbilly-cajuntalande eldfluga, en slemmig osympatisk Disneyprins, en jazzspelande alligator, voodoo och riktiga southern belles får ju inte missas!



Dags för mer skog!

Så var det fredag igen. Känns som att jag skriver så varje fredag. Har precis tryck några äggmackor och tittar på Doctors. Killen som leder det är en sån jävla lismare. Han är den "charmiga" killen. Man kräks ju lite. Men men, det är ju rätt intressant idag för det handlar om hur man ska göra för att leva längre. Inga överraskningar där, röra sig mer, stressa mindre, inte äta för mycket, äta mycket frukt och grönsaker vara mycket med familj och vänner.

Idag åker jag till Lovas land. Jag, Tove, Jenny och Lova ska ha en skön helg med svampplock och rödvin. Det blir bra det här.


Fina LOVA!

AntiPubrundan



I år skulle jag väl i alla fall komma med ut på stora Pubrundan. Den äger rum varje höst vid den här tiden. Jag var med första året när jag var ny, inte kände någon, kände mig ensam och jobbig som blev tvungen att få folk att sympatisnacka med mig. Det var inte en bra upplevelse och jag gick hem innan efterfesten, smet.

Förra året skulle jag och några andra gå med på den. Men förfesten drog ut på tiden (så som bra förfester bör göra). Så vi missade rundan och gick till ett annat ställe än där efterfesten skulle hållas. Dom där overallklädda gaphalsarna fick vackert klara sig utan oss (overallfolk... ett släkte för sig... jag är lite rädd för dom).

Så igår. Jojomensan, visst missade vi rundan i år igen. Men vi gick i alla fall till efterfesten. Man får ju passa på när det är lite folk ute i den här spökstan. Jag hade så roligt att jag till och med ramlade. Det är inte så smart att dansa på en liten trappa utan räcke med 12cm klackar. Man lär sig något nytt varje dag. Men, det är ju ingen riktig festkväll utan att åtminstone en i sällskapet ramlar. Bjuder på den =)






Älskar förfester med tjejer. Ena sekunden pratar man nagellack, nästa livsavgörande beslut sen går man vidare in på skvallret för att sedan avsluta med att prata om skor.

TACK tjejor för en helfin kväll!


Kräfthelg

Ja, jag fick i alla fall en kräftafton i år. Ute på Lisö hos Micke och Helena.


Våra eminenta värdar!


Dom hade ordnat med riktigt god frulle. Vi var ett gäng som åkte ut redan på fredagkvällen.


Knepig kalkon?


Vi hann gå ut på en stärkande promenad innan alla de andra skulle komma.


Mjukisklubben


Jag var bra sugen på att bada, men efter att ha doppat tårna ändrade jag mig, brrr!






Jag rockar pumpen! Råkade pumpa in några liter vatten i Christians näsa. Han får väl akta sig lite när jag pumpar på!


Så hörde vi något i fjärran... GLASSBILEN! Min sockergris var först på plats.




En till dig och en till dig och en till dig...


Vi hade tur med vädret


Dom har någon grej för trädgårsprydnader ute på Lisö... Kitchigt.


Utsikten från huset.


Ganska så makaber hög, eat me, var gott tackar som frågar.


MATDAGS!


Sen hoppar vi abrupt till dagen efter. Mys i solen.


Härligt att man är lika fascinerad över vatten och djur när man har blivit vuxen. En liten sketen gädda stal allas vår uppmärksamhet.


Jimmie lyckades inte fånga den. Men det var ju kul att bara ligga och plaska med håven lite också.


Det är så härligt att bara ligga på magen på en brygga i solen.


Man mår bra i själen efter en sån här helg.

Tack tack fina Micke och Helena!


Va, är det redan tisdag?

Ja men hej hej på er allihopa!

Är det bara jag som inte hänger med? En vecka hinner inte ta slut förns man är mitt uppe i veckan därpå. Satan vad tiden går fort. Det är både bra och dåligt. Jag ska spendera tre helger i rad med att andas frisk landetluft, plocka en och en annan svamp och klyva en och en annan vedklabbe. Men däremellan ska jag hinna med att kalasa mittiveckan och göra nytta i skolan.

Nu ska här redigeras bilder från helgen som gick. Många trevliga naturiga bilder bidde det!

Man måste bestämma sig

Gjorde precis Svenska dagbladets valtest. Jag hade väl inte direkt något parti som var superdominerande men i första hand blev jag miljöpartist och i andra hand vänster. Det faktum att jag svarade "vet ej" på hälften av frågorna kan ju ha gjort resultatet något missvisande. Jag har fått rösta två gånger, om euron och i förra riktiga valet. Euron var ju lätt, fanns ju bara två alternativ och självfallet blir det ett rungande NEJ till den där skiten.

Men så kommer vi till the real deal. Jag röstar ju, för det ska man göra. Men jag känner mig aldrig riktigt tillräckligt insatt för att få rösta. Jag känner mig som en puckad bluff. Så senaste valet tänkte jag, nog ska jag sätta mig in i vad partierna står för lite bättre till nästa gång, men nu är nästa gång helt plötsligt här och inte kan jag så mycket mer den här gången.

Well well, kanske jag borde sälja min röst till Tove eller någon, som verkligen brinner för sånt här. Eller så röstar jag på miljöpartiet. Dom är ju emot kärnkraft och euro. Jag tyckte att kärnkraft var rätt okej fram tills dess att vi gjorde en utställning om kärnbränsle i skolan. Kärnkraft är fåfäng galenskap...

Ahh, nu ska jag klä på mig och packa det sista. Snart kommer pappa. Ikväll åker jag och Jimmie till skogen så vi ses väl igen på söndag eller så.

Puss puss

Bröllopsfina förra lördagen


Grodor är bra djur

Första uppgiften i första kursen det här läsåret är att modellera en groda i 3D. Jag satte mig och googlade på grodor för att hitta några bra bilder att utgå ifrån och herregud! Asså grodor är ett av mina bästa djur, alla kategorier!





och min absoluta favorit...


Kolla blicken, den lilla rumpan, magen, smajlet... JAG ÄLSKAR DEN!

Omlokalisering

Idag ska jag ta min lilla väska och åka tillbaka till Stockholm. Där ska jag sen packa ner ALLA mina grejor för det är dags för den årliga omlokaliseringen. Jag tar hem mitt liv till Stockholm tre månader under sommaren och sen ska hela livet tillbaka till Eskilstuna. Med livet menar jag det oändliga antalet prylar jag alltid tror mig behöva. Det blir en massa "BraOha" innan jag är klar.

Min älskade pappa har erbjudit sina tjänster som chaufför så jag behöver inte släpa två IKEAkassar och en och en annan resväska på tåget. Halleluja.

Det blir alltså mycket fram och tillbaka dom här närmaste dagarna. I helgen ska jag på kräftskiva ute på ett landställe, inte mitt, och kanske ta det sista doppet för i år. Man är väl ingen badkruka heller?



Pappa och jag


Morgonstund, som sagt

Härligt sensommarväder var det nu på morgonen. Jag, Anna och Arvid begav oss till hästarna i Vilsta. Ja, och så är det bra att hetspromenera lite på morgonen också nu så här efter tre månader av "jamen, det är ju sommar, klart jag ska ha - glass, öl, chips, vin, grillat, klyftpotatis, godis, mer öl, beranaise..."

En av hästarna ville äta Annas luva, det var interaktion på hög nivå. Arvid blev förbannad på ett gäng kaxiga glin (ja, GLIN) och tyckte att dagens ungdom borde veta hut. Dagens ungdom stal äpplen. När jag var liten och stal äpplen stal jag inte, jag pallade. Det fanns en charm. Jag är rätt trött på dagens ungdom efter en sommar på badet, tvi vale.


Arvid, en dag i juni.

RSS 2.0